Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

V prihodnjih tednih bo izplačanih 640 milijonov evrov pomoči po poplavah

18.09.2023

Prizadetih v poplavah, ki so utrpeli več kot 30 tisoč evrov škode, je nekaj več kot tisoč. Njih bodo obravnavali individualno, pravi premier Rober Golob, ki je v državnem zboru prva izplačila ljudem, gospodarstvu in občinam napovedal za prihodnje tedne. Drugi poudarki oddaje: - V kmetijstvu za 145 milijonov evrov škode, prizadetih 2 tisoč 700 gospodarstev. - Združene narode po uničujočih poplavah v Libiji skrbi stanje še dveh jezov v državi. - V strategiji za obvladovanje demence poudarjeno zgodnje odkrivanje motenj; diagnozo naj bi imela manj kot polovica bolnikov.


Dogodki in odmevi

6122 epizod


Osrednja informativna oddaja Radia Slovenija. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Jutranja kronika, Danes do 13h, Po Sloveniji, Radijski dnevnik, Zrcalo dneva. Kratka poročila pa objavljamo v podkastu Novice Radia Slovenija.

V prihodnjih tednih bo izplačanih 640 milijonov evrov pomoči po poplavah

18.09.2023

Prizadetih v poplavah, ki so utrpeli več kot 30 tisoč evrov škode, je nekaj več kot tisoč. Njih bodo obravnavali individualno, pravi premier Rober Golob, ki je v državnem zboru prva izplačila ljudem, gospodarstvu in občinam napovedal za prihodnje tedne. Drugi poudarki oddaje: - V kmetijstvu za 145 milijonov evrov škode, prizadetih 2 tisoč 700 gospodarstev. - Združene narode po uničujočih poplavah v Libiji skrbi stanje še dveh jezov v državi. - V strategiji za obvladovanje demence poudarjeno zgodnje odkrivanje motenj; diagnozo naj bi imela manj kot polovica bolnikov.


05.12.2023

Združeni narodi: V Gazi ni več varnih območij

Varnih območij v Gazi ni, je danes vnovič sporočila Organizacija združenih narodov, Svetovna zdravstvena organizacija pa je opozorila, da se razmere poslabšujejo iz ure v uro. Katarski emir šejk Tamim bin Hamad Al Thani je ob začetku srečanja šestih držav Bližnjega vzhoda v Dohi povedal, da Izrael v Gazi izvaja genocid. Kot je sporočilo palestinsko ministrstvo za zdravje, so izraelske sile od petkovega konca premirja ubile najmanj 900 prebivalcev Gaze, skupno pa 15 tisoč 900, od teh 70 odstotkov otrok in žensk. Drugi poudarki oddaje: - Zunanja ministrica Fajon in njena nemška kolegica Baerbock poudarili nujnost širitve Evropske unije. - Na Zavodu za zaposlovanje manj iskalcev prve zaposlitve, število brezposelnih novembra praktično nespremenjeno. - Ministrstvo za zdravje: reševanje spora med ljubljanskim Kliničnim centrom in medicinsko fakulteto zaradi dolga UKC-ja fakulteti na škodo bolnikov nesprejemljivo.


04.12.2023

Prešernovi nagradi za leto 2024 pesnici Eriki Vouk in baletniku Henriku Neubauerju

Upravni odbor Prešernovega sklada je danes razglasil prejemnike najpomembnejših državnih nagrad na področju kulture za leto 2024.Prešernovo nagrado za življenjsko delo bosta na predvečer kulturnega praznika prihodnje leto prejela pesnica in prevajalka Erika Vouk ter baletni plesalec, koreograf, režiser, publicist in pedagog Henrik Neubauer. Drugi poudarki oddaje: - Sindikati javnega sektorja in vlada nadaljujejo pogajanja o plačnem sistemu. Zahteve sindikatov so znane, odgovor vlade še ne. Njeno delo so danes kritično ocenili gospodarstveniki, ki nasprotujejo obremenitvam. Z novim letom obrtnike in podjetnike čaka veliko povišanje stroškov za elektriko. - Čiščenje vodotokov in urejanje strug na Savinjskem je treba pospešiti, opozarjajo domačini, saj so poplave še vedno stalnica. Direkcija za vode pravi, da dela vse v svoji moči. - Izraelska vojska je razširila svoje napade na osrednji in južni del Gaze. Prebivalci opozarjajo, da se nimajo kam umakniti. Govorec izraelske vlade Eylon Levy je mednarodno skupnost posvaril, da morajo Združeni narodi nehati gojiti palestinske sanje o nasilni osvoboditvi Izraela in njegovem izbrisu iz zemljevida. Naslednja generacija mora vedeti, da bo Izrael ostal tam, kjer je.


