V vsakem izmed 300 kozarcev se je skrival en kamen. A le eden je bil zares dragocen. Foto: EPA
V vsakem izmed 300 kozarcev se je skrival en kamen. A le eden je bil zares dragocen. Foto: EPA

Zamisel kluba žensk iz Tampe na Floridi je bila preprosta: pripravili bodo dobrodelno večerjo in gostom med drugim postregli s kozarcem šampanjca, za katerega bo vsak, ki bo to želel, odštel 20 dolarjev. Na dnu 299 kozarcev so se skrivali 10 dolarjev vredni cirkoni, na dnu enega pa enokaraten, 5.000 dolarjev vreden diamant, ki ga je ravno v ta namen klubu podarila neka zlatarna.

Srečni kozarec se je znašel v rokah 80-letne Miriam Tucker. Ta je, kot je pozneje pojasnila tiskovni agenciji AP, videla, da se na dnu njenega kozarca skriva nekaj bistveno bolj svetlečega od navadnega cirkona, a si je rekla, da lahko vseeno naredi požirek - v kozarec namreč ni želela segati s prsti in tako "uničiti" tekočine v njem.

Požirek za požirkom - in kozarec je bil povsem prazen
A v tistem trenutku jo je ena izmed njenih prijateljic nekaj vprašala, pogovor je stekel dalje, se končal s krohotom, vmes pa je upokojenka spraznila kozarec. In nato zgrožena opazila, da kamna ni več v njem.

Tuckerjeva je pozneje priznala, da ji je bilo neskočno nerodno, ko je morala organizatorjem, ki so medtem nestrpno čakali, katera srečnica bo zmagoslavno dvignila roko in pokazala diamant, pojasnjevati, da ga je očitno dobila ona, a jim ga ne more pokazati - ker se pač "skriva" v njenem želodčku.

Na "srečo" je bila dan po dogodku 80-letnica že naročena na rutinsko kolonoskopijo, zato je zdravnika le prosila, naj ji mimogrede ob preiskavi iz želodca povleče še dragoceni kamen.