Znanost in tehnologija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Znanost in tehnologija - Arhiv
Na Kemijskem inštitutu razvili proteinske kletke, ki jih je mogoče sintetizirati v celicah Raziskovalci Odseka za sintezno biologijo in imunologijo s Kemijskega inštituta so razvili proteinske oziroma beljakovinske kletke.
Tudi s protokolom WPA2 so v brezžičnih omrežjih Wi-Fi varnostne ranljivosti Raziskovalci so v protokolu WPA2, ki se uporablja za zaščito in šifriranje prometa v brezžičnih omrežjih Wi-Fi, našli več varnostnih ranljivosti.
Na testu: Kozmetični popravki - Samsung Galaxy J7 (2017) Samsung ima lepo razdelano strategijo ponujanja vedno novejših, posodobljenih različic svojih telefonov.
Prelomno znanstveno odkritje: nov tip gravitacijskih valov, zlitje dveh nevtronskih zvezd Več tisoč znanstvenikov in 70 najzmogljivejših observatorijev sveta je družno opazovalo nikoli prej viden dogodek: zlitje dveh nevtronskih zvezd, tako v težnostnih valovih kot v svetlobi.
Dokazi za superzemljo na robu Osončja se kopičijo Več vode kot preteče, bolj se nabirajo dokazi v prid hipotezi, da je planetarni album Osončja nepopoln.
Človeško življenje je neprecenljivo, vsaka prihranjena minuta šteje - tudi finančno Sodobna tehnologija bo kmalu pomagala reševati življenja.
Kako jezikava bo digitalna prihodnost? Na trg prihaja vse več naprav in aplikacij, ki jih lahko upravljamo z glasom. Zdi se, da so besede "Alexa, O. K., Google, hej Siri" magične besede sodobnega časa.
Na testu: Vrnitev na trg - Nokia 3 in 5 Po nekaj letih odsotnosti se je Nokia vrnila na trg mobilne telefonije.
Petina odraslih Slovencev nikoli ni bila na medmrežju V prvem četrtletju je v Sloveniji medmrežje uporabljalo 79 odstotkov oseb v starosti med 16 in 74 let, še nikoli pa ga ni uporabilo 18 odstotkov oseb. Na spletu so vse dejavnejša tudi podjetja.
Američani se vračajo na Mesec. Z astronavti. Trumpova administracija je nazadnje razglasila dolgo pričakovano spremembo v vesoljski politiki. Ne Mars, prvi cilj je Mesec.
Googlovo krovno podjetje bo z baloni omogočalo mobilno telefonijo v Portoriku Ameriška vladna komisija za komunikacije je sporočila, da je odobrila prijavo Googlovega krovnega podjetja Alphabet za omogočanje mobilne telefonije v Portoriku z baloni.
Umetna inteligenca: služabnik ali gospodar? Umetna inteligenca sodeluje v znanstvenih raziskavah. Medtem ko prebirate te besede, se po vsem svetu intenzivno uči voziti avtomobile, pa tudi uporabljati orožje.
V pripravi obsežne spremembe varovanja osebnih podatkov V javni razpravi je osnutek zakona o varstvu osebnih podatkov, ki med drugim ureja namene obdelave pravnih podatkov, pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov, uporabo storitev informacijske ...
Nobelova nagrada za kemijo za razvoj krioelektronske mikroskopije Nobelova nagrada za kemijo gre letos v roke Švicarja Jacquesa Dubocheta, Američana Joachima Franka in Britanca Richarda Hendersona za razvoj krioelektronske mikroskopije, revolucionarne metode za ...
Sl-CERT: Hekerski napadi na banke ne predstavljajo nevarnosti V ponedeljek so v Gorenjski banki, neuradno pa tudi v Novi KBM in Abanki, zaznali poskus hekerskega napada.
Nobel za fiziko v roke znanstvenikom, ki so potrdili Einsteinovo teorijo Nobelovo nagrado za fiziko so prejeli Rainer Weiss, Barry Barish in Kip Thorne iz opazovalnice Ligo, ki so prvi dokazali obstoj gravitacijskih valov.
Nobelova nagrada za medicino za raziskovanje notranje biološke ure Nobelovo nagrado za medicino letos prejmejo ameriški znanstveniki Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash in Michael Young za odkritja v zvezi s 24-urnim ciklusom aktivnosti organizmov, znanim kot ...
Sokolje oči, ki gledajo valove težnosti Gledanje vesolja s pomočjo težnostnih valov je sveža in pomembna alternativa svetlobnemu.
Izstrelitev sedem milijard evrov vrednega teleskopa James Webb prestavljena Nasa je izstrelitev naslednjega velikega vesoljskega teleskopa, James Webb, prestavila na sredino leta 2019. Razlog: sestavljanje vesoljskega plovila se zapleta in poteka počasneje od pričakovanj.
Esa: Stalna naselbina na Luni prva postaja na poti do Marsa Evropska vesoljska agencija vztraja, da je vzpostavitev stalne naselbine na Mesecu tisto pravo nadomestilo Mednarodne vesoljske postaje. Rusija in ZDA se medtem nagibajo k postaji v orbiti Lune.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Na testu
link
Na testu: Kozmetični popravki - Samsung Galaxy J7 (2017)
13
17. oktober 2017 ob 06:17 Samsung ima lepo razdelano strategijo ponujanja vedno novejših, posodobljenih različic svojih telefonov.
Več novic ...
Izjava dneva
link
Simon Popek
17. oktober 2017 ob 11:26 Treba je najti neko zdravo ravnovesje. Če med stotimi filmi ne najdeš nobenega zase, bi si skoraj upal trditi, da te film ne zanima.
Več novic ...
Kazalo