Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Gostja portretne oddaje Obrazi sosednje ulice je bila Andreja Prel, ki že nekaj let živi in dela v Dubaju, in sicer kot projektna menedžerka pri Nacionalni zvezi Združenih arabskih emiratov za avto-moto šport.

Andrejo Prel ljubezen do avto-moto športov spremlja že od malih nog, saj prihaja iz Slivnice: »V Orehovi vasi je ena najbolj znanih motokros prog v Sloveniji, kar marsikaj pove. Tako sem že več let vključena v moto šport, najprej slovenski, nato tudi svetovni. Večji del vasi je vključen v organizacijo tekmovanj, tako smo s prijateljicami že od malih nog delale v medijskem središču in pomagale pri organizaciji. Privlačijo me motorji in adrenalin.«

Sogovornica je pred leti spoznala tedanjega predsednika avto-moto zveze v Združenih arabskih emiratih Mohammeda Ben Sulayema, ki ji je ponudil službo na tamkajšnji zvezi. Prelova je nepričakovano ponudbo brez večjega oklevanja sprejela, saj jo je arabski svet navdušil že ob poprejšnjem turističnem obisku dežele.

Z gostjo smo se tako pogovarjali tudi o kulturnih razlikah med Slovenijo in Združenimi arabskimi emirati, o življenju v Dubaju ter o prepoznavnosti Slovenije v tem delu sveta.

Celotnemu pogovoru z Andrejo Prel lahko prisluhnete na spodnji povezavi.

Andreja Prel: »Nikoli si ne postavljam ciljev, saj nikoli ne veš, kam te življenje popelje.«