Novost so predstavili pred koles pred promocijskim centrom Expano, kjer je tudi nova postaja za izposojo. Za uporabnike pa je razveseljivo tudi to, da si bodo odslej lahko kolesa izposojali na bolj enostaven način.

Foto: Radio Slovenija/Lidija Kosi
Foto: Radio Slovenija/Lidija Kosi

Soboški biciklin je namreč do zdaj ponujal izposojo koles zgolj na dveh postajah v mestu, odslej pa si je mogoče 25 koles, med katerimi je tudi nekaj električnih, izposoditi tudi na treh novih zunaj mesta, in sicer pri Expanu, pri splošni bolnišnici v Rakičanu ter pri brodu v Krogu.

Postaje so bile urejene v okviru projekta Kolesarjenje ob železni zavesi, pojasnjuje Danijel Ulčar iz Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. S tem želijo dvigniti nivo kolesarskega turizma, vzpostaviti čezmejno kolesarsko destinacijo in navezati lokalna kolesarska omrežja na transevropsko kolesarsko povezavo od severa Norveške do Črnega morja.

Nadgradnja sistema Soboškega biciklina je vredna 63.500 evrov, poleg 15 novih koles pa so nabavili še 209 kosov kolesarske opreme. Na območju mestne občine Murska Sobota so v okviru čezmejnega projekta, v katerem sodelujejo z Madžarsko, postavili tudi dve novi kolesarski počivališči v Krogu in Bakovcih, kolesarsko mrežo so opremili z novimi smernimi oznakami, h kolesarjenju pa bodo tako prebivalce kot turiste spodbujali z različnimi promocijskimi dejavnostmi.