Zdravje

Poudarki

  • Sindikata zahtevata uvedbo standardov in normativov, višje plače, ustrezno vrednotenje dela ob praznikih in koncu tedna ter nagrade za 40 let delovne dobe
Stavka
Dveurno opozorilno stavko delavcev v zdravstvu in socialnem varstvu so spremljali shodi delavcev po slovenskih bolnišnicah. Foto: BoBo
Shod
Branje stavkovnih zahtev je poželo bučen aplavz zaposlenih v kliničnem centru. Foto: BoBo
VIDEO
Opozorilna stavka v zdrav...
VIDEO
Opozorilna stavka zaposle...
VIDEO
Stavkajoči v Mariboru
VIDEO
Stavka zdravstvenih delavcev
VIDEO
Stavka v zdravstvenih in...

Dodaj v

Foto in video - Stavkajoči sporočajo: Premalo nas je in prejemamo slabe plače.

Po policistih na vrsti zdravstveni delavci
13. februar 2018 ob 11:01,
zadnji poseg: 13. februar 2018 ob 11:49
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA, Radio Slovenija

Delavci v zdravstvu in socialnem varstvu so zaradi zastalih pogajanj z vlado organizirali dveurno opozorilno stavko, ki so jo spremljali shodi delavcev po slovenskih bolnišnicah. Stavkajoči sporočajo vladi, da so preobremenjeni in za svoje delo premalo plačani.

Tako so delavci v zdravstvenih domovih, bolnišnicah, domovih za starejše, centrih za socialno delo, varstveno-delovnih centrih ter na nacionalnem inštitutu za javno zdravje in v laboratoriju za okolje in hrano med osmo in deseto uro prekinili svoje delo. Stavko pa so po slovenskih bolnišnicah spremljali tudi shodi delavcev, ki so na tak način opozorili na svoj položaj.

Težave delavcem povzroča predvsem preobremenjenost, saj so deležni vedno novih delovnih obveznosti, nadurnega dela in dela v več izmenah, ki ga po potrebi tudi podaljšujejo brez ustreznega plačila. Prav zato zahtevajo uveljavitev kadrovskih standardov in normativov, je v svojem govoru na shodu v ljubljanskem kliničnem centru poudarila predsednica Sindikata delavcev v zdravstveni negi Jelka Mlakar.

Odprava anomalij, plačilo dela ob praznikih ...
Veliko nezadovoljstva predstavljajo tudi razmeroma nizki plačni razredi zaposlenih, zahteve po odpravi plačnih anomalij in odpravi varčevalnih ukrepov pa so postale še glasnejše, potem ko je vlada popustila zahtevam drugih uslužbencev. Zahteve glede odprave plačnih anomalij in dvigu plač je na shodu izpostavila generalna sekretarka Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije Dragica Kekec.

Oba sindikata zahtevata tudi višje plačilo nočnega dela kot tudi dela ob nedeljah in praznikih, ureditev manj ugodnih delovnih razmer in pravico do izplačila jubilejne nagrade za 40 let delovne dobe. Branje zahtev v ljubljanskem kliničnem centru je spremljal tudi bučen aplavz zdravstvenih delavcev, ki so se zbrali v preddverju centra.

"V tujini za enako delo dvakrat višje plačilo"
"Delam skoraj vse vikende, praznike, potem pa sem med tednom en dan prost. Svojih otrok praktično ne vidim, potem pa na koncu meseca komaj dam na stran nekaj, da jih lahko enkrat na leto peljem na dopust," pripoveduje mlad delavec v zdravstveni negi. "Delam že deset let, pa sem napredoval za dva razreda, pa še to v zadnjih letih, ko so se sprostili nekateri varčevalni ukrepi. A kar dobim več pri osnovi, so nam znižali pri malici in drugih dodatkih."

Da so delovne razmere v Sloveniji bistveno manj privlačne od tujih držav, je v svojem govoru poudarila tudi Mlakarjeva in dodala, da se veliko zaposlenih odloča za odhod v tujino. "Tudi sam poznam enega, ki je šel v Nemčijo. Prejema več kot dvakrat višjo plačo, življenjski stroški tam pa niso bistveno višji od Slovenije. On si lahko zdaj privošči veliko več," še dodaja mladi delavec v zdravstveni negi, ki pa glede uspeha stavke ni pretirano optimističen. "Ne vem, koliko lahko taki shodi pripomorejo k izboljšanju stanja. Na žalost je tako, da bi se vse uredilo, šele če bi tu kaj zagorelo."