03.12.2023

Kultura nas v vseh pomenih bogati, na ta veseli dan kulture poudarila ministrica za kulturo Vrečko

Po celotni državi se danes odvija Ta veseli dan kulture, s katerim obeležujemo rojstni dan Franceta Prešerna. V čast največjega slovenskega pesnika je v številnih kulturnih ustanovah dan odprtih vrat, k njihovemu obisku pa je pozvala tudi kulturna ministrica Asta Vrečko. Drugi poudarki oddaje: - Izraelska vojska v Gazi v zadnjih 24-ih urah ubila več kot 700 ljudi. - Stroka opozarja na neusklajenost sprememb zakona o osnovni šoli z nacionalnim programom. - Kljub težki skupini na nogometnem euru v slovenski ekipi ni predaje.


02.12.2023

Po obnovitvi napadov na Gazo skupno število palestinskih smrtnih žrtev preseglo 15 tisoč

Potem ko je Izrael po koncu premirja znova začel obstreljevati Gazo, je število palestinskih žrtev v vojni s Hamasom preseglo 15 tisoč; med njimi je 70 odstotkov žensk in otrok. Več kot 40 tisoč ranjenih nima veliko možnosti za zdravstveno pomoč, saj v enklavi zaradi namernih izraelskih napadov od 35-ih ne deluje kar 20 bolnišnic, preostale pa ob pomanjkanju vode, hrane, zdravil in goriva v izjemno omejenem obsegu. Drugi poudarki oddaje: - Na podnebnem vrhu poziv h krepitvi proizvodnje jedrske energije. - Močno sneženje povzročilo težave v Nemčiji, Švici, Avstriji in na Češkem. - Pred prihodnjim ministrom za javno upravo zahtevni izzivi, tudi pri urejanju plač sodnikov.


01.12.2023

Znani imeni ministrskih kandidatov za javno upravo ter naravne vire in prostor

Premier Robert Golob za ministra za javno upravo predlaga poslanca Svobode Franca Propsa, za naravne vire in prostor pa državnega sekretarja Jožeta Novaka. Oba se bosta prihodnji teden predstavila pristojnima parlamentarnima odboroma. Predloga o imenovanju Vojka Adamiča za kmetijskega ministra pa premier Golob še ni vložil, neuradno, ker je Adamič trenutno v tujini. Druge teme: - Obžalovanje mednarodne skupnosti zaradi vnovičnega nadaljevanja spopadov v Gazi in pozivi k obnovitvi dogovora o prekinitvi ognja. - Podnebni vrh mora spremeniti pravila igre, je v Dubaju dejal generalni sektretar Združenih narodov Antonio Guterres in dodal, da za ukrepanje še ni prepozno. - Zaradi obilnih padavin na severozahodu bi po napovedih lahko poplavljala predvsem Sava Bohinjka s pritoki.


30.11.2023

Danes uradno znana imena novih ministrskih kandidatov

Imena novih ministrskih kandidatov so zaokrožila v javnosti, predvidoma bodo uradno potrjena še danes. Med njimi je poslanec Svobode in nekdanji načelnik upravne enote Litija Franc Props, ki je najverjetneši kandidat za vodenje resorja za javno upravo. Nekdanjo ministrico Sanjo Ajanovič Hovnik preiskuje protikorupcijska komisija. Druge teme: - Medtem ko se nadaljujejo prizadevanja za novo podaljšanje prekinitve ognja v Gazi, je Hamas prevzel odgovornost za strelski napad v Jeruzalemu. Na obisku v judovski državi je znova ameriški zunanji minister Antony Blinken. - 28-ta podnebna konferenca Združenih narodov se je v Dubaju začela uspešno. Ustanovili so namreč sklad za povračilo škod revnejšim državam zaradi posledic podnebnih sprememb. - Vzrok za začasno nedelovanje spletnih strani državnih ustanov je zastoj v delovanju omrežnih stikal. Kot je še dejala pristojna ministrica Emilija Stojmenove Duh, so odpravili težave in razloge zanje podrobneje preiskujejo. Ni pa šlo za kibernetski napad, je še dodala.


