Tablice, mobilni telefoni, prenosniki ... arhivi in neposredni prenosi. Foto: MMC RTV SLO
Tablice, mobilni telefoni, prenosniki ... arhivi in neposredni prenosi. Foto: MMC RTV SLO
MMC
Zlata Urška je hitro postala najbolj brana vest na rtvslo.si v zadnjem letu (klik za povečavo). Foto: MMC RTV SLO

Kljub vnaprej pričakovanemu poletnemu sezonskemu padcu je ta občutno manjši kot lanski. Spodbudne so tudi dolgoročnejše smernice drugih merilnikov spletne dinamike (Alexa, Google Analytics, Gemius), ki v pestrem spletnem okolju kažejo na zmerno, a vztrajno rast. Naša spletna stran pa po podatkih merilnega spletišča Alexa med domačimi spletnimi mesti zaseda drugo mesto.

Spletna norija
Politično dogajanje doma in po svetu se je kljub gospodarski krizi pretekli mesec umaknilo športu. Evropsko prvenstvo v nogometu je junija vzbudilo levji delež zanimanja. Pol milijona vas je bilo, ki ste ga spremljali tudi na www.rtvslo.si. V prvi polovici junija, predvsem pa z dvigom Stanleyjevega pokala 12. junija, nas je popolnoma obnorel Anže Kopitar. Vesela vest o zlati medalji Urške Žolnir pa je le dan po objavi že najbolj brana v zadnjem letu!

V Navidezni dirki, v kateri ste v času francoskega Toura upravljali lastno moštvo, vas je sodelovalo kar 2.375. Izide v prvi slovenski nogometni ligi bo skozi celotno sezono napovedovalo nad 500 Nostradamusov. Med nogometnim evropskim prvenstvom in začetkom olimpijskih iger v Londonu ste kljub vsemu pokazali veliko zanimanja za družbenopolitično dogajanje. Največja "zasluga" gre predvsem dogodkom, ki so zaznamovali proslavo ob dnevu državnosti.

Naše športno uredništvo bo s pregovornimi "kumarami" počakalo do konca Olimpijskih iger. Zunanje- in notranjepolitično uredništvo medtem že snujeta dvojni volilni izziv: 11. novembra bomo v prvem krogu izbirali predsednika Republike Slovenije, v ZDA pa se bodo na volišča podali že 5 dni pred tem. Tematska spletna portala nastajata. Kolegice in kolegi v kulturnem uredništvu v letu Evropske prestolnice kulture predaha ne poznajo, pester poletni čas pa z obilico družabnih dogodkov ne prizanaša niti razvedrilnemu uredništvu, ki je, če omenimo le enega, uspešno pod streho spravilo zahteven plesni projekt, ki je dobil svojo nadgradnjo v obliki tematskega podportala.

Povsod v živo
Poletno poležavanje je tuje tudi našim tehničnim odsekom. V juliju smo za uporabnike mobilnih naprav z operacijskim sistemom Android omogočili ogled vseh petih televizijskih in osmih radijskih programov RTV SLO. Prav v teh dneh so se jim pridružili tudi uporabniki Applovih mobilnih naprav, ki lahko zdaj dostopajo tudi živih prenosov.

Ničesar ne morete zamuditi
Možnost ogleda avdio/videoarhiva RTVSLO prek aplikacije »Mediateka« imajo odslej poleg uporabnikov Philipsovih tudi uporabniki Samsungovih »pametnih« televizorjev. V kratkem bo aplikacija na voljo tudi za aparate proizvajalca LG.

Mi se šele ogrevamo, vam pa želimo mirne počitnice. Upamo, da jih boste vsaj del preživeli v naši družbi ter na televizijskih in radijskih programih RTV SLO.

Za vztrajno zaupanje se vam zahvaljujemo.