"Delal bom dlje, nadur pa ne bo"
Njegov kolega se podobno srečuje s težavami pri svojem delu, ki pa so predvsem finančne. "Zdaj sem začel delati višjo šolo, da bom imel izobrazbo za višji plačni razred, tako da moram poleg stroškov za življenje in družino plačevati še 3.500 evrov na leto, zato da se lahko izobrazim o nečem, kar že delam deset let," pripoveduje in dodaja, da ga moti tudi to, da delodajalci ne upoštevajo posebnih tveganj pri njihovem delu. "Tukaj staknemo tudi veliko okužb, sam imam dolgoročne zdravstvene posledice zaradi ene okužbe, pa o tem nihče noče nič slišati."

Tudi on ni glede stavke optimističen, saj poudarja, da veliko njegovih sodelavcev kljub stavki dela, ker imajo zakonske omejitve. "Tako ali tako pa bomo morali vse delo opraviti," še dodaja. Na vprašanje, ali to pomeni nadure, pa se le nasmehne. "Jaz bom delal dlje, nadur pa ne bo nihče priznal."

La. Da., Al. Ma., Luka Lukič. Foto: BoBo/Borut Živulović
Stavka v UKC Ljubljana
Stavka v UKC Ljubljana
Stavka v UKC Ljubljana
Stavka v UKC Ljubljana
Stavka v UKC Ljubljana
Stavka v UKC Ljubljana
Stavka v UKC Ljubljana
Stavka v UKC Ljubljana
Stavka v UKC Ljubljana
Stavka v UKC Ljubljana
Stavka v UKC Ljubljana
Stavka v UKC Ljubljana
Prijavi napako
Komentarji
sandiego1995
# 13.02.2018 ob 07:50
Edino stavka, ki jo podpiram, je stavka negovalnega osebja. To je verjetno najslabse placano delo v javnem sektoru, glede na zahtevnost in tezavo dela, ki ga opravljajo.
In za razliko od raznih solnikov nimajo pocitnic za:

1. november
za bozic in novo leto
zimske pocitnice
za prvi maj
in Hallo, dva meseca poletnih pocitnic

Se vec. Delajo po deset, dvanajst ur na dan, za razliko od prfoksov, ki so ob enih doma.
Biti v soboto, nedeljo in praznike frej, je za njih znanstvena fantastika, kar je za prfokse, vzgojitelje in podobne javno upravne fenomene nekaj najbolj normalnega.

Nimajo dva meseca letnih pocitnic, se vec, celo dopust tezko dobijo, ker jih je premalo.
SamoRes
# 13.02.2018 ob 07:58
Problem plač javnega sektorja je v tem, da če zvišaš tistim, ki imajo najmanjše plače in najbolj delajo, se potem za desetkratnik ali več poviša tudi tistim, ki na račun neke izobrazbe in delovne dobe sedi ob kavi v nekem kabinetu.
Zvišat bi morali vsem za 100€, ne pa čistilki 20€, zdravnikom pa 600€. Kam pa pridemo? To je treba spremenit.
gre888
# 13.02.2018 ob 08:18
Vsi vemo, da te službe niso problem in jih dejansko potrebujemo. Problem je, da je v celotnem JS zaposlenih vsaj nekaj deset tisoč ljudi, za katere se ne ve kaj počnejo, razen da pridejo po plačo. Seveda so ti vedno tiho saj uravnilovka vedno tudi za njih poskrbi. In to je razlika glede na podjetja. Takih tam lastnik nikoli nebi gledal v JS pa so zaščiteni kot medvedi.
samba
# 13.02.2018 ob 08:20
Takšnih pravic kot jih imajo javni uslužbenci nimajo niti v Švici.
Živel sem tam in vem kaj pišem.
Max44
# 13.02.2018 ob 07:49
meni grejo na živce komentarji, da javni sektor nič ne dela...
kot, da je delo samo, če sediš za tekočim trakom in štancaš i-phone...
ko pa zboliš in ti medicinska sestra obriše Rit, to pa ni delo... ona to počne iz dobrega srca...
pa šolniki po 5-8 ur... s 30imi podivjanimi mulci... hmmmm
ti pa prideš domov in imaš svoja dva po eni uri zadosti in greš na pir in mir.....
pa kot policaj greš z veseljem kake pijance mirit.....
ma ne me šopat....
plače tistih , ki delajo in na žalost spadajo v javni sektor...so absolutno premajhne.....
ne enačite raznih priviligirancev v javnem sektorju s tistimi, ki v resnici delajo in skrbijo za vas.....
BACK
# 13.02.2018 ob 08:39
Dejmo še mi v realnem sektorju stavkat. Stavka naj bo: zakaj ne damo več denarja v javni sektor ...
Binder Dandet
# 13.02.2018 ob 08:17
Kaj bodo one punce, ki se pri nasem pediatru prestavljajo iz leve na desno ritnico in nazaj in se po cel dan ne javljajo na telefon, stavkale?
AM
# 13.02.2018 ob 07:48
Bo pa zanimivo, kaj bodo rekli sindikati, če bodo uspeli izpogajati le dvig za 8%

