Zdravje
ošpice
Enoletni deček, ki je zbolel za ošpicami, ne obiskuje vrtca. Foto: Reuters
VIDEO
Nov primer ošpic v Mariboru
VIDEO
Nov primer ošpic v Mariboru

Dodaj v

Enoletnik zbolel za ošpicami, ker je bil v istem prostoru kot okuženi

Drugi primer ošpic v UKC-ju Maribor
29. maj 2018 ob 09:30,
zadnji poseg: 29. maj 2018 ob 16:10
Maribor - MMC RTV SLO, Radio Slovenija

V UKC Maribor so v soboto zaradi ošpic sprejeli enoletnega otroka. Ta je za ošpicami zbolel, čeprav ni bil v neposrednem stiku, ampak le v istem prostoru z okuženim z moškim, ki je pred kratkim zbolel za ošpicami.

Na epidemiološki službi Nacionalnega inštituta za javno zdravje območne enote Maribor so primer že potrdili. Po poročanju časopisa Večer so jih v soboto obvestili, da v UKC-ju Maribor obravnavajo primer ošpic pri enoletnem dečku.

Deček se je okužil z virusom ošpic, čeprav neposredno ni bil v stiku s predhodno okuženim 38-letnikom, je za Radio Slovenija pojasnila Sanja Vuzem z Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja: "Pomeni, da sta v različnem času bila v istem prostoru, ne pa sočasno. Kar nakazuje, kako nalezljive so lahko ošpice."

"Deček je bil identificiran kot primer kontakta, zato smo ga takrat cepili proti ošpicam. Predhodno deček ni bil cepljen, saj tudi še ni bil dovolj star za izvedbo cepljenja po programu, a cepljenje po stiku z ošpicami pri njem ni vzpostavilo pravočasne zaščite," so sporočili iz epidemiološke službe.

Epidemiolog je konec tedna identificiral 57 stikov znotraj družine in zdravstvene službe. "Vse kontakte smo pregledali in izvedli ustrezne preventivne ukrepe. Z izvedenimi ukrepi smo možnosti za nadaljnje širjenje ošpic maksimalno omejili," so še sporočili iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Sanja Vuzem pa je za radio dodala, da so cepili 16 ljudi.

Do konca meseca sicer še obstaja možnost, da zboli še kdo od tistih, ki so bili v stiku z obolelim 38-letnim moškim, v primeru stika z enoletnikom pa se tritedenska inkubacijska doba, ko lahko izbruhne bolezen, podaljšuje do sredine junija.

Stroka poziva k pazljivosti in znova poudarja – najustreznejša in edina učinkovita zaščita pred ošpicami je cepljenje.

Sa. J., A. S.
Prijavi napako
Komentarji
la.sonrisa
# 29.05.2018 ob 09:38
no, krasno. moji prijateljici necepilki pa vztrajata, da teh bolezni ni več, in sicer zaradi boljše higiene kot pa so jo imeli včasih. upam, da se tale tamal pozdravi in brez kakšnih posledic
Thazz
# 29.05.2018 ob 10:00
Ja pa saj vam piše da otrok ni bil cepljen zato, ker je bil še premlad in ne zaradi odločitve staršev.
Problem je v moškemu, ki je ošpice prinesel - zakaj on ni bil cepljen?
unitrode
# 29.05.2018 ob 10:14
Naj se sedaj oglasi tista sociologinja, ki je napisala 400 strani debelo knjigo o škodljivosti vakcinacije in zato prejela celo dr na privatni fakulteti za meglo.
foxhunt
# 29.05.2018 ob 10:01
A sploh veste kdaj se cepi proti ospicam? Enoletnik sploh ni mogel biti se cepljen, tudi ce bi zelel.

