S Crunchy Millyjem so slovenski študenti premagali večino evropske konkurence. Foto: MMC RTV SLO
S Crunchy Millyjem so slovenski študenti premagali večino evropske konkurence. Foto: MMC RTV SLO

Ekipa, ki so jo sestavljali Evgen Benedik, Katarina Borovšak, Gregor Šömen in Matej Šömen, je za tekmovanje Ecotrophelia Europe razvila izdelek iz skupine prosenih kosmičev Crunchy Milly. V embalaži so vrečke za lažje odmerjanje in lažji izračun hranilnih vrednosti, saj vsaka vrečka predstavlja svojo porcijo.
Užitne vrečke, ki so tudi glavna posebnost proizvoda, so izdelane iz ekološkega materiala - biopolimernih molekul ksilana, ki se ob prelitju z jogurtom, mlekom ali sadnim sokom raztopijo, tako da pridejo proseni kosmiči v stik s tekočim medijem.
Študentje so tako dali poudarek na uporabo slovenske tradicionalne sestavine, ekološko proizvodnjo ter embalažo, priročnost in enostavnost za uporabo, so sporočili z gospodarske zbornice.

Zlato priznanje je prejela grška ekipa za izdelek z imenom Da Vero (salamo iz morskih sadežev), srebrno priznanje je pripadlo francoski ekipi in izdelku Twin Choc (čokoladna pena in sladica dva v enem). Poleg omenjenih je sodelovalo še 12 ekip iz Češke, Danske, Nemčije, Islandije, Litve, Rusije, Italije, Španije in Švice.