Sir roquefort, ki ga prodajajo v Leclercu morda vsebuje patogeno bakterijo. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Sir roquefort, ki ga prodajajo v Leclercu morda vsebuje patogeno bakterijo. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo


Gre za 100-gramsko pakiranje sira z datumom porabe do 19. aprila letos s črtno kodo 3492840189750. Kupci naj sir vrnejo v trgovino.

Driska, povišana temperatura
Bakterija Escherichia coli lahko v tednu dni po zaužitju okuženega izdelka povzroči drisko, ki jo lahko spremljajo krvavitve, bolečine v trebuhu in bruhanje ter povišana telesna temperatura. V od petih do osmih odstotkih primerov sledijo zapleti z ledvicami, predvsem pri otrocih.

Osebe, ki so izdelek zaužile in pri katerih so se pojavili navedeni simptomi, naj takoj poiščejo zdravniško pomoč in zdravnika obvestijo o zaužitju tega izdelka ter o kraju in datumu nakupa, so še sporočili iz E. Leclerca.