13. november 2017 ob 09:07 MMC RTV SLO Grem volit

Grem volit!: Mladi spremljali pot od kandidata do predsednika

MMC-jev projekt Grem volit! se je končal
Grem volit!

Sklepno dejanje projekta Grem volit! - volilna nedelja v medijskem središču Cankarjevega doma. Foto: MMC RTV SLO

Borut Pahor je za kamero drugačen, kot je pred njo, saj brez težav prehaja od prijaznega gospoda do nedostopnega, skoraj malo vzvišenega predsednika države, pravijo mladi iz projekta Grem volit!.

Z izvolitvijo novega (in starega) predsednika države se je končal tudi MMC-jev projekt Grem volit!. Vabimo vas, da si za konec ogledate še vtise mladih, ki so jih sami posneli po obisku obeh kandidatov, tik pred sklepnim dejanjem volitev.

Čeprav sta oba naredila dober vtis, so za Pahorja dejali, da jih je, ker so prišli v spremstvu ekipe s kamerami, "vzel preveč resno" in da se, kot ugotavlja Tjaša, "zelo hitro vživi v vlogo diplomata in politika".

Juretu se je zdelo zanimivo Pahorjevo "prehajanje" iz ene vloge v drugo (pred pogovorom z mladimi se je namreč v okviru dneva odprtih vrat v predsedniški palači, družil z osnovnošolci).

"Prestop od prijaznega gospoda, kot se je izkazal z otroki, do nedostopnega, mogoče celo vzvišenega predsednika države, ko smo ga
spraševali resne stvari, in spet nazaj v toplega gospoda, ko smo ga prosili za slikanje. Sam sem prišel do zaključka, da je vedel, da bodo fotografije prišle na družbena omrežja, in se je tako pokazal kot bolj topel," je razmišljal Jure.

Marjan Šarec se jim je tako zdel bolj iskren, ampak, kot razmišlja Tjaša: "Njegov pristop je deloval iskreno, kot da govori iskreno. Morda pa je tako dober igralec, da to zna odigrati bolje kot Borut Pahor."


MMC je s prenosom iz medijskega središča na volilno nedeljo končal projekt Grem volit!, s katerim smo želeli volitve, politiko in politične procese približati mladim. Želeli smo, da mladi sami povedo, kaj jih v povezavi s politiko zanima, na katera vprašanja iščejo odgovore in ali se sploh čutijo kot del političnega življenja države. Na ta vprašanja so nam odgovore pomagali iskati Tjaša, Jure, Eva, Lara, Špela, Lev, Suzana, Tilen in Andraž, mladi študentje, ki so prvič dejavno sodelovali v političnih procesih. Sodelovali so s svojim razmišljanjem, se soočili z vsemi kandidati, obiskali "finalista", z nami delili svoje vtise in pričakali ter pokomentirali izid volitev in volilno kampanjo. MMC-jev projekt Grem volit! se je s tem končal.

Aleksandra K. Kovač

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 8

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • bajojoba 13. november 2017 ob 09:41
  Prijavi neprimerno vsebino
  Menim, da bi morali imeti oddajo Ne grem volit. Razlogov za to je več, glavni pa, da volitve ne spremenijo ničesar in da mladi ne želimo več partizanov in belih, ampak lažjo pot do samostojnosti od staršev. Nihče ne želi biti pri 30ih doma pri mami.
  +4
  -3
 • oziris.va 13. november 2017 ob 10:04
  Prijavi neprimerno vsebino
  "Nihče ne želi biti pri 30ih doma pri mami. "

  Si prepričan?
  +4
  0
 • gejzir 13. november 2017 ob 10:07
  Prijavi neprimerno vsebino
  Res bi na javni TV morali imeti debatno oddajo za mlade, kot je bila včasih Jasno in glasno, le da bi bila bolj usmerjena v politične, ne pa toliko v intimne probleme mladih. Da se torej mladim približa kulturo debatiranja, spremljanja politike itd.

