Štajerska
slice
Zaradi napak bodo morali racionalizirati projekt ptujskega urgentnega centra
Cena bo verjetno vseeno višja, 17. avgust 2018 ob 09:00 Po dolgotrajnih prizadevanjih, da bi na Ptuju zgradili novo urgenco, se zdaj znova zapleta. V razpisu za gradnjo so bile napake, zato ga je bilo treba razveljaviti.
1
Foto: Zasadili so ideje, zrasel je koruzni labirint
33
17. avgust 2018 ob 07:10 Letošnjo pomlad je na Dravskem Dvoru pri Mariboru zrasel koruzni labirint, ki privablja turiste iz vse Slovenije.
Lisica, tangice in rožni venec iz pasje in mačje dlake se postavijo na ogled
23
13. avgust 2018 ob 12:58 Vizualna umetnica Marija Mojca Pungerčar je na domačiji Kokotovih v Kozjem pripravila malo pregledno razstavo svojih stvaritev, ki jo je naslovila Projekt Bister graben.
Pogodba za prenovo ptujske tržnice podpisana
9
9. avgust 2018 ob 13:31 Po približno pol leta zapletov so na Ptuju vendarle podpisali gradbeno pogodbo za prenovo mestne tržnice. Vrednost prenove je ocenjena na nekaj manj kot 5 milijonov evrov.
Miklavške pekarne po požaru dokončno zaprle svoja vrata
25
7. avgust 2018 ob 12:32 Potem ko je junijski požar v Miklavških pekarnah v celoti uničil proizvodne prostore in opremo, so te dni iz podjetja sporočili, da so se dokončno odločili za zaprtje podjetja.
Iz Maribora bo mogoče v München leteti le še nekaj dni Mariborsko letališče bo naslednji teden ostalo brez edine redne linije, ki je štajersko prestolnico povezovala z Münchnom.
52
Viadukt Sejanca na prvem odseku hitre ceste Ormož-Ptuj bo gradil Pomgrad Gradnja viadukta Sejanca na prvem odseku bodoče hitre ceste Ormož–Ptuj, ki so jo na infrastrukturnem ministrstvu napovedovali za maj, se bo, kot kaže, vendarle začela.
14
Ptujsko mestno tržnico bo prenavljal KPL za 4,8 milijona evrov Ptujska občina je za evropsko sofinancirano prenovo mestne tržnice po opravljenem javnem razpisu in neposrednih pogajanjih z dvema ponudnikoma izbrala ljubljansko podjetje KPL.
6
V Poljčanah bodo ukinili tri cestno-železniške prehode V občini Poljčane je več zavarovanih cestno-železniških prehodov čez progo Šentilj – Zidani Most.
15
Propadajoči dvori, opuščene tovarne in stare vojašnice, gradovi in mirujoča gradbišča V mariborski Fotogaleriji Stolp na Židovski ulici odpirajo razstavo fotografij Bojana Golčarja z naslovom Onkraj tišine - sestavljajo jo dela iz serije, ki prikazuje problematiko opuščanja in ...
8
Ptujčani želijo preusmeriti tovorni promet na avtocesto Približno sto prebivalcev Ptuja je v nedeljo vnovič izrazilo protest zaradi počasnega reševanja problematike ptujske obvoznice.
15
Okoliški prebivalci nad širitvijo mariborskega letališča niso navdušeni Na mariborskem letališču bi morala potekati predstavitev razvojnih načrtov, a jo je kitajsko podjetje SHS Aviation, ki letališče upravlja, tik pred zdajci odpovedalo.
50
V celjskem urgentnem centru bodo zaračunavali nenujne storitve Nenujne zdravstvene storitve, ki jih bolniki uveljavljajo v ambulantah splošne nujne medicinske pomoči v celjskem urgentnem centru, bodo od 30. julija plačljive, so sporočili iz celjske bolnišnice.
132
Pobiranje vstopnine v Logarsko dolino nima ustrezne pravne podlage Računsko sodišče je občini Solčava izreklo negativno mnenje za poslovanje v letu 2015, ker je imela brez pravnih podlag predpisano pobiranje komunalne pristojbine za vstop v krajinski park Logarska ...
54
Zaradi prenove prog na Štajerskem novi vozni redi Slovenske železnice zaradi obsežnih infrastrukturnih vlaganj uvajajo nove vozne rede vlakov na odsekih štajerske proge.
9

Kazalo