29.11.2023

Gospodarstveniki od politike pričakujejo vizijo razvoja države

Slovenija potrebuje vizijo razvoja, je ključno sporočilo gospodarstvenikov politiki na današnjem vrhu gospodarstva na Brdu pri Kranju. Med glavnimi izzivi je energetska samozadostnost. Po besedah prvega moža gospodarske zbornice Tiborja Šimonke bo glavno vlogo pri tem igrala izgradnja drugega bloka krške nuklearke, za kar je potrebna politična volja pa tudi takojšnja referendumska odločitev. Druge teme: - Odhodi zdravnikov v tujino, nizko plačilo za družinske zdravnike, normativi in pomanjkanje podatkov. To so poudarki sinočnje okrogle mize Inštituta 1. maj o slovenskem zdravstvu. Razlog za stanje v zdravstvu pa tiči predvsem v slabi zakonodaji in upravljanju zdravstva, meni kirurg Marko Bitenc. Kot pravi, bo na smrt boln Slovenec dobil vrhunsko zdravljenje, vse ostalo drugod pa škripa. - Bo na Bližnjem vzhodu uspelo še drugo podaljšanje premirja med Izraelom in Hamasom? V podaljšanje premora sile vlaga svetovna diplomacija, sprti strani kažeta pripravljenost, a glavni cilj za izraelsko politiko je še vedno uničenje Hamasa, med premirjem pa so vojaške operacije preusmerili na Zahodni breg. - Slovenija prihodnji teden prevzema dvoletno predsedovanje Barcelonski konvenciji. Predstavniki 21-ih držav pogodbenic bodo v Portorožu iskali rešitve za spopadanje s podnebnimi in ekološkimi izzivi v Sredozemlju. Mitja Bricelj pove, da bo Slovenija na konvenciji predstavila tudi program za spremljanje stanja in zmanjševanje pritiskov in vplivov s kopnega na veike obalne in morske ekosisteme.


28.11.2023

V skladu z dogovorom o podaljšanju premirja v Gazi nove izmenjave talcev in zapornikov ter dostava dodatne pomoči

Med podaljšanim začasnim premirjem v Gazi je človekoljubnim organizacijam uspelo dostaviti pomoč tudi na sever enklave. Medtem ko so tudi danes predvidene izmenjave talcev in zapornikov, se nadaljujejo intenzivna diplomatska prizadevanja za podaljšanje premirja, ki se izteče v četrtek zjutraj. Drugi poudarki oddaje: - Kljub spopadom na Bližnjem vzhodu in v Ukrajini se mora zveza Nato osredotočati tudi na Zahodni Balkan, je poudaril generalni sekretar Stoltenberg. - Poštarji na shodu pred logističnim centrom v Ljubljani opozarjajo na odpuščanja in zapiranja pošt ter vodstvu očitajo nepreglednost delovanja. - Promet v središču prestolnice bo dodatno ohromljen zaradi del povezanih z graditvijo nove železniške postaje.