  Ironično je, da voditelji_ce (Pesek, Bergant, Janežič Ambrožič) v informativnih oddajah toliko izražajo zaskrbljenost zaradi volilne neudeležbe, hkrati pa TV SLO ne ponuja niti ene politične oddaje za mlade. Projekt a la ''Gremo volit'' enostavno ne more biti dovolj.
  +3
  -1
 • zabavljac 13. november 2017 ob 10:13
  Prijavi neprimerno vsebino
  Projekt grem volit je sam sebi namen. Vedno bolj se namiguje, da gre pri tem, da se ne gre na volitve, za problem kulture ampak to enostavno ni res. Ce se samo dotaknemo parlamentarnih volitev ne vidim poante, da grem volit. Zakaj? Ker volim macka v zaklju. Stranke imajo svoje liste, tako da ne morem volit cloveka, v katerega verjamem da lahko kaj naredi, pa recimo, da je to se najmanjsi problem. Potem pa ce bi zelel voliti program neke stranke, spet kupujem macka v zaklju, ker potem, ce ta stranka sploh pride v vlado, pol programa crtajo in naredijo nek nov program aka koalicijsko pogodbo v keri sam bog ve kaj je not napisan. In potem naj imam obcutek, da sem s svojim glasom kaj prispeval? Nemogoce.
  +3
  -2
 • cene vols 13. november 2017 ob 10:44
  Prijavi neprimerno vsebino
  Poziv "grem volit" nima smisla. Niti za mlade, niti za starejše. Vsaj ko gre za predsedniške volitve, ker je to samo politični šov, sam sebi namen. Kdorkoli je predsednik, za mlade in za nikogar ne bo sprememb. Boljše bi bilo vprašanje "Zakaj sploh volit?" A ker so mediji samo podaljšana roka politika, bodo pač delali v prid politiki in ljudem dajali lažen občutek, kako pomembno je volit. In treba je začet že pri mladih kajpak.
  +1
  -3
 • Shaka Zulu 13. november 2017 ob 11:43
  Prijavi neprimerno vsebino
  Še malo, pa boste lahko vsakega volilca spremljali na volišča in naredili z njim intervju.
  +2
  0
 • lamesa 13. november 2017 ob 12:30
  Prijavi neprimerno vsebino
  DELIM TOP KOMENTAR!!:
  TistoPravo 13.11.2017 12:17:52

  Šarec je samo figura, ki onemogoča vse ostale možne kandidate...ni zastonj biu del radia Ga-Ga..pri Sašotu se ne družijo naključno, in ne imitirajo naključne..resnica je kruta, ampak desnica je medijsko umetno zasenčena....sedaj, ko so ugotovili...da te tud negativne novice utrjujejo in omogočijo golasove na volitvah....enostavno več ne pišejo in medijsko izspostavljajo opcije, ki jim niso v interesu...tko so naredil z Zmagotom, to sedaj počnejo z Janezom....za Ivana pa ni blo druge opcije več, kot bam...ko enkrat država doživi tako stanje tudi v politiki, si lahko vsak misli kakšna je prihodnost v naši sicer prelepi deželici...je ni! Zato vsi mladi in pametni, najdite so lepši predvsem bolj pošten prostor pod soncem na tem planetu...škoda vas je za to enoumje in politično zatiranje...predvsem pa zatiranje vaše prihodnosti v poštenem, gospodarnem in z veliko rojenimi zvezdavimi in sitimi otroci našega domačega naroda in kulture..potomci, katerim boste v ponosom ...kjer ste jim omogočili začetek življenja, in za svet ki ste ga ustvarili za njih. To situacijo pa jim bo spet zelo zelo težko razložiti, in vam kot staršem spet ne bodo verjeli in vas sodili...in to povsem upravičeno, sploh z pametjo in dostopnostjo informacij v tem času. Za usodo svojih otrok ste neposredno odgovorni, zato imate noge roke ušesa usta in možgane...da se umaknete v boljši svet, tukaj pa naj ostanejo tisti ki to nepravičje in zlagan sistem demokracije omogočajo, ter nasproti tisti ki se v utapljajo v miselnosti "nič se ne da narediti". Ko se nič ne da narediti, se pokaže hrbet...dovolj je, Slovenija! Adijo domač narod
  +1
  0
 • B in . 13. november 2017 ob 12:42
  Prijavi neprimerno vsebino
  Grem volit! Aha ..

  Kogarkoli volim, vse ostane isto. Podobno kot pri parlamentarnih volitvah ... zato je udeležba, kot je.

  Ko narod hoče direktno demokracijo, mora biti pa udeležba nad 50% da je referendum veljaven.
  Zakaj različna pravila dragi politiki?

  To je retorično vprašanje ...
  0
  0

Zadnji prispevki