Prvi odmerek je od 12-18 mesecev starosti. Ter nato se takoj pred vstopom v solo 5-6 let.
Ne na pamet kometirat.
Valuk_
# 29.05.2018 ob 09:49
Ok, če se starši odločijo, da ne cepijo otrok, naj jim bo. A potem naj jih sami doma imajo v varstvu, v šolanju, itd. Teh "fejsbuk gospodinj" je res preveč postalo.
Korošec
# 29.05.2018 ob 10:17
no, krasno. moji prijateljici necepilki pa vztrajata, da teh bolezni ni več, in sicer zaradi boljše higiene kot pa so jo imeli včasih. upam, da se tale tamal pozdravi in brez kakšnih posledic

Ne razumem kako lahko mislijo, da jih bo izboljšana higiena rešila pred boleznimi ki se prenašajo kapljično, se pravi skozi zrak, ki ga vdihavajo, niti osnove jim niso jasne pa bi radi solili pamet znanstvenikom, ki se šolajo leta, neumnost res ne pozna meja.
tanj
# 29.05.2018 ob 09:44
A revček... starši pogumno, malčku vse dobro. Naše zdravstveno osebje bo zagotovo storilo vse, kar se da.
tim sein
# 29.05.2018 ob 10:04
Kaj se bomo cepili če imamo boljšo higijeno, hik...
Machete
# 29.05.2018 ob 09:44
Zadnji vlak, da anticepilske prodajalce megle povabimo pred sodnike in če je treba za rešetke. Raje tako, kot, da njihove in naše otroke pokliče k sebi stvarnik.
tanj
# 29.05.2018 ob 10:15
seba goričan

Zal to ni res , kar si napisal ;)


Saj pri njih ni potrebno, da je res.Važno da je mantra, pa so zadovoljni.
Vongobongo
# 29.05.2018 ob 10:48
Do Brasil

" Vse to so bile otroske bolezni, za katere je bilo znano, da niso nevarne, ce jih prebolis kot otrok"

Ce jih pa ne , si pa gotof ;p
copcop
# 29.05.2018 ob 11:09
Strokovnjakinja za cepiva, imunologijo, prenosljive bolezni in selfije Jelena Karleuša ostro protestira proti takšnim člankom, ki vnašajo nepotreben nemir v skupnost skrbnih mamic in očkov. Cepiva so strup!

Ona že ve.
TineB
# 29.05.2018 ob 11:29
@copcop

Ja, Karleuša, ja ... lol. Toliko o njenega gneva proti cepivom, sama je pa vsa prešpikana od botoxa in fillerjev po faci. Ko dejansko ji res STRUP (botox) injicirajo v faco. Ironija.
čak mal noris
# 29.05.2018 ob 11:19
@Miner

100% imaš prav. Ti si živ dokaz svoje "teze".
Vongobongo
# 29.05.2018 ob 10:11
seba goričan

Zal to ni res , kar si napisal ;)
Bivši uporabnik
# 29.05.2018 ob 09:35
:(
nonparel
# 29.05.2018 ob 09:53
Zaradi "tapametnih" internetnih "dohtarjev" se izpostavlja v nevarnost najmlajše otročke.
garmond
# 29.05.2018 ob 11:21
@Miner
Mogoče pa to cepivo obstaja. Če nisi prestar, še ni prepozno...
penzl
# 29.05.2018 ob 09:43
Mislim, da še niso povedali, zakaj ta moški ni bil cepljen. Lahko tudi iz zdravstvenih razlogov, tako da tu ni pametno prehitro sklepati.

