Znanost in tehnologija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Znanost in tehnologija - Arhiv
Pri mladi zvezdi odkrili tri planete "novorojenčke" Astronomi so pri 330 svetlobnih let oddaljeni zvezdi odkrili dokaze za obstoj treh novorojenih eksoplanetov. Zvezda šteje le štiri milijone let, planeti še manj.
S tehnologijo veriženja blokov in "pametjo množic" nad lažne novice V boju proti lažnim novicam so se v slovenskem zagonskem podjetju Eventum odločili povezati sodobno tehnologijo veriženja blokov z najstarejšo obliko preverjanja dejstev – pametjo množic.
Stari Opportunity za vedno utihnil v "viharju epskih razsežnosti"? Veteranski rover Opportunity se je znašel v veliki peščeni nevihti, ki mu zastira sončne celice. Po 15 letih na Marsu utegne zmrzniti zaradi manka elektrike.
Bo ponosni lastnici prah z Luninega površja Nasa odvzela? Neka ženska iz ameriške zvezne države Tennessee trdi, da ji je Neil Armstrong pred leti podaril prav posebno darilo. Obdaril naj bi jo z epruveto s prahom z Lune.
Oleg Korabljov: Ljudje bodo leteli na Mars, a kolonizacija je stvar stoletij Ameriški rover je poskrbel za odkritje, da koncentracija metana v Marsovem ozračju periodično niha.
Slovenske ceste bo pod drobnogled znova vzel Google Na slovenske ceste se po petih letih vrača ameriški spletni velikan Google, ki bo s posebej prilagojenimi vozili znova fotografiral ulice in ceste ter s tem posodobil prve posnetke, ki so dostopni v ...
Nova EU-avtorska direktiva: davek na spletne povezave, samodejni filtri za prepoznavanje vsebin ... Nova evropska direktiva o avtorskih pravicah, ki naj bi jo Evropski parlament sprejel, je sprožila številne peticije proti njej, saj naj bi na račun avtorskih pravica lahko omejevala svoboščine ...
Antarktika pospešeno izgublja led, kar 200 milijard ton letno Sateliti, ki nadzirajo stanje Antarktike, kažejo, da ta celina vsako leto izgubi okoli 200 milijard ton ledu.
Bi zmogli teden brez zaslonov? Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije je pripravilo pobudo za teden brez zaslonov. V izbranem tednu bodo starši in otroci prosti čas preživeli brez televizije, tablic, prenosnih telefonov.
Video- in avdioznanost: Bi se raje odpovedali mezincu desnice kot pametnemu telefonu? Antropologija je deležna mnogih predsodkov in stereotipov, a njen pomen vse pogosteje prepoznavajo visokotehnološka podjetja. Kaj pa je njen pomen?
Rover na Marsu našel organske spojine Nasin robotski laboratorij Curiosity je na Marsu našel številne organske spojine. Ne le to, skozi leta zaznava periodično nihanje metana v atmosferi.
Znanstveniki: Pomembno srečanje bi se moralo začeti s kavo Kava si je v zadnjih letih prislužila naziv superživila, do zdaj so znanstveniki ugotovili, da ščiti pred rakom, preprečuje diabetes, čisti ožilje in krepi spomin, a to še ni vse, po ugotovitvah ...
Če bi radi dlje živeli, hodite hitreje Če človek hitro hodi, bo morda dlje živel, so ugotovili avstralski znanstveniki. Že hoja s povprečno hitrostjo lahko zmanjša tveganje za prezgodnjo smrt za 20 odstotkov.
Facebook znova prelomil obljubo in zlorabil zasebnost uporabnikov Facebook je potrdil, da ima s kitajskimi podjetji, med njimi s Huawejem, sklenjen dogovor o izmenjavi podatkov, da bi izboljšali uporabniške izkušnje na telefonih.
SpaceX preložil turistične polete okoli Meseca Ameriško zasebno vesoljsko podjetje SpaceX turistov letos še ne bo poslalo na potovanje okoli Lune, kot je bilo predvideno, ampak šele sredi prihodnjega leta ali celo kasneje.
Preglovi nagradi za raziskovanje prirojene imunosti in organskih polprevodnikov Na Kemijskem inštitutu so razglasili letošnja prejemnika Preglove nagrade za izjemne dosežke. To sta Mojca Benčina s Kemijskega inštituta ter Gvido Bratina z Univerze v Novi Gorici.
Z 11. junijem prehod na HD-signal Od enajstega junija naprej bo na prizemnem oddajnem omrežju MUX A mogoče tri nacionalne programe TV Slovenija spremljati le v višji ločljivosti, regionalni in programi za narodnostne skupnosti RTV ...
Google naj bi nehal razvijati umetno inteligenco za ameriško vojsko Google naj bi po protestu velikega števila zaposlenih po neuradnih podatkih prenehal razvijati umetno inteligence za ameriško vojsko, glede odločitve pa naj bi bil vrh giganta razdvojen.
Na Plutonu odkrili sipine, a niso peščene Pluton je na neki način podoben Zemlji. Ima ozračje, vreme, gorovja, prostrane ravnice in tudi – sipine. A ko se pogleda pobliže, se podobnosti končajo. Še tri leta po prvem obletu
Kitajska vesoljska postaja bo odprta za vse države Združenih narodov Kitajska je napovedala, da bo njena naslednja vesoljska postaja odprta za znanstvene poskuse iz vseh držav Združenih narodov. S tem želi prevzeti vlogo starajočega se ISS-ja.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Na testu
link
Na testu: Podhranjeni velikan – Huawei Mate 10 Lite
15
18. december 2017 ob 07:53 Serija Huawei Mate po navadi ponuja zelo dobre telefone za razmeroma ugodno ceno, vsaj v primerjavi s konkurenco. A časi se spreminjajo.
Več novic ...
Izbor
Izjava dneva
link
Borut Pahor
2
18. junij 2018 ob 14:48 Razumem, da ima Evropska komisija možnost in ne dolžnost, da poda svoje mnenje v skladu z 259. členom pogodbe EU-ja. To spoštujem.
Več novic ...
Kazalo