Anton Štihec. Foto: BoBo
Anton Štihec. Foto: BoBo

Komunala je društvu Mura 05 leta 2012 posodila 250.000 evrov, da je to lahko poravnalo obveznosti do Nogometne zveze Slovenije, davčne uprave in del dolga do nogometašev ter tako prejelo tekmovalno licenco. A komunala vsega denarja ni dobila nazaj, saj je ND Mura 05 kot društvo propadla, poroča Vestnik.

Štihec je bil v četrtek obsojen na 18-mesečno pogojno zaporno kazen s preskusno dobo treh let zaradi kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev. Mariborsko sodišče je ugotovilo, da je ravnal v nasprotju z zakonom in internimi akti, ko je odredil nakazilo iz občinskega proračuna javnemu podjetju. Štihčev odvetnik je že napovedal pritožbo.

Sojenje direktorju komunale še ni končano

V isti zadevi je bil kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev obtožen tudi nekdanji direktor murskosoboške komunale Drago Šiftar, a sodišče zaradi njegove bolezni sojenja še ni končalo.

Člane takratnega nadzornega sveta komunale Ernesta Ebenšpangerja, Karla Žekša in Marka Martinuzzija je sodišče oprostilo obtožb o pomoči pri oškodovanju javnih sredstev.

Martinuzzija pa je obsodilo zaradi kaznivega dejanja ponarejanja ali uničenja poslovnih listin, ker je leta 2012 komunala nekaterim nogometašem Mure lažno potrdila napotnice, da so v podjetju opravljali študentsko delo, in jim tako poplačala dolg. Izreklo mu je štiri mesece zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta, še piše spletni Vestnik.