Nenavadna žaba naj bi neprestano spreminjala svoje barve. (slika je simbolična) Foto: EPA
Nenavadna žaba naj bi neprestano spreminjala svoje barve. (slika je simbolična) Foto: EPA

Dvoživko so odkrili v nasadu rož, v mestu Thiruvananthapuram na jugu Indije, zanimiva žaba pa privablja na stotine radovednežev.

35-letni najditelj Reji Kumar namreč pravi, da je žaba izgubila apetit: "Največja težava je ta, da žaba očitno ne jé. Neprestano se trudim, da bi jo nahranil, a noče jesti ničesar. Ne vem, kaj ji naj še dam."

Kumar je povedal, da je bila žaba bela, ko jo je opazil, a se je nato spremenila v rumeno, ko pa je prišel do doma, je bila že zelene barve. "Do noči je bila žaba temnorumena, zato si jasno videl njene notranje organe. Zame so njene številne preobrazbe pravi čudež. Ljudje lahko zdaj pridejo sem, si jo ogledajo in ob njej molijo," razlaga Reji.

Eden izmed vodilnih indijskih zoologov se je odločil, da bo nenavadno žabo preučil, če bo le ostala živa. Oommen V. Oommen iz univerze Kerala razlaga, da menjavanje barv pri živalih ni nič posebnega: "Žabe menjajo barve, da prestrašijo plenilce, a kot sem slišal, ta žaba tako pogosto menja barve, da gre za res nekaj nenavadnega."

J. R.