Avstralka je le eden izmed primerov, kako uspeti s pomočjo Instagrama. Foto: Instagram
Avstralka je le eden izmed primerov, kako uspeti s pomočjo Instagrama. Foto: Instagram

Ena izmed njih je 23-letna Renee Somerfield, ki je svojo manekensko kariero začela z objavljanjem na stotine fotografij - večinoma v svojem bikiniju - na Instagramu. Manekenka z več kot 430.000 sledilci je ta mesec na naslovnici avstralske izdaje Maxima kot "najbolj seksi avstralska zvezda družbenih omrežij". Svojo popularnost na Instagramu je uporabila, da se je prebila skozi težavno sito modne industrije, in namignila, da načrtuje izdajo svoje linije kopalk.

Poleg Somerfieldove sta se med zvezdnicami družbenih omrežij znašli še manekenka, igralka in oblikovalka kopalk Sheridyn Fisher (z več kot 560.000 sledilci na Instagramu) ter manekenka Ellie Gonsalves (z več kot 220.000 sledilci).

Po ameriškem modelu uspešnosti
Avstralke tako sledijo ameriškemu vzoru. Tam je recimo 20-letna Jen Selter z objavami svojega bujnega oprsja nabrala povprečnih 70.000 všečkov na objavljeno fotografijo. Izpisala se je iz šole in podpisala pogodbo z newyorškim podjetjem, ki prodaja vodo, NY20 in podjetjem, ki izdaja prehranske dodatke.

O zaslužku na račun Instagrama ne govori. Se je pa razgovorila o svojem novem modnem podvigu - oblikovanju pajkic. "Vse vedno zanima, kakšne pajkice imam oblečene. Zakaj ne bi potem oblikovala svojih," se je spraševala za New York Post.