Velik del sejma bo namenjen praktičnim delavnicam za vse generacije. Foto: BoBo
Velik del sejma bo namenjen praktičnim delavnicam za vse generacije. Foto: BoBo
false
Potekala bodo brezplačna tekmovanja v igranju iger. Foto: BoBo

Sejem sodobnih tehnologij bo med drugim posvečen izobraževanju, praktičnim delavnicam, organizirana pa bodo tudi brezplačna tekmovanja v igranju iger.

Izobraževalne delavnice, ki bodo namenjene vsem starostnim skupinam, bodo postregle s praktičnimi napotki za uporabo najnovejših elektronskih tehnologij. Poskrbljeno bo tudi za ljubitelje fotografije, na voljo bodo najnovejši modeli fotoaparatov in objektivov. Poleg fotografskih delavnic se bodo na sejmu predstavili tudi priznani fotografi Arne Hodalič, Gorazd Golob in Urška Košir.

Že danes popoldne se lahko udeležite okrogle mize in prisluhnete svetovno priznanim slovenskim proizvajalcem hi-fi opreme, ki bodo med drugim spregovorili o izzivih in svoji poti do uspeha.

Za vse generacije
Po besedah direktorja Primorskega sejma, ki je organizator, Matjaža Turka, s sejmom odpirajo novo poglavje v sejmarskem svetu z novostmi, kot so prenašanje tekmovanj v živo. "Pričakujemo obisk vseh generacij, saj je program tako raznovrsten in zanimiv, da bo privlačen vsem starostnim skupinam. Tudi resne vsebine bodo predstavljene tako, da bodo vsi obiskovalci vzljubili astronomijo, robotke in svet tehnike," je povedal Turk.

Kot pravijo organizatorji, sejem Comptech predstavlja potrebno novost v Sloveniji tako za obiskovalce, ki se bodo lahko seznanjali z uporabo, prednostmi in možnimi pastmi tehnologije ter izkoristili ugodne cene in pogoje nakupov, kakor tudi za poslovneže in razstavljavce.