Je pa to lep primer, kakšne posledice nastanejo. Zbolijo tudi tisti najmlajši, ki še ne morejo biti cepljeni. To so resne stvari, ki lahko pustijo trajne posledice na otroku.
grumpycat
# 29.05.2018 ob 12:18
Ce se tu in tam srecas z bolnikom, ki je med 1957 in 1962 prebolel otrosko paralizo (v tistem obdobju je bila zadnja pandemija otroske paralize) in jih vprasas kaj si mislijo o cepljenju, je odgovor enoznacen - cepite se! Se vedno zivijo bolniki, ki so invalidi zaradi otroske paralize, ki potrebujejo aparat za podporo dihanju, da zivijo, zaradi otroske paralize...
Nasi starsi so generacija, ko so za otrosko paralizo umirali, postajali invalidi, ko so otroci umirali za oslovskim kasljem, tudi ospicami. Ko so poznali tetanus in grozo povezano z njim. Dan danes pa mislimo, da teh bolezni ni vec in da ne potrebujemo zascite. Oz vsaj moj otrok je ne, ker ga bo itak tvoj otrok zascitil. In pozabljamo (ali pa nam je vseeno) za tiste najranljivejse, ki ne morejo biti cepljeni (tudi povsem zdravi dojencki). In onaniramo na to kako farmacija sluzi na racun cepjenja( v resnici veliko vec zasluzi z raznoraznimi zdravili in pripravki, ki jih kupimo ob vsakem nahodu nasega soncka brez recepta).
Moj moto - cepim se, da zascitim druge - bolnike, tiste, ki se ne morejo cepiti, svoje otroke in na koncu se sebe. In svoje otroke tudi cepim, proti vsem kar je potrebno (tudi proti kme, sezonsko proti gripi in rotavirozi). Ce bi ju pa vnetja uses dajala ali bi bila ogrozena za pljucnico, bi ju pa se proti pnevmokoku.
Ker bolje sprjeciti, nego ljeciti.
313
# 29.05.2018 ob 11:33
Kam nas je pripeljala farmacija! Kot otroci smo prebolevali ospice, vodene koze, oslovski kaselj... Vse to so bile otroske bolezni, za katere je bilo znano, da niso nevarne, ce jih prebolis kot otrok, Nihce ni imel posledic, se manj, da bi kdo umrl.

Ko so se pojavila cepiva se je naravna odpornost otrok skozi generacije znizala in sedaj je ze kriticno, ce otrok zboli za ospicami.


Širjenje takšnih neresnic, kot je zgornja od uporabnika Do Brasil, bi moral administrator takoj izbrisati, ker tudi zaradi takega pisanja pride do situacij kot jih opisuje članek.
Seneca
# 29.05.2018 ob 12:45
Kot otroci smo prebolevali ospice, vodene koze, oslovski kaselj... Vse to so bile otroske bolezni, za katere je bilo znano, da niso nevarne, ce jih prebolis kot otrok, Nihce ni imel posledic, se manj, da bi kdo umrl.

A tistih za ošpicami letos umrlih 13 oseb v Srbiji so pa statistična napaka?
izo
# 29.05.2018 ob 11:39
še angina je bolj nevarna kot ošpice, vi pa takole širite paniko...

sej ni čudno, da imamo potem takšne. dejte se vsaj minimalno informatirat
TineB
# 29.05.2018 ob 11:33
@Miner

Farmacevtska industrija, mhm. Zlobna. Mhm.

Ti pa svojo angino in okužbe zdraviš s čim? In glavobole ter bolečine v hrbtu? In alergije? In raka? In sladkorno? In visok krvni tlak? In povišan holesterol?

S Pehtinimi zvarki iz zelišč? Dvomim. A takrat je pa farmacevtska industrija ok? Samo ko gre za šprice pa ni? Folk ima strah pred injekcijami in se jim srce trga, ko jim otroka špiknejo in začne tulit.

Če bi profilakso in imunizacijo izvajali v obliki sladkih, pisanih bonbončkov, bi bili pa vsi za.
313
# 29.05.2018 ob 12:33
Lejte, otrok bo ošpice prebolel in to je to.

Ošpice so, predvsem pri majhnih otrocih, smrtno nevarne. Zato je izjava "otrok bo ošpice prebolel in to je to" v bistvu zgolj dobra želja za katero srčno upam, da se bo uresničila, a to ni tako preprosto, kot želite nekateri predstaviti, sploh pri majhnih otrocih ne.

Da pa tip ni bil cepljen in star malo pod 40 pa ni kriv internet in facebook mamica, ker ga za časa njegovega otroštva ni bilo.

Obvezno cepljenje proti ošpicam je bilo uvedeno leta 1968, torej je cepivo še kako obstajalo za časa njegovega rojstva, celo tisto z dvema odmerkoma, k se izvaja od leta 1979. Tip pa je letnik 1980.

