Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Županski kandidati MOM 2018
Zdravko Luketič se je za župansko mesto prvič potegoval leta 1998 Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Županski kandidati MOM 2018
Melita Petelin je bila v iztekajočem se mandatu11 mesecev mariborska podžupanja Foto: Radio Maribor/Dejan Rat

V Mariboru sta danes kandidaturo za županski stolček potrdila še samostojna svetnica Melita Petelin in mariborski podžupan, sicer svetnik Nsi-ja Zdravko Luketič, kar pomeni, da se je številka kandidatov povišalo na pet. V prihodnjih dneh naj bi se jim pridružilo še več kandidatov, saj je v mnogim strankah in listah ožja izbira v sklepni fazi.

Andreju Fištravcu, Lidiji Divjak Mirnik in Janezu Jemcu sta se danes tudi uradno pridružila Melita Petelin, ki bo od ponedeljka zbirala podpise volivcev in Zdravko Luketič. Slednji se bo za mesto župana potegoval drugič po letu 1998, mariborski podžupan in svetnik Nove Slovenije pa poudarja, da je vedno deloval povezovalno: »Ustvarili bomo ekipo, ki pogumna, prodorna, ki bo vlečna lokomotiva Vzhodne kohezijske regije. To kar vsi od Maribora pričakujejo«

Melita Petelin, nekdaj članica liste župana Fištravca in 11 mesecev, do razkola z občinskim vodstvom tudi podžupanja, se podaja na samostojno pot brez strankarske podpore, podpise pa bo zbirala tudi za Listo Melite Petelin za vstop v mestni svet.

»V teh letih sem dobro prepoznala delo in delovanje mestne uprave in emsten občine Maribor. Menim, da imam dovolj izkušenj in znanja, da bom lahko z ekipo in stroko pripeljala do boljšega Maribora«, je izpostavila Petelinova.

Sicer pa v ponedeljek začnejo teči roki za volilna opravila pred lokalnimi volitvami, ki bodo 18. novembra, ministrstvo za notranje zadeve pa bo na ta dan objavilo število volilnih upravičencev v občinah. Na podlagi števila volivcev bo tudi znano, koliko glasov podpore je potrebnih za kandidaturo za županski stolček. Številke bodo v ponedeljek objavile občinske volilne komisije.