Ker bodo teh 8% dobili tudi poslanci, ministri, Cerar, Pahor, vsi zdravniki in direktorji. Te posebej naštevam zato, ker so že itak najbolje plačani. Stavka pa je bila napovedana predvsem zato, ker so dvigi plač zdravnikom in direktorjem porušili razmerja.
kralj matjaž
# 13.02.2018 ob 08:41
Lepo.
Torej bom lahko februarja obdržal ves svoj denar, mi država ne bo vela davkov, ker mi tudi ni nudila storitev?

Dovolite konkurenco, pa bodo tudi plače zrasle.
samba
# 13.02.2018 ob 08:54
@ni maitre
Z lahkoto ti razložim
V Švici ni politika prodala vse najboljše firme.Pri nas pa delajo "firme" samo še neka podiizvajalska dela za drobiž.Pri nas ni politika niti poskusila ustvariti pogoje da bi se zgradile kakšne tovarne ampak prodajao tisto kar so ustvarili naši predniki.
Da o delovni vnemi in pripadnosti firmi sploh ne govorim.
Od kje pa naj potem pridejo boljše plače.
trdoleska
# 13.02.2018 ob 09:33
Cerar je po radiu ravnokar izjavil, da noče biti predsednik vlade državi, ki bo ponovno skrenila v recesijo. Kot da je JS razlig za to. Očitno pa želi biti p. vlade državi, ki podpira tajkune, bančne luknje, razprodajo državnega premoženja z naravo vred, finančne zablode (TEŠ ...)... S tem pa nima težav.
RJSlo
# 13.02.2018 ob 08:33
No ja. Boljša organizacija dela v bolnišnicah in zdravstvenih domovih, v domovih za ostarele? O tem ne bo govora? Zanimivo pri tem je dejstvo, da, ko nekdo od teh, ki stavkajo dela v Sloveniji je vse narobe. Ko dela v tujini pa vse v redu. Mogoče bi si morali spet prebrati svoje pogodbe o zaposlitvi in vaše dolžnosti, ne samo pravice.

Zakaj elita tako nasprotuje temu, da bi se slovenski pacienti zdravili npr. v Avstriji ali Nemčiji? Sami pa so tam redni gosti. Ogromna razlika je med zdravstvenimi sistemi, ogromna razlika je tudi med samim pristopom do dela. Še največja razlika pe je v mentaliteti zaposlenih.
alcatraz
# 13.02.2018 ob 07:47
Ne podpiram. Tokrat verjamem, da gre za izsiljevanje po nepotrebnem.
VanDame
# 13.02.2018 ob 09:05
Seveda se strinjam s stavko. Je pa tudi res, da bi morali stavkati vsi, ker nas imajo za norca. Preberite si zgoraj članek iz Mladine, ki ga je prilepil max44.
Za nas, delavce, se kriza še ni končala. Kaj imamo mi pravzaprav od konca krize? Imamo višje cene hrane, višje cene bencina, višje cene nepremičnin, ponudnikov interneta, televizije... vse je šlo gor, ampak vse RAZEN plač. Država se iz nas dela norca. Če odmislim nekaj višjo zaposlenost ljudi, bi bilo za navadnega delavca bolje, da bi kriza še trajala.
aikido
# 13.02.2018 ob 11:01
Po mojem je narobe, da ves javni sektor omenjajo kot eno celoto. Javni sektor sta zdravstvo in šolstvo (temelja družbe), pa tudi kup agencij, direktoratov,...kjer za plače zvišujejo entropijo. Ukinimo nepotrebno in finansirajmo to, kar je temelj.
Glede zdravstvenih storitev - da je en bolni ustrezno oskrbljen ni dovolj le zdravnik ampak tudi druge službe.
Tudi glede šolstva se da razpravljat - sin je imel prve 3 razrede OŠ učiteljico, ki ni bila v stanju imeti red v razredu, s svojimi učenci prijateljuje na facebookih ipd, pri razvoju tega razreda so bila 3 leta izgubljena, tak si ne zasluži plače, kateri drugi pa na račun tega višjo.
Pa še razmiselek - kdo stavka v gospodarstvu, dokler so naročila in plačila?
webman
# 13.02.2018 ob 11:18
Problem vidim samo v tem, da bi morali isti ljudje stavkat proti administrativnim in pozicioniranim pijavkam v JS! Tam se godijo največje krivice, tam se izplačuje dodatke in plače 8k€+ mesečno!

