Vojaški zbor je za priredbo posnel tudi videospot. Foto: YouTube
Vojaški zbor je za priredbo posnel tudi videospot. Foto: YouTube

Predelave dobro znanih skladb Zboru Rdeče armade niso tuje, saj so se na odprtju olimpijskih iger v Sočiju na primer lotili skladbe Get Lucky (Daft Punk), leto pred tem skladbe Skyfall (Adele), še prej pa skladb Sweet Home Alabama in Down Under avstralske skupine Men at Work.

Toda v nasprotju z večino poustvarjalcev veselja iz skladbe Happy, ki so ob tem le odpirali svoja usta, so skladbo tudi v celoti zapeli. Za potrebe snemanja videospota so trije člani za nekaj trenutkov celo odložili svoje vojaške uniforme in se preoblekli v policijske. S svojim pristopom so člani zbora želeli predvsem popestriti novoletno vzdušje doma in v svetu, je poročal britanski Independent.

Ironično je amaterski posnetek razplesanega policista na ulicah Moskve dvignil tudi nekaj prahu na družbenih omrežjih. Oglasil se je tudi ruski minister za notranje zadeve, ki je dejal, da ugotavljajo, ali je policist pri snemanju kršil zakone, medtem ko je bil na dolžnosti.

Toda posnetek, ki so ga Rusi objavili 29. decembra, v večini žanje pohvale. Tudi preiskava policista naj ne bi bila tako resna, saj je bil celoten podvig skrbno načrtovan.