Štajerska
slice
100 let delovanja najstarejše dravske hidroelektrarne Fala
Sad avstro-ogrskega energetske zasnove, 22. maj 2018 ob 21:32 S posebno slovesnostjo so se na Fali spomnili stoletnice začetka obratovanja tamkajšnje hidroelektrarne – najstarejše na reki Dravi. Udeležil se je je premier, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar.
9
V Celju obnavljajo Friderikov stolp
12
19. maj 2018 ob 13:16 Po desetih letih od zadnje celostne prenove Friderikovega stolpa na Starem gradu v Celju je ta znova potreben obnove.
Mariborski veterani končujejo polemiko glede Maistrove grobnice
15
16. maj 2018 ob 17:58 V koordinaciji veteranskih in domoljubnih organizacij v Mariboru obžalujejo, da so se ob predlogu za selitev grobnice generala Rudolfa Maistra razvnele takšne polemike, a so obenem prepričani, da so ...
Kuhinja ptujskega vrtca nujno potrebuje nove prostore
27
16. maj 2018 ob 12:14 Vodstvo ptujskega vrtca si prizadeva, da bi uredili novo centralno kuhinjo. V prostorih praznih mehaničnih delavnic bi lahko združili tudi upravne pisarne in nov oddelek vrtca.
Infrastrukturne prenove v Brežicah
2
13. maj 2018 ob 13:49 V Brežicah prenavljajo Bizeljsko cesto z vzdolžnimi parkirišči in večnamenskimi potmi na obeh straneh cestišča.
Krajani Nizke in Varpolja ostali brez volišča Krajani zaselkov Nizka in Varpolje v občini Rečica ob Savinji so prejšnji mesec ostali brez volišča. Prostor, ki je bil vsa leta volišče, po novem temu ne ustreza več.
22
V SVZ-ju Hrastovec, ki skrbi za ljudi z motnjami v duševnem zdravju, varovanci spijo na ležalnikih Varovanci Socialnovarstvenega zavoda Hrastovec spijo na ležalnikih in so brez lastnih sanitarij in omar, na kršitve pravic oseb s težavami v duševnem zdravju varuhinja človekovih pravic opozarja že ...
8
Cankarjevi dnevi prinašajo njegovega duha na Vrhniko in v Celje Te dni sta Vrhnika in Celje v znamenju Cankarjevih dnevov, v katere je uvedel tradicionalni pohod po Vrhniški poti, s prireditvami pa bodo do konca maja počastili Ivana Cankarja, ki se mu bodo vse ...
2
Celjska občina v reurbanizacijo območja stare cinkarne Mestna občina Celje namerava reurbanizirati območje stare cinkarne, zato bodo v okviru evropskega projekta GreenerSites poskusno izvedli tri različne metode remediacije onesnažene zemljine.
11
Na Ptuju pri 56-letniku odkrili 177 sadik in 23 kilogramov konoplje Policija je v sredo med hišno preiskavo pri 56-letniku iz okolice Ptuja med drugim odkrila 177 sadik konoplje, več kot 400 mililitrov konopljevega izvlečka in več kot 23 kilogramov posušene konoplje.
70
Sevniški grajski park - redek primer celovite prenove grajske okolice Sevniški grajski park, ta redki primer celovito obnovljenega grajskega parka na Slovenskem, bodo v okviru medobčinskega projekta Zelena doživetja Posavja letos še dodatno uredili, Sevničani pa imajo ...
Vladna zelena luč za začetek gradnje ptujske urgence Vlada je odobrila začetek gradnje ptujskega urgentnega centra.
7
Slovenska Bistrica: Igralnic vrtca ne bo več v blokih, gradijo nove prostore Vrtec Otona Župančiča iz Slovenske Bistrice bo čez manj kot leto dni bogatejši za nove prostore.
2
V Ormožu so odprli Grajski kino, edini slovenski kino na oglje Na ormoškem gradu so uredili stari kino in ga pod imenom Grajski kino včeraj slovesno odprli - ob tem so otvorili razstavo Kino je vedno dobra ideja in predvajali Štigličev film iz leta 1952, Svet ...
2
V devetem poskusu odprli ponudbe za prenovo ptujske tržnice Ptujska mestna občina je vendarle odprla prispele ponudbe za prenovo mestne tržnice.
3

Kazalo