Damjan Habjanič nekoč in danes. Foto: MMC RTV/Televizija Slovenija
Damjan Habjanič nekoč in danes. Foto: MMC RTV/Televizija Slovenija

Damjan Habjanič je tehtal 155 kg, na postopni in zahtevni poti preobrazbe pa se je najprej odrekel sladkim pijačam in prigrizkom ter v dveh mesecih izgubil 20 kilogramov, nato pa dodal še telesne dejavnosti in jasne cilje, ki jih je sproti evidentiral.

"Vsak teden v ponedeljek zjutraj, ko sem stopil na tehtnico in videl, da je vedno manj in manj, sem dobival vedno večjo voljo in ta tabela mi je res pomagala," pripoveduje Habjanič.

Tek in boks
V obsegu traku, ki ga je pred dvema letoma komaj spravil čez lasten trebuh, je danes prostora za dva, še ekstremnejša pa je primerjava Damjanovih telesnih sposobnosti. "Od tistih prvih korakov, ko nisem mogel niti 200 metrov preteči, sem nato odtekel maraton 42 km," se pohvali.

Najdaljša razdalja, ki jo je do zdaj premagal, je bila 78 km v osemurnem teku na Ptuju, že prihodnje leto pa si želi v enem kosu preteči 100 km: "Te stvari so mogoče, predvsem pri njem, ker ima izjemno voljo in disciplino. Tako da je 100 km realna razdalja, ki jo lahko prihodnje leto preteče," potrdi njegov osebni trener Tomaž Pivec.

Poleg teka Damjan redno trenira tudi boks, njegov dosežek pa navdušuje tudi njegove boksarske kolege.

A Damjan ima še višje ambicije, saj si želi med drugim premagati 246 km dolg Spartathlon, tega in vse druge cilje pa doseči s trdno voljo in vztrajnostjo.

Ptujčan shujšal 74 kilogramov
Ptujčan shujšal 74 kilogramov