Foto: Marko Pigac
Foto: Marko Pigac

Da Maribor ni sivo in mrtvo mesto, temveč v njem brbota od ustvarjalnosti, so leta 1993 želeli pokazati in dokazati v tukajšnjem Narodnem domu z organizacijo prvega Festivala Lent. Danes o sivini ni ne duha ne sluha, festival pa je tudi letos pisal nove zgodbe. Nocoj bo zadnjo, v 31-ti izvedbi Lenta in 35-ti mednarodnega festivala folklore.

Devet festivalskih dni in noči bo za Mariborom, ko se bo sobota prevesila v nedeljo. Reflektorske luči bodo še zadnjič v tokratni izvedbi osvetlile prizorišča. Ulično gledališče je že odpotovalo v Ljubljano, folklorne skupine iz šestih držav kmalu na druge festivale.

Dogajanje se je začelo z sivim nebom in kot kaže, se bo tako tudi končalo. Skupno bodo našteli okrog 1300 nastopajočih. Organizatorska in izvedbena ekipa šteje 180 ljudi. Samo v mestnem parku jih je 400 sodelovalo pri programu Art kempa. Od minulega tedna se je zvrstil raznolik glasbeni, folklorni, gledališki in plesni program. Četrtina prireditev je bila plačljivih, izvedba – navkljub selitvi dogajanja v mestno središče – uspešna, menijo organizatorji.

Pripravili smo zadnjo festivalsko razglednico. Prisluhnite:

31. Festival Lent: radijska razglednica