27.11.2023

Sporne člene interventnega zakona v zdravstvu čakajo spremembe

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel napoveduje, da bodo sporni člen v predlogu interventnega zakona v zdravstvu, ki je zmotil zdravnike, premislili in na novo zapisali. Ta namreč, kot so pojasnili v sindikatu Fides, ministrstvu pod posebnimi pogoji omogoča odrejanje obveznega vključevanja vseh izvajalcev zdravstvenih storitev, tudi zasebnih, v delo javnih zavodov. Po besedah predsednika Fidesa Damjana Polha se ne zavzemajo za umik zakona ampak spornih točk in iskanje boljših rešitev. Druge teme: - Slovenija lahko še pred koncem leta pričakuje drugi obrok izplačil iz sklada za okrevanje evropskega gospodarstva po pandemiji covida, končni znesek pa bo 541 milijonov evrov. - Medtem ko se izteka 4-dnevni dogovor o prekinitvi ognja v Gazi, se vrstijo pozivi k podaljšanju prekinitve in k iskanju dolgoročne rešitve konflikta. Visoki zunanjepolitični predstavnik Evropske unije Josep Borrell je poudaril, da za Izrael ne bo miru ali varnosti brez palestinske države. - Pristojne službe so v primeru hekerskega napada na Holding Slovenske elektrarne napad precej hitro odkrile, tako da v prvi fazi ni povzročil velike škode, ocenjuje etični heker Milan Gabor. Po njegovih besedah to kaže, da se zaznava takšnih in podobnih napadov izboljšuje.


26.11.2023

Kako kibernetski napad vpliva na našo največjo energetsko skupino?

Kibernetski napad na skupino Holding Slovenske elektrarne, v katerem so napadalci zaklenili številne datoteke, ni klasičen izsiljevalski napad, meni strokovnjak za varnostna vprašanja Janez Stušek. Glede na to, da je napad trajal dlje časa, preden so ga odkrili, pa Stušek opozarja, da najverjetneje ni omejen le na HSE. Skrb vzbujajoče je tudi, da so nekateri uporabniški računi dostopni za nakup na temnem spletu. Drugi poudarki: - Iz Gaze poročajo o kršitvah prekinitve spopadov. - Svet Evrope svari pred škodljivo retoriko na Balkanu. - Trajnostni razvoj Slovenije ovira tudi slab javni promet.


25.11.2023

Holding Slovenske elektrarne ponoči tarča obsežnega kibernetskega napada

Skupina Holding Slovenske elektrarne je bila ponoči tarča obsežnega kibernetskega napada. Prizadeti naj bi bili tudi sistemi Termoelektrarne Šoštanj, Dravskih elektrarn in Premogovnika Velenje. HSE ob tem zatrjuje, da elektrarne obratujejo neovirano. V reševanje incidenta so vključene vse strokovne ekipe, pa tudi policija in Urad vlade za informacijsko varnost. Več po drugih poudarkih oddaje. V oddaji tudi: - Izrael in Hamas tudi danes nadaljujeta zamenjavo talcev in zapornikov. - Dan boja proti nasilju nad ženskami: te pogosto ne opazijo, v kako nevarnih razmerah živijo. - Polona Klemenčič in Jakov Fak četrta na uvodu biatlonske sezone.


24.11.2023

Ob začetku premirja med Izraelom in Hamasom v Gazo prva humanitarna pomoč

Ob začetku štiridnevne prekinitve spopadov med Izraelom in Hamasom je v Gazo že prispela prva humanitarna pomoč, kar so potrdili tudi Združeni narodi. Ob tem so izrazili upanje, da si bodo ljudje v enklavi med premirjem vsaj malo oddahnili. Prav tako upajo, da bo prekinitev vodila v dolgoročnejše premirje. Prav zdaj naj bi potekala tudi izmenjava prvih izraelskih talcev in palestinskih zapornikov. Ostali poudarki oddaje: - Ali bo državni zbor sporno sredino glasovanje ponovil, še ni jasno, o tem bo odločila predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. - Naše kmetijstvo bo za sanacijo po poplavah prejelo 8,6 milijona evropskih sredstev, škodo si je danes ogledal evropski komisar Janusz Wojciechowski. - Mariborski policisti pridržali 4 požigalce, ki so podtikali požar v avtomobilih. Skupno so povzročili za več kot 600 tisoč evrov škode.


