Foto:
Foto:

Danes se posvetimo svežem hitu, 'Look what you made me do' Taylor Swift, ki ga lahko pogosto slišite po radijskih postajah. Če se ne morete odločiti ali vam je pesem všeč ali ne, ste razdvojeni kot kritiki, ki so ob izidu pesem pospremili z izredno mešanimi občutki.

Pesem je izšla kot prvi singl njenega težko pričakovanega novega albuma Reputation, saj je zadnji album z naslovom 1989 izdala tri leta nazaj. Album 1989 je poskrbel kar za tri megahite, "Shake It Off", "Blank Space" in "Bad Blood", Taylor pa prislužil tudi tri Grammyje.

Kljub mešanim kritikam, pa je Look what you made me do že presegla nekatere dosežke hitov s tega albuma, med drugim je podrla rekord za najbolj ogledan video 24 ur po izdaji, dosegla vrh lestvic v večini držav, njena prodaja pa se ne ustavlja.

Kritiki jo opisujejo kot hibrid med electroclash in pop glasbo oziroma dance-pop ali electro-pop. Kakorkoli, predstavlja novo Taylor Swift kar z besedilom pesmi nakazuje tudi sama.

Morda pa se ne morete otresti občutka, da ste v novi glasbeni podobi Taylor zaslišali nekaj starega in znanega.

To ni naključje in Taylor je vse avtorske pravice zagotovila že pravi čas in tako so kot soavtorji navedeni Richard Fairbrass, Fred Fairbrass in Rob Manzoli.

Naveden trojec verjetno bolje poznate pod imenom Right Said Fred in njihov največji hit I'm too sexy je pesem, ki ste jo zasledili v Taylorini Look what you made me do.

Kot je rekel Fred so dobili slepo ponudbo: ‘’velika, moderna zvezda, ki že nekaj časa ni izdala pesmi, bi rada uporabila elemente od ‘’I’m too sexy’’ za novo pesem.’’ Strinjali so se in naslednji dan so lahko slišali Taylor Swiftino bad-girl pesem na kateri poje refren v istem ritmu in melodiji kot "I'm too sexy for my shirt."

Seveda so bili zadovoljni tudi z novo promocijo svojega zimzelenega hita, ki je še vedno aktualen po svetu kljub 27 letni starosti.

Fiarbrass je rekel ‘’Je kar cool, rad imam ciničen aspekt pesmi, saj je tudi I’m too sexy cinična in zdi se da je to dobro skanalizirala’’. ‘’In da ti tako velika zvezda kot je Taylr Swift nameni pozornost in tvojo pesem predstavi svoji bazi fanov, je to neverjetno.’’

Seveda bodo Right Said Fred veseli tudi bistveno večjega zaslužka v naslednjem letu glede na projekcije prodaje pesmi, pri kateri so soavtorji.

Svoje veselje so izrazili tudi v mash-upu obeh pesmi, ki so ga posneli v svojem studiu.