Razlog, da ni bil cepljen, je torej nekje drugje.
eMZe
# 29.05.2018 ob 14:39
zeng in podobni
pred 70 leti tudi ni bilo zelo kritično, če sta od štirih živorojenih otrok dva pač umrla. Eden zaradi sepse, eden, ker je mati fasala ošpice.
Tudi otroci, ki so ošpice preboleli, so imeli malo slabše življenje kot povprečni FB/YT doktor tule.

Če se skupnost strinja, da tja do 50 % smrtnost otrok ni kaj posebnega, potem se tudi nehamo sekirati za cepljene in cepljenje. A dvomim, da skupnost pristane na to.
georgewasbest
# 29.05.2018 ob 12:35
@Miner, problem je v tem, da so ošpice najbolj nalezljiva bolezen, približno 10-krat bolj nalezljiva od gripe. Zato bi brez cepljenja za ošpicami zbolela praktično cela generacija otrok, medtem ko pri gripi ne bi.
Brannigan
# 29.05.2018 ob 14:08
qurwalook

kako ni bilo novic o poškodovanih zaradi cepiv?
Od kje pa potem vi mislite da cepiva škodijo?
Slepo verjamete lažnjivim doktorjem? Ki pravijo da pškodijo anovic o poškodovanih, kot pravite, ni.....

In ni 1 otrok LOL.
Italija, celi Balkan poln obolelih, vi pa enem....

Kako lahko tako izbirate dejstva?????

Pranje možganov je da cepiva ubijajo in ne da so bolezni nenevarne...
bleeeee
# 29.05.2018 ob 12:39
Lejte, otrok bo ošpice prebolel in to je to.

Vsak tisoči bo umrl.
bleeeee
# 29.05.2018 ob 12:12
še angina je bolj nevarna kot ošpice, vi pa takole širite paniko...

Na 24 ur so v Fokusu iz začetka maja podali podatke, ki bi morali biti jasni celo osnovnošolcem: pri necepljenih za ošpicami je v primeru obolenja pojavnost smrti 1:1000. Vnetje možganov pri cepljenih ima pojavnost 1:1000000. Teoretično to pomeni, da bi v Sloveniji, če ne bi bil nihče cepljen in bi se vsi okužili, umrlo 2000 ljudi. Medtem ko imata ob predpostavki 100-odstotne precepljenosti hude stranske učinke dva izmed celotne slovenske populacije.
313
# 29.05.2018 ob 14:06
Ja načeloma vsak tisoči umre. To je to.

WTF?! Kot da je smrt edini zaplet pri ošpicah! Kaj pa pljučnica, encefalitis, otitis, dehidracija, itd? A se zavedaš, da je pri tem dojenčku več kot 30 % verjetnost, da bo prišlo do katerega izmed naštetih zapletov in bodo posledice lahko trajne?

Dajte se malo pozanimat o temi in ne nekaj nakladat v prazno, sploh če ste že bili opozorjeni, da so vaše kompetence bolj kot ne šibke.
DeepBlue
# 29.05.2018 ob 13:34
@ Do Brasil

Ne se.i. Ko boš imel v družini nekoga, ki je kot otrok komaj preživel oslovski kašelj in je posledično invalid, boš videl kako je to.
313
# 29.05.2018 ob 12:40
seveda ni bil cepljen...a je kateri odrasli v Sloveniji star okoli 40 cepljen?

Vsak, ker je cepljenje obvezno od leta 1968, zaščita pri večini cepljenih oseb pa doživljenjska.
313
# 29.05.2018 ob 12:14
še angina je bolj nevarna kot ošpice, vi pa takole širite paniko...

sej ni čudno, da imamo potem takšne. dejte se vsaj minimalno informatirat


Ne morem se znebiti občutka, da nekateri dejansko mešajo ošpice z vodenimi kozami, laringitis z oslovskim kašljem in prehlad s pljučnico, ker drugače ne vem, na podlagi česa pišejo take nebuloze.
georgewasbest
# 29.05.2018 ob 12:09
Da otrok preboli ošpice v mladosti je celo zaželjeno! In ni nobene panike, kot to želijo tu prikazati

Je zaželjeno tudi, da otrok preboli katerega izmed ne tako zelo redkih zapletov ošpic, ki so lahko smrtni? Pljučnica, encefalitis?
georgewasbest
# 29.05.2018 ob 12:07
Za vsakega otroka, ki dobi ošpice, tu napišite članek... Hinavščina.
Očitno novinarji na MMC, delajo za farmacijo?!?