23.11.2023

Po zapletu pri glasovanju o proračunskih amandmajih ni jasno, kdaj bo glasovanje končano

Kdaj bo državni zbor končal glasovanje o proračunskih dokumentih, še ni jasno. Po sinočnjem zapletu pri potrjevanju opozicijskega dopolnila o polnem usklajevanju socialnih transferjev in družinskih prejemkov z inflacijo so sejo prekinili, posvet poslanskih skupin o tem, kako naprej, še poteka. Drugi poudarki oddaje: - Po treh mesecih od uničujočih poplav je vlada na dopisni seji potrdila predlog Zakona o obnovi, ki ga bo v Državni zbor poslala po nujnem postopku, da bi lahko veljal že z novim letom. Zakon po besedah ministra Boštjančiča obsega poroštveno shemo za prebivalce, ki jim je voda uničila dom. - Prekinitev ognja v Gazi naj bi začela veljati jutri ob 7-ih zjutraj po lokalnem času. Iz območja danes poročajo o obsežnih izraelskih napadih, izraelska vojska je potrdila pridržanje vodstva bolnišnice Al-Šifa. - Prepričljiva zmaga nizozemskega desničarskega populista Geerta Wildersa na včerajšnjih parlamentarnih volitvah odmeva tudi izven meja Nizozemke. Zavzema se namreč za izstop iz Unije, nasprotuje njeni širitivi in napoveduje ustavitev dobave orožja Ukrajini.


22.11.2023

Začetek premirja med Izraelom in Hamasom po navedbah palestinskega gibanja jutri dopoldne

Težko pričakovano premirje v Gazi se bo po napovedih Hamasa začelo jutri ob 9-ih dopoldne po našem času. A zdi se, da 4-dnevno premirje ne nakazuje konca vojne. Nasprotno, izraelske oblasti zagotavljajo, da se bo vojna proti Hamasu nadaljevala. Preostale novice: Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg: Zahodni Balkan strateško pomemben za organizacijo, a obstajajo razlogi za skrb. Strani pozval k dialogu. Državni zbor končal obravnavo proračunskih dokumentov za prihodnji leti, glasovanje predvidoma danes. Opozicija vladi očita prazne obljube. 39-i Slovenski knjižni sejem v polnem zamahu. Današnji program soustvarjamo tudi vsi trije programi Radia Slovenija.


21.11.2023

Državni zbor o proračunih; za koalicijo sta pravi odgovor na poplave, za opozicijo imata premalo vizije.

Državni zbor obravnava proračunske dokumente za prihodnji dve leti, ki jih močno zaznamuje obnova po avgustovskih ujmah. Glede na zahtevne razmere sta naravnana dovolj razvojno, trdi koalicija. Opozicija medtem meni, da bodo ljudje in podjetja še bolj obremenjeni. Nekateri drugi poudarki oddaje: - Veljati je začela novela intervencijskega zakona za obnovo po poplavah, ki ne vključuje več solidarnostnega prispevka, nadaljuje ali uvaja pa več drugih pomoči. Glavna so predplačila za obnovo stanovanj, pravi ministrica Alenka Bratušek. - Izrael se približuje dogovoru o izpustitvi talcev iz Gaze, je danes sporočil izraelski premier Benjamin Netanjahu. Ob tem ni komentiral navedb gibanja Hamas, da se bliža tudi sporazum o humanitarni prekinitvi spopadov. - Generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg je pred koncem turneje po Zahodnem Balkanu v Beogradu znova pozval k dialogu s Prištino. S srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem se je pogovarjal o oboroževanju in krivdi za nasilje v Banjski, vendar nista našla skupnega jezika.


20.11.2023

Izraelski tanki oblegajo tudi indonezijsko bolnišnico v Gazi; skoraj 30 nedonošenčkov iz Al Šife prispelo v Egipt

V Gazi je vsakih 10 minut ubit otrok. Podatek je bil prvič objavljen v začetku meseca in po mesecu in pol izraelskih napadov na Gazo še vedno drži - doslej je bilo ubitih 5 tisoč 500 palestinskih otrok. "Dovolj je, to so nedolžni otroci," je dejala mati enega izmed nedonošenčkov, ki so ga danes iz bolnišnice Al Šifa prepeljali v Egipt. Medtem izraelska vojska napada indonezijsko bolnišnico na severu mesta Gaza, v kateri naj bi bilo 700 ljudi. Drugi poudarki oddaje: - Komisija za preprečevanje korupcije premierja Roberta Goloba preiskuje zaradi domnevnega izvajanja pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in njene podrejene. V premierjevem kabinetu so napovedali, da bo Golob ovrgel vse sume o nedovoljenem ravnanju. - Sindikat kmetov Slovenije se strinja, da je bil nedavni inšpekcijski odvzem krav s kmetije blizu Krškega pretiran in nezakonit. Pristojni minister Marjan Šarec je napovedal notranji nadzor na ministrstvu. - Pred slovensko nogometno reprezentanco je odločilen večer kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Z zmago ali remijem proti Kazahstanu v ljubljanskih Stožicah, kjer so napovedane polne tribune, bi se že uvrstili na prvenstvo.