Pričnite s podpisovanjem peticij, da se jih znebite, pa bo ostalo ogromno denarja za vaše plače.
Even Steven
# 13.02.2018 ob 10:05
Problem je državna uprava, ki je del javne uprave. Pravila igre določa državna uprava in ne medicinske sestre, policisti ali učitelji. In če v 25 letih ministrstva z vsemi svojimi potrebnimi ali nepotrebnimi organi v sestavi niso uspela urediti tega področja, to ne more biti krivda gasilca, policista, zdravnika, sestre, učitelja itd...
RJSlo
# 13.02.2018 ob 08:27
SamoRes
# 13.02.2018 ob 07:58
--------------------------------------
No ja. Ko si to pisal ti je bilo vsaj malo nerodno? Namreč takšen način se vleče že vsaj 35 - 40 let. Torej tvoji ne znajo, ne morejo, nočejo drugače.
Binder Dandet
# 13.02.2018 ob 11:54
Koliko plač požre nabava predragih zaklopk ali operacijskih miz?

Zakaj zaposleni ne stavkajo proti temu?
Kapitalist 11
# 13.02.2018 ob 09:42
Tudi sam sem zdravstveni delavec in bi najraje rekel da si zasluzijo povisice..ampak ker delam v svici in pred tem v Nemciji in lahko primerjam razliko..bi rekel da je kar se tice place kar realno..vem da se slisi hudobno..ampak ko se spomnim kaksno obnasanje in pomanjkanje empatije sem dozivljal doli..med zdr.osebljem da je grozno..ne recem da so vsi isti..ampak enih 70% njih si ne zasluzi vecje place..najvecja pomanjkljivost je tako ali tako da je zdravstvo na nacin kot je vzpostvaljeno brez profita in to ne more fukcionirat ce je premalo privat domov in bolnic kar pa spet ne more fukcionirat..ce so davki in birokracija tako kot je trenutno. Pa se zavarovalnice ne igrajo tako velike vloge kot npr.v Svici kar je dejansko nujno za dobro kontrolo v zdravstvu ker smo ljudje brez kontrole na zalost se vedno zelo povrsni..sploh v sloveniji.
zabavljac
# 13.02.2018 ob 09:07
Podpiram stavko policistov in medicinskih sester, samo solstvo in socialno delo in splosno javna uprava, te pa ne vem kako si sploh drznejo. Solniki majo prilagojen delavnik, poleti 2 mesca pocitnic, itd itd. Javna uprava in centri za socialno delo pa samo drek mesajo in so totalno nekoristni in neucinkoviti. Ampak dejmo stavkat, ker nam se ni dost lepo.
samba
# 13.02.2018 ob 08:17
Dokler imajo delavci v proizvodnji minimalca nimajo JU nobene pravice stavkati.
Binder Dandet
# 13.02.2018 ob 10:31
"Javna uprava v Sloveniji med najbolj vitkimi v EU"

Graf je za javna uprava + obramba + zdravstvo + izobraževanje + socialna zaščita

Javna uprava je verjetno pri nas preveč razbohotena. Vojska ima po drugi strani manjko 1000 vojakov. itd..

Reorganizacija je potrebna.
zapravico
# 13.02.2018 ob 09:22
Zdravstvo,policija,javne pisarne dobivajo denar od delavca,a glih on ima najmanjšo plačo,a je to pošten vas vprašam?
Amethist
# 13.02.2018 ob 09:02
Jaz podpiram strajk. Posebi pr medicibskih sestrah in zdravstvenemu osebju. Tisti res delajo in se prjazni morjo bit z vsemi ritmi.
ElTorro
# 13.02.2018 ob 11:07
Reorganizacija je potrebna. Seveda je potrebna. Samo spravljate se na napačne. Niso krivi delavci v JU

Sindikat bi naj predstavljal delavce. Zakaj so potem vse glavne zahteve povezane s plačami, ne pa recimo s konkretnimi predlogi reorganizacije?

