Zdravje
(4)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 1 glasov Ocenite to novico!
UKCL, bolnišnica, klinični center
UKC Ljubljana je lani posloval s skoraj 25,5 milijona izgube. Foto: BoBo

Dodaj v

Ministrstvo: Sanacija UKC-ja je odgovornost celotnega vodstva

Svet zavoda s predlaganim sanacijskim načrtom ni bil zadovoljen
12. maj 2017 ob 18:29
Ljubljanaat - MMC RTV SLO

Ministrstvo za zdravje je po četrtkovi zavrnitvi sanacijskega načrta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana poudarilo, da je sanacija poslovanja zavoda odgovornost celotnega vodstva in ne le direktorja.

UKC Ljubljana mora sanacijski načrt sprejeti zaradi slabih poslovnih rezultatov, saj je zavod lani posloval s skoraj 25,5 milijona izgube. Zato so člani sveta zavoda poslovodstvu naložili pripravo ukrepov za stabilizacijo poslovanja. Po besedah predsednika sveta Tomaža Glažarja predstavljeni ukrepi niso imeli točno določenih ciljev, kje so možni prihranki, do kdaj bodo izpolnjeni in kdo so odgovorni za izvajanje.

Zavodu pa se obeta tudi začetek zunanje revizije poslovanja, na podlagi katere bo ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc oblikovala mnenje o delu generalnega direktorja Andraža Kopača. Na ministrstvu so že napovedali, da bodo od svetov zdravstvenih zavodov zahtevali krivdno razrešitev odgovornih oseb, če bodo zavodi poslovali z izgubo.

S težavami z rdečimi številkami pa se ne srečujejo le v ljubljanskem UKC, pač pa tudi v drugih bolnišnicah. V Bolnišnici Topolšica so na robu likvidnosti že dva meseca, zaradi česar je tudi grozilo, da tamkajšnji zaposleni ne bodo prejeli plač. A je bolnišnici na pomoč priskočila vlada, ki je ta teden zagotovila sredstva za poplačilo izvršb in izplačilo plač za mesec april v višini 661.230 evrov.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
galoper
# 17.05.2017 ob 20:50
Citat: "Predsednik sveta UKCL-ja Tomaž Glažar je pojasnil, da so bili ukrepi zasnovani tako, da bi izguba konec leta znašala 4,6 milijona evrov, če bi se vrednost storitev za stroške dela povišala za pet odstotkov, kakor zahteva združenje zdravstvenih zavodov."
pobrisan
# 15.05.2017 ob 11:12
Vsako leto, ko vlada pri stentih ne naredi nič, iz sistema uide še okoli 1,5 milijona evrov javnega denarja preveč

Kolarjeva in Koprivnikar zavlačujeta z razpisom, milijoni za predrage stente pa še kar frčijo
Ministroma za zdravje Milojki Kolar Celarc in za javno upravo Borisu Koprivnikarju se, kot kaže, nikamor ne mudi – skupni razpis za nabavo stentov za vse bolnišnice bo, ko bo – predsednik vlade Miro Cerar pa nič.

Slovenske bolnišnice še vedno kupujejo koronarne žilne opornice (stente) od dva- do trikrat dražje, kot so zdaj cene v Nemčiji ali na Finskem.
freelander1
# 14.05.2017 ob 10:31
Stališče predsednika sveta:
Po besedah predsednika sveta Tomaža Glažarja predstavljeni ukrepi niso imeli točno določenih ciljev, kje so možni prihranki, do kdaj bodo izpolnjeni in kdo so odgovorni za izvajanje.
Odgovorni:
1. Andraž Kopač
2.....
3......
galoper
# 12.05.2017 ob 21:40
Poglejte stališče vodstva UKCL, še posebej predsednika sveta.
Kazalo