V Sloveniji je bilo doslej opravljenih 62.828 testov. Foto: Reuters
V Sloveniji je bilo doslej opravljenih 62.828 testov. Foto: Reuters

Skupno je bilo v Sloveniji doslej potrjenih 1457 primerov okužb z novim koronavirusom. Umrla sta 102 okužena.

V soboto je bil iz bolnišnične oskrbe odpuščen en bolnik. Skupno je bolnišnično zdravljenje doslej uspešno prestalo 259 ljudi.

Bolniki s covidom nič več v celjsko bolnišnico

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana se še vedno zdravi 16 bolnikov s covidom-19. Na intenzivnem zdravljenju so tri osebe in tri tudi intubirane.

V UKC Maribor pa je hospitaliziranih 17 bolnikov s covidom-19, med njimi pet na intenzivnem zdravljenju.

V Splošni bolnišnici Celje pa so na Twitterju zapisali, da danes nimajo več hospitaliziranega bolnika z dokazano okužbo s covidom-19. "Do nadaljnega bodo bolniki v skladu s protokolom premeščeni v ostale Covid bolnišnice," so dodali. To sta ljubljanski in mariborski klinični center ter klinika Golnik.

V soboto aktiviranih 1048 pripadnikov sil za zaščito in reševanje

Ob epidemiji novega koronavirusa so vsak dan aktivirani pripadniki civilne zaščite in drugih organizacij ter številni prostovoljci. V soboto je bilo na vseh ravneh angažiranih 1048 pripadnikov sil za zaščito in reševanje, je zapisano v biltenu Centra za obveščanje RS.

Po informacijah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) se epidemiološka situacija glede novega koronavirusa v Sloveniji umirja, zato so začeli postopno sproščati sistemske ukrepe za zamejitev širjenja virusa.

Na ravni države sodelujejo štab civilne zaščite, podporne službe, Državni logistični center Roje, Karitas in drugi. Na regionalni ravni so vpeti štab civilne zaščite, podpora in logistika, na ravni občin pa občinski štabi civilne zaščite, občine, gasilske enote, Rdeči križ Slovenije, javne službe in drugi.

Bolniki s covidom-19 nič več v celjsko bolnišnico