Pod črto se to nekako bere takole: sedanji sistem je sranje, in mi bomo z veseljem še dalje delali sranje, če nam le daste več denarja za to.
Binder Dandet
# 13.02.2018 ob 10:48
@ni maitre:
In kdo bo pritisnil na vodstvo, če ne zaposleni?
oslič
# 13.02.2018 ob 10:04
medicinske sestre polonoma podpiram.... si zaslužijo eč definitivno, nočne, sobote, prazniku za plačo od ku---.... socialni delavci pa katastrofa.... kar imajo je dvakrat preveč, ždijo v pisarnah in izpolnjujejo obrazce... ko jih kam pošljejo jih ni nikjer.. ko 1x na leto kaj naredijo, na sodišču pade...
K_ris
# 13.02.2018 ob 09:03
Podpiram stavko teh zdravstevnih delavcev. Pa ne zato, ker bi mislil, da imajo prenizke plače, ampak zgolj zato, ker so razmerja z zdravniškimi plačami nenormalna.
MZ
# 13.02.2018 ob 10:16
Problem plač v JS je v tem, da če želiš zvišati eni panogi znotraj JS, moraš potem zvišati vsem. In to celo obračunavajo v procentih, kar pa nas pri več kot solidno plačanemu vrhnjemu sloju v JS stane nemalo denarja, ki si ga v precejšnji meri izposojamo. Medtem pa tistim najnižje, ki so tudi najnižje plačani, ostanejo drobtinice...
K_ris
# 13.02.2018 ob 09:29
@frlekin

Policisti v V. tarifni skupini imajo plačo, ki krepko presega slovensko povprečno plačo. V V. tarifni skupini ni vodstvenih kadrov, ki bi povprečje vlekli navzgor, ampak so v tej skupini samo povsem navadni srednješolsko izobraženi policisti.
a-dee-jay
# 13.02.2018 ob 16:36
Sem magister in prejemam 630 € plače in ne delam v javni upravi. Tako da naj ne jamrajo.
mihče
# 13.02.2018 ob 11:14
Minimalna plača socialnega delavca je 1.250 evrov neto!!!
Bivši uporabnik
# 13.02.2018 ob 09:26
Sestram dvignit plačo, glede na delavno mesto in delo ki ga opravljajo. Socialnim delavcem pa na minimalca. Mah še tega si ne zaslužijo. Primer: prijatelja, oba študenta zadnjih letnikov, cojzova štipendista sta se jeseni poročila. Prešla sta na svoje gospodinjstvo. Dokler sta študenta jima pripada socialni dodatek k štipendijam. Vlogo sta vložila že septembra, odgovora do danes še nobenega. CSD verjetno čaka, da bosta julija zaključila študij. Tako da socialni delavci stavkajo ves čas, denarja, ki je namenjen socialno ogroženim ne delijo ampak deljenje denarja samo zavirajo. Kot da dajejo kaj iz svojega žepa...
frlekin
# 13.02.2018 ob 09:21
lol@ ljudi, ki ven mečejo povprečno plačo. tudi skupno je v državi le-ta lepa pa vsi vemo kakšno je stanje v resnici.
mrtene
# 13.02.2018 ob 19:28
Pravkar sta v dnevniku na rtv govorili vzgojiteljica (1200 eur neto) in učiteljica (1300 eur neto) o tem kako imata premajhne plače. Naj se šolniki s Štrukljem na čelu nekam zaletijo...
Bivši uporabnik
# 13.02.2018 ob 15:58
@ElTorro
Že s finančnega vidika je razlika ogromna - vsi koncesionarji prav lepo živijo, medtem se javni zavodi ob enakih cenah storitev (s strani ZZZS) praviloma utapljajo v izgubah.
Zanimivo. Kot da bi bili privatniki bolj gospodovalni s svojim denarjem kot javne ustanove. Kdo bi si mislil?
Binder Dandet
# 13.02.2018 ob 11:53
Komentar k slikam. A je to stavka al maškarade?:D
apache666
# 13.02.2018 ob 11:01
Cerar in ostali v elitnem klubu so si 2x znizali davke v 2017 kar je kapnilo cca 400 eu.
nonparel
# 13.02.2018 ob 10:37
Meni se zdi, da so v zdravstvu stavkali že včeraj, in to v javnem in privatnem zdravstvu. Par ur sem klical preko telefona, da bi se naročil na specialistični pregled, pa se mi je vedno oglasilo posneto sporočilo: "Trenutno nismo dosegljivi, pokličite kasneje".
HULK008
# 13.02.2018 ob 19:11
Solniki nimajo kej stavkat. Imajo ze vecje place v primerjavi z temi medicinskimi sestrami. Podpiram medicinske sestre absolutno proti stavki solnikov.
JohnSmith
# 13.02.2018 ob 16:33
@firbec111, s.p. nima davka na dobiček, dohodnino plačuje. V primeru družbe, pa si lastnik-direktor mogoče res lahko izplačuje minimalno plačo in potem dividendo, ampak tudi če to počne tako, je efektivna obdavčitev še vedno 36 % (19 % davka na dobiček in potem še 25 % na dividendo).

