V portretni oddaji Obrazi sosednje ulice Gostili smo znanega Mariborčana, notarja in vsestranskega kulturnika Gorazda Šifrerja. O življenju, delu, umetnosti, lepoti, dobroti, resnici, pravici in poeziji je spregovoril v oddaji, gledališki igralec Peter Boštjančič pa nam je povedal nekaj pesmi iz njegove pesniške zbirke.

Gorazd Šifrer je rojen leta 1962 v Ljubljani, očetu dipl. pravniku in mami germanistki in slavistki. Po končani osnovni šoli se je vpisal na I. gimnazijo v Mariboru, kjer je leta 1980 maturiral in v letu 1981 odslužil vojaški rok. V naslednjih letih je študiral pravo v Mariboru ter v Ljubljani in leta 1987 tudi diplomiral. V času študija je med študijskimi počitnicami delal v ZRN, kjer je spoznaval novo okolje, zanimive ljudi ter se izpopolnjeval v znanju nemškega jezika.

Po opravljenem pravosodnem izpitu se je zaposlil kot strokovni sodelavec Višjega sodišča v Mariboru. V letu 1990 se je odločil, za samostojno pot in postal odvetnik. Odvetniško pisarno je imel v Mariboru do leta 1994.

V letu 1995 je bil zaposlen na Agenciji za druge zavarovalniške posle, kot svetovalec predsednika uprave. S ponovno uvedbo notariata v Republiki Sloveniji se je v letu 1995, kmalu potem, ko so začeli delovati prvi notarji, zaposlil v notarski pisarni kot notarski kandidat - namestnik. Je tudi častni konzul Republike Kazahstan za Republiko Slovenijo s sedežem v Mariboru, član Častivrednega vinskega konventa Svetega Urbana, vitez viteškega Reda sv. Jurija - Evropskega reda hiše Habsburg-Lothringen, častni senator in predstavnik za Slovenijo Nemške gospodarske zbornice, predvsem pa predan mož in družinski oče. V življenju je veliko potoval - in še potuje v Rusijo, ZDA, Azijo, Afriko, Južno Ameriko in si s tem širi obzorja v vseh pogledih.