Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

MMCTeden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Gospodarstvo

Ikea v Ljubljani že prihodnje leto?

Ljubljanski mestni svet bo v ponedeljek obravnaval predlog Ikee za spremembo prostorskega načrta na območju načrtovane trgovine, s katerim bi omogočili začetek gradnje, tudi če še ne bo v celoti zgrajena južna dostopna cesta do nakupovalnega središča.

25

Pošta Slovenije in sindikata dosegli načelni dogovor. Če ga sindikata potrdita, stavke ne bo.

Pošta Slovenije je s Sindikatom poštnih delavcev (SPD) in Sindikatom delavcev prometa in zvez (SDPZ) dosegla načelen dogovor o izboljšanju pogojev za delo in materialnega položaja zaposlenih. Če ga sindikata potrdita, napovedane stavke ne bo.

18

Dars se bo za izgradnjo karavanškega predora pogajal s šestimi ponudniki

Ker je strokovna komisija ugotovila, da so vse prispele ponudbe za izgradnjo cevi karavanškega predora nedopustne, bodo na Darsu začeli nov postopek izbire. Po novem se bodo pogajali s šestimi ponudniki, tudi s turškim podjetjem Cengiz.

36

Agencija za varstvo konkurence dala soglasje za prevzem Perutnine Ptuj

AVK je ukrajinskemu holdingu MHP izdal soglasje za prevzem Perutnine Ptuj, s tem ni več ovir za dokončno prodajo skoraj 91-odstotnega deleža ptujske družbe.

1

EIB bo projekt izgradnje 2. tira financiral z 250 milijoni evrov

Evropska investicijska banka (EIB) je gradnjo drugega železniškega tira Divača‒Koper uvrstila na seznam projektov, ki jih bo financirala. Predvidena višina financiranja je 250 milijonov evrov.

31

Slovenska podjetja na sejem vojaške industrije v Abu Dabi

V nedeljo se v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih začenja sejem vojaške industrije Idex, na katerem bo svoje proizvode predstavilo tudi sedem slovenskih podjetij, Grozd obrambne industrije Slovenije ter ministrstvo za obrambo.

17

Več novic iz Gospodarstva

Gospodarstvo Na razpisu za agencijsko delo v Luki Koper večina "gazd" izločenih. Izbor še ni končan.

V Luki Koper niso izbrali nobenega ponudnika na javnem naročilu za agencijsko delo, saj je bila skupna cena ponudb previsoka. Postopek se bo nadaljeval v konkurenčnem dialogu. Večina dozdajšnjih "gazd" je bila na razpisu zaradi nepravilnosti izločena.

34

Gospodarstvo Končali prodajo desetih Mercatorjevih trgovskih centrov Supernovi

Supernova je za deset Mercatorjevih trgovskih centrov v Sloveniji plačala 116,6 milijona evrov, Mercator bo tako v prihodnje dolgoročno najemal dele centrov, v katerih izvaja svojo osnovno dejavnost.

5

Gospodarstvo V Magni pozdravili dogovor, vseeno pa bodo del proizvodnje začasno opravili v Gradcu

Vodstvo Magne Steyr pozdravlja v sredo sklenjeni dogovor med predstavniki vlade in novomeškim okoljskim združenjem Rovo, vendar bodo proizvodnjo začasno opravljali v Gradcu, ker jim dogovor za zdaj ne omogoča takojšnjega začetka proizvodnje v Hočah.

30

Gospodarstvo Vlada zaustavila prodajo hotelov, ki so v lasti Istrabenza

Vlada je kot skupščina DUTB-ja odločila, da ustavi prodajo delnic družbe Istrabenz Turizem, ki ima v lasti šest hotelov na slovenski obali. Namerava jih vključiti v turistični holding.

18
Več novic

Borzni komentar

Ameriška politika poskrbela za optimizem na delniških trgih

Na delniških trgih je zaradi upanja, da se bodo ZDA izognile novemu zaprtju vlade, opaziti precej optimizma, medtem pa se je končal najdaljši pozitivni niz ameriškega dolarja v zadnjih dveh letih.

29

Kralja obveznic sta s prestola vrgla Fed in - nekdanja žena

Ob današnjem slovesu smučarke Lindsey Vonn lahko tudi v financah najdemo nekaj primerov, ko se "volkovi" z Wall Streeta niso znali posloviti pravočasno. V prvi vrsti Bill Gross.

30

Goldman Sachs ne verjame v hitro ponovitev januarske veselice

Po izjemno donosnem januarju se dobro razpoloženje na delniških trgih nadaljuje tudi v februarju, tako da so vodilne svetovne borze v torek dosegle dvomesečni vrh.

18

Izbor

V slogi je moč: s skupinskim nakupom do nižje cene elektrike in plina

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je zagnala že tretjo kampanjo Zamenjaj in prihrani, s katero potrošniki skupinsko zamenjajo dobavitelja električne energije in plina. V slogi je moč – prijave zbirajo do 3. aprila.

43

Ministrstvo o voznikih avtobusov: Obsojamo kršitev delavskih pravic, a ukrepali ne bomo, saj je sistem dober

Sodba, ki je potrdila, da je bila odpoved predsedniku sindikata v skupini Arriva nezakonita, odpira vprašanje, ali lahko država odpove koncesijo prevoznikom zaradi nespoštovanja pravic delavcev oziroma celo ustavnih pravic. Ministrstvo odgovarja z: Ne!

37

"Luški gazda" nad delavca s tožbo, ker je dal odpoved v manj kot treh letih

Med pripravo na prenos delavcev, ki delo opravljajo v Luki Koper, s poslovnega modela IPS na zakonsko ustrezno delo prek agencij, si "luški gazde" pravila razlagajo po svoje. Pri enem izmed "gazd" so zoper delavca, ki je podal odpoved, sprožili tožbo.

135

Slovenija vse zanimivejša za tuje delavce, ki predstavljajo že desetino delovne sile

Med delovno aktivnimi ljudmi v Sloveniji se je po podatkih statističnega urada v preteklem letu skoraj za petino (19,2 odstotka) zvišalo število tujih delavcev, ki predstavljajo že skoraj deset ...

177

"Ruska napaka" Adrie Airways?

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways se tudi po prodaji nemškemu finančnemu skladu spoprijema s finančnimi težavami, s številnimi odpovedmi poletov ali preusmerjanji pa je povzročal slabo ...

129

So kohezijska sredstva uspešna pri odpravljanju zaostanka manj razvitih regij?

"R azlike z zahodno regijo so velike in se povečujejo, tudi znotraj vzhodne kohezijske razlike med regijami rastejo, nekaj očitno ne deluje," je dejal direktor zasavske razvojne agencije Tadej ...

52