Jaz sem podjetnik že več kot 10 let in ni tako fenomenalno, kot se tebi to zdi. Nič mi ni podarjeno, za vsak evro se moram boriti, javna uprava mi pa samo meče polena pod noge.
pepar
# 13.02.2018 ob 16:15
Tudi jaz podpiram medicinsko osebje,vendar naj bodo realni pri zahtevah,
Kar se šolstva tiče pa bi bilo bolje da se ne oglašajo,da o tisti pravi državni upravi,kjer je dejansko par deset tisoč pisarnarjev preveč ne izgubljam besed.
Tu bi se moralo vzet in dat tja v javnem sektorju,kjer to zaslužijo,ne pa da vsi koristijo žulje realnega gospodarstva,
RJSlo
# 13.02.2018 ob 15:17
No ja. Kot že tolikokrat do sedaj, iz komentarjev in zahtev stavkajočih, lahko izluščimo sklep: kapitalistične plače in socialistične pravice.
ElTorro
# 13.02.2018 ob 14:43
Pri kardiologu pa sem bila nekoč naročena - naslednji dan. :)
(nekdo je odpovedal)


Tudi to se zgodi, ja. Meni se je zgodilo, da sem se prišel naročit na RTG, pa mi je rekla "trenutno nimam nikogar, vas lahko kar zdaj poslikam".
Nisem niti spraševal, ali je kdo odpovedal, ali si tako na udobno naročajo :)
dusan21
# 13.02.2018 ob 14:40
Dejstvo je , da je potrebno javni sektor reorganizirati in prevrednotiti in ga narediti učinkovitega.
Nekje so v nebo vpijoče previsoke plače, nekateri sektorji pa so zelo podcenjeni.
Dejstvo, da recimo dobro plačanega univerzitetnega profesorja študenti v celotnem času študija niti ne srečajo na predavanjih pove vse.
Potrebno bi bilo enostavno postaviti plačni sistem na novo.
Ukiniti je potrebno razno razne dodatke - kot so na delovno dobo, na izobrazbo, na položaj ...
Potrebno je konkretno ovrednotiti delo samo, ne pa neke kvazi dodatke.
Normalno, dodatki za delo v času vikenda, praznikov, nočno delo ipd pa je potrebno ohraniti.
Vse ostalo pa v kanto za smeti.
Sibid
# 13.02.2018 ob 13:04
Najprej bi morali sprejeti zakon o prepovedi nošenja Kroksov na delovnem mestu.
Truthseeker
# 13.02.2018 ob 12:47
Delavci v zdravstvu in sociali sporočajo vladi: Premalo nas je in prejemamo slabe plače

V sociali? Meni gre kar na bruhanje ko moram kaj urediti na CSD. Tako nesposobnega kadra ne najdeš nikjer.
todo ninjo
# 13.02.2018 ob 10:52
Cerar ne bo več predsednik vlade ne v recesiji in ne v blagostanju. On bo po volitvah zopet odšel v profesuro, kjer si je zase in za ministrsko ekipo namestil visoke plače, za rajo pa ni odobril niti 25€ povišice.

Prišel pa bo Šarec kar je isto sranje drugo pakovanje!
qayxc
# 13.02.2018 ob 08:20
Tile pa še kaki uradniki-ce za pulti v JU, čistilke-ci in podobno, so edini v javnem sektorju, ki so upravičeni do boljših plač.
Kazalo