Hinavščina je pisanje neresnic o tem, da je cepljenje škodljivo in da povzroča avtizem. Zakaj točno je informiranje o nalezljivih boleznih v naših krajih hinavščina?
_cerebro
# 29.05.2018 ob 13:29
Takim, ki mislijo, da jih bo boljša higiena, kot je bila včasih, zaščitila pred nevarnimi kužnimi boleznimi, je potrebno razložiti, da je cepljenje samo materializirano načelo stare ljudske modrosti, da kar te ne ubije, te naredi močnejšega. Cepljenje je samo nadomestek za dejansko prebolevanje bolezni, s tem da je prognoza preživetja cepljenja bistveno boljša, kot pri prebolevanju bolezni.
luna med oblaki
# 29.05.2018 ob 12:01
Upam, da se dojenček čimprej pozdravi!
Miner
# 29.05.2018 ob 16:59
@georgewasbest
Od kod tebi podatki, katera bolezen je bolj nalezljiva. Lahko govorimo samo o boleznih, katere so bolj smrtne. In vsaka bolezen je teoretično smrtna. Tudi ošpice. Te pa sem prebolel in cel moj razred v osnovni šoli, ki je zajemal kakih 15 duš, jih je. Vsi so še živi, razen enega, ki se je žal ponesrečil. Podobna struktura je bila tudi v ostalih razredih, torej nekje med 15 in 20 dušami. Tudi ti so živi, razen tistih, ki so umrli zaradi ostalih bolezni. Nihče, prav nihče ni umrl zaradi ošpic. Ošpice pa so preboleli vsi. Tako mi pravi spomin. Pravilno, smo preboleli.
313
# 29.05.2018 ob 14:37
saj so jih pred cepljenji vsi preboleli

Pa kaj je z vami narobe? A res niti googla ne znate uporabljat?

OŠPICE =/= VODENE KOZE / NORICE
TineB
# 29.05.2018 ob 11:26
No, to je tipičen primer necepljenih neodgovornih osebkov:

niso cepljeni, zbolijo, potem pa bolezen prenesejo na novorojenčke, ki še niso bili cepljeni (ker so še premajhni in še niso dovolj stari za cepljenje po programu). Ali pa na nosečnice. Ali pa na bolne z oslabljenim imunskih sistemom (onkološki bolniki, bolniki s transplantiranimi organi itd).

In potem lahko upamo, da bo s temi ogroženimi osebami vse ok.

Necepljenje je neodgovorno!!!!!! Necepljenje bi moralo biti dovoljeno le tistim, ke zaradi zdravstvenih razlogov ne smejo in morejo biti cepljeni. Ne pa da se folk izmišljuje, ali bo svoje otroke (ali sebe) cepil ali ne.

Prostovoljno necepljenim pišite kazni za ogrožanje javnega zdravja!
.
soncerumeno
# 29.05.2018 ob 21:36
no evo...pravkar izvedeli, da tipson sploh ni imel ošpic....zakaj še to ni objavljeno?

Ma to je isto sranje k so ga lani delali z unim dovnemno okuzenim ki se je sprehajal po pediatricni...haloooo kaksna je moznost, da se edini okuzeni v Sloveniji ravno po pediatricni sprehaja? Cisti bullshit. Na koncu so objavili, da sploh ni imel ospic....
Brannigan
# 29.05.2018 ob 14:46
zeuss

hah poglej ga znanstvenika, ki misli, da samo ljudje evolviramo.
Virusi in bakterije pa ostajajo enaki in ne poznajo evolucijskega razvoja.
Bruh-ahahaha
Brannigan
# 29.05.2018 ob 14:44
Mah zeuss pa je že pod prejšnjim člankom pokazal, da niti ne ve kdo so tisti, ki razvijajo svet.
Za njega so doktorji znanosti precenjeni....

