Zanimivosti
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.5 od 13 glasov Ocenite to novico!
V Mirni Peči bo potekal 19. tradicionalni blagoslov motorjev in motoristov. Foto: BoBo

Video: V Mirno Peč prihrumelo kar 7000 motorjev

Vseslovenski blagoslov motorjev
17. april 2017 ob 09:39,
zadnji poseg: 17. april 2017 ob 20:02
Mirna Peč - MMC RTV SLO, STA

Vse motoristične poti na velikonočni ponedeljek vodijo v Mirno Peč, saj ta gosti vseslovenski blagoslov motorjev in motoristov.

Na 19. tradicionalnem srečanju motoristov z blagoslovom motorjev se je letos zbralo kar 7000 motoristov, je za Televizijo Slovenija poročala Barbara Vidmajer.

Osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, s pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom se je začel po praznični maši ob 11. uri.

Na omenjeni prireditvi, ki poteka na velikem parkirišču pred cerkvijo, pa so se podobno kot v zadnjih letih spomnili pokojnih mirnopeških rojakov, Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, ter začrtali novo motoristično sezono.

Prireditev so tudi letos zaznamovali z dobrodelno akcijo, zbrani izkupiček pa namenili za ureditev okolice mirnopeške cerkve.

Nezadostna prometna varnost
Kot so poudarili, pa namen mirnopeškega srečanja ni samo sestajanje motoristov, temveč želijo z njim javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost, ki je, čeprav se z vsakim letom krepi, še vedno nezadostna.

VIDEO
Žegnanje motorjev v Mirni peči
D. S.
Prijavi napako
Komentarji
matgab
# 17.04.2017 ob 13:35
vsaj letošnjo sliko bi dal gor.
da ne bo kdo mislil da je blagoslov motoristov vsem po godu. da dokler jih je blo 500, danes je to vse drugo kot blagoslov. pozdravljam pa dobrodelno noto dogodka pa ni važno za kaj in koga se zbira važno da gre v dober namen
u qratz
# 17.04.2017 ob 12:05
če bi bil blagoslov pod mojim oknom,zakopljem motor
hexen
# 17.04.2017 ob 11:14
Posiljujejo okolico s hrupom medtem ko imajo sami zamaške zatlačene v ušesih, da ne oglušijo. Objestnost, aroganca, ignoranca, eksces. Cerkev bi morala to po vsej logiki obsoditi, ne pa da jim štango držijo.
Kazalo