Accept se vračajo v Slovenijo. Foto: Arhiv menedžmenta
Accept se vračajo v Slovenijo. Foto: Arhiv menedžmenta

Judas Priest, Iron Maiden in Accept so zasedbe, ki so imele eno največjih vlog pri izoblikovanju klasičnega heavy metala. Dolga desetletja po osnovanju zvrsti še vedno podirajo rekorde - to brez dvoma velja za Accept. Prav v tem času, v letih 2010 in 2011, so namreč z Blood Of The Nations poželi največji uspeh v svoji zgodovini.

V sodelovanju z organizatorjem vam podarjamo štiri brezplačne vstopnice za koncert v ljubljanskem Kinu Šiška v četrtek, 25. oktobra.

Vse, kar morate storiti, je, da kliknete na Facebookovo stran MMC Zabave (postanete naš oboževalec, če to že niste) in na zid ali v obliki komentarja napišete pravilni odgovor na spodnje vprašanje:

Kdo so bili prvotni člani zasedbe Accept?

Nagradna igra bo potekala do jutri, 23. 10., do 12.00.

Album so prodali v več kot 100.000 primerkih, zavihtel se je na četrto mesto nemške lestvice albumov in več kot 52-krat osvojil naziv album leta. Nastopili so kot headlinerji na festivalih kot Metalcamp, Bang Your Head ter Sonisphere, medtem ko so z AC/DC delili oder na stadionih pred več kot 150.000 obiskovalci.

Zaradi odličnega aktualnega albuma so ustvarjali pod velikim pritiskom, toda Accept so pripravljeni sprejeti vsak izziv. Pot do popolnega albuma in popolne odrske predstave je tista, na kateri jih ne ustavi prav nič.
Tako so ustvarili Stalingrad, album, ki kar izžareva neomajno voljo po uspehu. Skladbe so kovali v potu koncertnih dvoran in utrjevali v ognju navdušenja tisočerih oboževalcev. S Hung, Drawn And Quertered ter naslovno skladbo albuma so odprli novo poglavje v knjigi heavy metala. Ognjeviti rifi, veličastno zborovsko petje, izjemni, še vedno klasični solodeli, nalezljivi refreni ter surov vokal so zaščitni znaki Accept in te so na albumu Stalingrad strnili v celoto bolje kot kadar koli prej.