Očitno globalni odločevalci, investitorji v jutri, razvijalci novih idej in znanj hodijo k njemu po nasvete in ne k znastvenikom...

Le kako so ga morali v življenju premagovati na vseh korakih, da čuti do njih takšen odpor in sovraštvo...
DrFunk
# 29.05.2018 ob 12:55
Uh, se opravičujem za moj komentar na prvi strani, premalo sem bral in prehitro komentiral. Vzamem nazaj!
georgewasbest
# 29.05.2018 ob 12:13
Odrasli starejši od 20, pa tako ali tako nismo več zaščiteni proti ošpicam, zato kar v vrsto po cepivo, če vam je kaj mar do svojih otrok.

Ni res. Ravno cepivo proti ošpicam je doživljenjsko učinkovito v vsaj 96 % primerov.

http://www.immune.org.nz/vaccines/effici
ency-effectiveness
TineB
# 29.05.2018 ob 11:38
Čas bi že bil, da se na slovenskih TV in na socialnih omrežjih pojavijo slovenski osveščevalni oglasi, ki bi prikazovali otroke, plodove v maternici, bolnike z oslabljenim imunskim sistemom s posledicami zapletov pri prebolevanju "nedolžnih" otroških bolezni (proti katerim je obvezno cepljenje).

Ko to vidiš, hitro nehaš dvomiti v cepljenje. Ker takšni zapleti so 100% posledica konkretne bolezni (ob dani predispoziciji) - za razliko od namišljene in izmišljene posledičnosti avtizma po cepljenju.
bilzerian
# 29.05.2018 ob 11:04
naj naredijo tako, kot v avstriji.
starši dobijo cepilno knjižico, če otroka redno cepiš, greš z njo na socialno, ter dobiš za redno cepljenje nagrado. in seveda je cepljenje brezplačno.
če ne cepiš, ne dobiš ničesar.
zapravico
# 30.05.2018 ob 08:22
Vrhunski zapis zdravnika, ki pove kar je povedati treba ...

Zakaj vsa ta jeza

Nedavno so me intervjuvali za televizijo NBC Phoenix. Vprašali so me,
kaj menim o cepljenju v luči izbruha ošpic, ki se je pojavil v
Disneylandu v Kaliforniji. Moj odgovor je pri tisočih ljudeh sprožil
kar nekaj jeze. Prav tako sem v podporo svojemu komentarju prejel
izjemno veliko podpore. Društvo proti vbrizgavanju kemikalij v naše
otroke ima, skratka, veliko podpornikov.
Rad bi spregovoril o napačno usmerjeni jezi in se vprašal, ali jo
lahko preusmerimo tja, kamor sodi.

1. Jezni bodite na prehransko industrijo. Sladkor, kosmiči, krofi,
piškoti in tortice povzročijo vsako leto na milijone smrti. V
najtežjem obdobju te bolezni so norice ubile 100 ljudi na leto. Če ti
ljudje z noricami ne bi jedli kosmičev (žit) in krofov, bi bili morda
še vedno živi. Pokličite v Nabisco in Kellog's in se pritožite.
Protestirajte proti njihovim izdelkom. NJIM pošljite sovražno e-pošto.

2. Jezni bodite na verige restavracij s hitro hrano. Burgerji iz mesa
izmučenih živali, pesticidni krompirček in hormonski mlečni napitki,
to je problem. Problem ni hepatitis B, virus, ki si ga izmenjujejo
uživalci drog in tisti, ki spijo s prostitutkami. Res hočete vbrizgati
cepivo proti temu svojemu novorojenčku?

3. Jezni bodite na korporacije, ki izdelujejo strupene pralne praške
in mehčalce. Vi in vaši otroci nosite oblačila in prek njih vdihavate
znane rakotvorne snovi. Pokličite ta podjetja in jim to povejte. Ti
izdelki ubijejo več ljudi kot virus mumpsa, zaradi katerega pravzaprav
ne umre nihče. Enako je s hepatitisom A, to je vodna driska.