19.11.2023

Iz bolnišnice Al Šifa evakuirali nedonošenčke

Območje smrti, s temi besedami je ekipa pod vodstvom Svetovne zdravstvene organizacije opisala razmere v največji bolnišnici v Gazi Al Šifa. Tam ostaja še približno 300 najhuje poškodovanih in bolnih. Več kot 30 nedonošenčkov so uspeli prepeljati na varno, dva sta pred potjo umrla. Druge teme: - Zakaj kritike o novostih glede evidentiranja delovnega časa šele pet pred 12to? - Nemška podjetja kritična do slovenske nepredvidljive davčne politike, a zadovoljna z delavci - Začasni minister za kmetijstvo Šarec napovedal interni nadzor nad odvzemom goveda blizu Krškega


18.11.2023

Največja bolnišnica v Gazi skoraj izpraznjena

Iz največje bolnišnice v Gazi Al-Šifa se vijejo kolone ljudi. Osebje naj bi izraelska vojska k evakuaciji prisilila tudi z orožjem, izraelska stran poudarja, da ni odredila evakuacije ampak zgolj omogočila varen odhod civilistom. Razmere na območju so katastrofalne, osnovnih dobrin, kot so voda in hrana, skorajda ni več, izraelski napadi pa ne pojenjajo, varnih zatočišč ni. Druge teme: - Finančni minister Boštjančič: primanjkljaj povečujemo zaradi obnove po poplavah - Tonin: Nova Slovenija je pripravljena na predčasne volitve in pogovore o drugačni koaliciji - Liffe letos ponudil skoraj 90 filmov; kdo so zmagovalci 34-ga ljubljanskega filmskega festivala bo znano nocoj


17.11.2023

V Gazi hudo pomanjkanje vode in hrane, velika težava tudi hitro širjenje bolezni, opozarjajo človekoljubne organizacije

Prebivalci Gaze so zaradi spopadov izraelske vojske in pripadnikov Hamasa vse bolj na robu obupa. Grozi jim huda lakota, voda je onesnažena, nimajo osnovne zdravstvene oskrbe. V Svetovni zdravstveni organizaciji opozarjajo, da se nalezljive bolezni širijo hitreje, kot so pričakovali, kar da je posledica prenatrpanosti zavetišč v enklavi ter pomanjkanja hrane in čiste vode. Drugi poudarki oddaje: - Sindikati javnega sektorja za sedmi december napovedujejo protestni shod, če se pogajanja z vlado ne bodo nadaljevala. - V podjetju BSH hišni aparati po avgustovski ujmi razmišljajo o delni selitvi proizvodnje na drugo lokacijo v Zgornji Savinjski dolini. - Pred slovensko nogometno reprezentanco pomembna tekma v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo.


16.11.2023

Socialni transferji se bodo vendarle usklajevali z inflacijo, umaknjena prepoved usklajevanja plač v javnem sektorju

Socialni transferji se bodo prihodnje leto vendarle usklajevali z inflacijo, in sicer v višini 70 odstotkov. Vlada je sprejela še več dopolnil k predlogu zakona o izvrševanju proračunov. Med njimi je umik prepovedi usklajevanja plač v javnem sektorju. Še nekaj drugih poudarkov oddaje: - Evidentiranje delovnega časa bo v ponedeljek steklo skladno z novelo zakona o tem, podjetja bodo imela za pripombe tri mesece. V tem času bo pristojni inšpektorat imel predvsem svetovalno vlogo - Slovenija je nadzor na meji s Hrvaško in Madžarsko podaljšala še za 20 dni in napovedala podaljšanje za pol leta. - Izrael je ob nadaljevanju napadov v Gazi pozval k evakuaciji prebivalcev štirih mest na jugu enklave.


Stran 1 od 307
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov