Foto: Radio Maribor/Osebni arhiv
Foto: Radio Maribor/Osebni arhiv

Odkar je tam šef, so tri leta zapored kot edina šolska restavracija prejeli Michelinov krožnik. Sebastjan je bil že med študijem na tej šoli izbran tudi za Ambasadorja gostoljubja, priznanj za svoje kulinarično ustvarjanje pa je prejel še veliko več. Zadnje priznanje je dobil pred nekaj dnevi, in sicer je prejel nagrado Višavnik za izjemne dosežke na področju višjega strokovnega izobraževanja. Nagrado mu je podelila Skupnost višjih strokovnih šol RS. Na vprašanje, za koga kuha – za priznanja, Michelinove zvezdice ali za gosta, odgovarja: »vedno kuham za goste, če bodo gosti zadovoljni, bodo tudi ocenjevalci.«

In kaj je zanj izziv v kuhinji? »Restavracija Sedem deluje v okviru šole in mi delamo s 120 študenti letno in zame je največji izziv prenesti čim več znanja na mlade, da izobrazimo najboljši kader. Sicer pa je velik izziv ohranjanje kakovosti in standardov in sledenje trendom v kuharstvu. Seveda je tu še povezovanje ekipe…lahko si vrhunski šef, a če nimaš ekipe, ki bi temu sledila in s katero se dobro razumeš, je vse znanje, ki ga imaš, zaman.«

Prisluhnite kuharskemu šefu na spodnji povezavi:

Sebastjan Plevčak:»Vedno kuham za goste, seveda pa to ne pomeni, da si ne želim Michelinove zvezdice.«