4. Jezni bodite na podjetja, ki onesnažujejo naše okolje. Za
kemikalije in težke kovine je znano, da povzročajo avtizem, srčna
obolenja, raka, avtoimunske bolezni in vse mogoče zdravstvene težave.
V svetovnem merilu povzročijo na desetine milijonov smrti. Smrti
zaradi ošpic so drobcen delček v primerjavi z onesnaževalci.

5. Jezni bodite na svoje starše, ker niste bili dojeni, ker niso spali
skupaj z vami, ker so vas basali s sladkarijami in kupovali gore
pralnega praška. Dojenje varuje otroke pred mnogimi nalezljivimi
boleznimi.

6. Jezni bodite na svojega zdravnika, ker je tako ozkogleden in ker
vam ne razkrije sestavin v cepivih (če je sam sploh prebral navodila
za uporabo). Moral bi vam povedali o aluminiju, živem srebru,
formaldehidu, tkivih splavljenih zarodkov, živalskih beljakovinah,
polisorbatu 80, antibiotikih in drugih kemikalijah v brizgah. Okoljske
organizacije poročajo, da je v popkovnični krvi novorojenčkov zaznati
prek 200 kemikalij. Morda vaš zdravnik misli, da še nekaj dodatnih
kemikalij, ki jih bo vbrizgal vašemu otroku, ni kakšna posebna stvar.

7. Jezni bodite na svojega kabelskega operaterja in izdelovalca
televizijskih aparatov, ker ste vi in vaši otroci zaradi njiju debeli
in leni, nočete se gibati in igrati zunaj. Pomanjkanje gibanja ubije
milijone več ljudi kot polio. Kje so vsi tisti 80-letniki, ki jih je
pohabil polio? Nekako jih ne najdem prav dosti.

8. Pravzaprav bodite jezni na Steva Jobsa in Billa Gatesa, ker sta
ustvarila računalnike, da lahko ždite za njimi ves dan, obdani z
elektromagnetno radiacijo, in berete komentarje, kot je ta.

9. Jezni bodite na farmacevtske družbe, ker nam dovolijo misliti, da
življenje, kot sem ga opisal zgoraj, lahko pozdravimo z zdravili.
Pravilno predpisana zdravila vsako leto ubijejo na tisoče ljudi. Gripa
ne ubije skoraj nikogar. Cepivo ne deluje.
Nazadnje, jezni bodite nase, ker ne odprete oči ob zamegljevanju in
pranju možganov, ki sta prevzela um ljudi. NIKOLI niste zdravniku
postavili nobenih vprašanj. NIKOLI niste vprašali, kaj je v cepivih.
NIKOLI se niste poučili o teh nenevarnih okužbah.
Bodimo pošteni, pravzaprav vam je čisto vseeno, kaj vaši otroci jedo.
Ne zanimajo vas kemikalije v njihovem življenju. Vseeno vam je, če
posedajo ves dan in gledajo televizijo ali igrajo video igrice. Vse,
kar vas zanima, je to, da spijete kavico
greste na svojo naslednjo plastično operacijo, imate zabavo,
ljubezensko afero in svoj naslednji sladkorni fiks!

Ta zapis je nastal z ljubeznijo in zamislijo ustvarjati boljši svet za
naše otroke in bodoče generacije. Jeza povečuje vaše tveganje srčnega
napada. Pazljivo.

Jack Wolfson, dr. med., kardiolog, ZDA
ukleme41
# 30.05.2018 ob 07:48
Deček je bil identificiran kot primer kontakta, zato smo ga takrat cepili proti ošpicam. Predhodno deček ni bil cepljen, saj tudi še ni bil dovolj star za izvedbo cepljenja po programu, a cepljenje po stiku z ošpicami pri njem ni vzpostavilo pravočasne zaščite," so sporočili iz epidemiološke službe.

torej so ga cepili za vsak slučaj, starega še ne eno leto, med tem ko je cepivo šele od 18 meseca naprej? a bi prosim kdo pomislil da dobil virusne ošpice? take, ki jih ne dobiš od bolnika, ampak od cepiva?!! ne, za tiste ki ste 1 letnik medicine, to ni mogoče, ker cepiva ne škodujejo....
Kazalo