Cohen, obdan s skupino 'oboževalk'. Foto: Youtube
Cohen, obdan s skupino 'oboževalk'. Foto: Youtube
Norija na Times Squaru. Foto: Youtube
Cohen se je v novi vlogi počutil rahlo ... komično. Foto: Youtube

Povsem navadnemu smrtniku je namreč 27. julija nasedla množica turistov in zijal na newyorškem Times Squaru. Brett Cohen, 21-letni študent newyorške univerze, se je izdajal za zvezdnika in v ta namen najel lažne paparace in snemalce, ki so mu sledili na vsakem koraku. Cohen je videoeksperiment zdaj objavil na YouTubu z naslovom "Fake Celebrity Pranks New York City" ("Lažni zvezdnik potegnil New York").

Cohen je za Daily News povedal, da sta se s prijateljem Edwardom Sturmom načrta domislila pred tremi meseci: "Bila sva prepričana, da bo, če se bova sprehajala naokrog s telesnimi čuvaji in fotografi, množica ponorela. In točno to se je zgodilo."

Na začetku posnetka Cohen, oblečen povsem nevpadljivo v majico in kratke hlače, podnevi tava po Times Squaru. "Celo svoje življenje sem se spraševal, kako je, če si slaven," razlaga Cohen v posnetku. Želja se mu je uresničila že nekaj ur pozneje, ko je iz Rockefeller Centra prikorakal umetno porjavel, gladko počesan, s sončnimi očali ter z dvema telesnima stražarjema in vrsto paparacev ob strani.
Prošnje za fotografije
Ekipa, ki jo je Cohen najel prek oglasne strani Craigslist, je dala študentu pridih velikega zvezdnika, čeprav nihče ni povedal, kdo naj bi ta veliki zvezdnik bil. Ko so se sprehodili čez Times Square, se je nemudoma zbralo veliko mimoidočih, ki so Cohena prosili, če se lahko z njim fotografirajo.
Cohen je ob tem vsem v svojem spremstvu zabičal, naj nihče ne izjavi, da je slaven: "Edino, kar sem jim naročil, da naj rečejo, je, da naj me pokličejo po imenu. Želeli smo, da bi se ljudje domislili svojega odgovora." In še: "Moral sem se pretvarjati, da je vse normalno, a je bilo noro. Množica je kar rasla in rasla ... težko je bilo ves čas ohranjati resen obraz."

Medtem pa je Sturm snemal intervjuje s ponorelimi "oboževalci", ki so bili prepričani, da je fant z Long Islanda akcijski zvezdnik ali pa poppevec. "Od kod ga poznata?" je Sturm vprašal dva opazovalca. "Hm, je bil on Spiderman?" vpraša eden izmed njiju. "Ja," odgovori Sturm. "Zelo dober igralec je," odgovori mladenič.

V spet drugem intervjuju moški, ki misli, da je Cohen pevec, trdi, da je slišal njegov prvi single, ki da je res dober. "Ne vem imena, ampak slišal sem ga po radiu." Eden izmed strmečih mladeničev je vzhičeno dahnil, da je krasen in odličen in da ima svetlo filmsko prihodnost pred sabo. "Pravkar sem se slikal z njim, počutim se tako posebno," pravi.

Njegovih 15 minut ...
Posnetek se konča s Cohenom, še vedno v zvezdniški opravi, a brez spremstva, kako se neopaženo sprehaja do postaje podzemne železnice. Misli, da se je v treh urah, kolikor je trajalo njegovih "15 minut" slave, slikal z okoli 300 ljudi.

Študent upravljanja z mediji, ki je v srednji šoli vodil spletno radijsko oddajo in se ukvarjal s stand-up komedijo, pravi, da bi se nadvse rad nekega dne pomeril v vodenju lastne pogovorne oddaje, da pa ga slava ni ravno navdušila, kaj šele zasvojila. "Okusil sem slavo, in bilo je fino, ni pa bilo nekaj, kar bi si želel, da postane del mojega vsakdana," je sklenil.