Gre za izbor del, ki jih je izbrala žirija petega istoimenskega natečaja in poteka pod patronatom Mednarodne zveze za fotografsko umetnost (FIAP), Fotografske zveze Slovenije in Fotografske zveze Združenih držav Amerike.

114 fotografij, ki so se prebile v ožji izbor izmed skoraj 7.000 poslanimi, govori vsaka zase. O pokrajinah, od koder prihajajo, ljudeh in njihovih občutkih, nam pojasnjuje Davor Dolenčič iz Fotografskega društva Pannonia: "Vidimo lahko različne motive, od navadnega življenja, od ulične fotografije, aktov, ljudi." Ob portretu in ženski še prosto barvno in črnobelo fotografijo ter vodo, dodaja.

Svoje fotografije je na natečaj poslalo kar 441 avtorjev iz 52 držav. Čeprav na natečaju po navadi prednjačijo slovenski fotografi, je bilo tokrat več kitajskih. V ožji izbor natečaja se je s svojimi deli prebilo 80 avtorjev. Med njimi tudi takšni, ki so že sodelovali. Dolenčič pa je bolj ponosen na dejstvo, da je bilo letos na natečaj prijavljenih tudi več kot 50 svetovno že uveljavljenih fotografov.

Razstava Panonske refleksije na lendavskem gradu

Panonske refleksije bodo na lendavskem gradu na ogled do konca meseca.