Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Iz roda v rod

402 epizod

Iz roda v rod

402 epizod


Redna tedenska oddaja s poudarjeno duhovno in versko vsebino, odprta različnim verskim praksam in predvsem osebnim pričevanjem posameznikov kako oni doživljajo vero in kako jim ta pomaga živeti; poseben poudarek namenjamo ekumenizmu – sodelovanju in ustvarjanju mostov med različnimi krščanskimi cerkvami pri nas.

21.05.2023

ALI NAM MEDIJI RES POMAGAJO ŽIVETI? RESNICA OSVOBAJA - Zoran Kodela Exodus TV...

Predzadnja (21.5.2023) majska nedelja je v cerkvenem koledarju označena kot nedelja sredstev družbenega obveščanja. Tudi zato je gost naše verske oddaje Iz roda v rod katoliški duhovnik Zoran Kodela iz Maribora; on je tudi direktor in urednik prve vseslovenske krščanske televizije EXODUS TV, ki letos praznuje 15-letnico delovanja… V oddaji se sprašujemo - ali nam sodobni mediji resnično pomagajo živeti… in kako smo vsi, tako ustvarjalci kot uporabniki medijski vsebin – soodgovorni za resnico časa… Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Borut Plešej. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


14.05.2023

NEDELJA ROMARSKEGA TURIZMA - IZ RODA V ROD - RADIO MARIBOR

V tokratni (14.5.2023) verski oddaji Iz roda v rod spregovorimo o romarskem turizmu. Sodelujeta: Slavica Arih iz Maribora, ki je pred skoraj tridesetimi leti skupaj s svojim soprogom ustanovila prvo romarsko agencijo pri nas - Ariturs in mag.Melito Bevc – direktorico Zavoda za turizem, mladino in šport v Šmarju pri Jelšah. Torej - sodobni vidiki romarstva. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Goran Glavičić. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


07.05.2023

"ALI IMAMO DOVOLJ POGUMA ŽIVETI?" - prof.dr.BORUT HOLCMAN...

Naša tokratna (7.5.2023) verska oddaja Iz roda v rod nacionalnega programa Radia Maribor ima delovni podnaslov – ali imamo dovolj poguma živeti? - v njej pa gostimo profesorja s Pravne fakultete Univerze v Mariboru dr.Boruta Holcmana, tudi nekdanjega katoliškega duhovnika… govorimo o praktičnem krščanstvu kot odgovorni odločitvi za ljubezen in svobodo... Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Goran Glavičić, odgovorni urednik Robert Levstek.


30.04.2023

PARTIZANSTVO - moralna odločitrev za dobro v svobodi - pater BOGDAN KNAVS.

V tokratni (30.4.2023) verski oddaji Iz roda v rod se bomo spomnili četrtkovega (27.april) praznika – dneva upora proti okupatorju. Bili smo pri praznični maši, ki jo je v cerkvi na Boču ta dan daroval duhovnik pater Bogdan Knavs, ki sicer pravi, da je bil partizanski upor sam po sebi visoko moralna odločitev za svobodo božjega v nas… Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Goran Glavičić. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


23.04.2023

PRENOVA V DUHU JE UPANJE CERKVE - Majda Ganzitti...

V tokratni (23.4.2023) verski oddaji Iz roda v rod, bomo govorili o karizmatskem gibanju v obnebju Katoliške cerkve. Naša gostja je animatorka Majda Ganzitti iz Slov.Bistrice, ki deluje v okviru tamkajšnjega molitvenega občestva katoliške karizmatične prenove v duhu…


16.04.2023

"NOVO ROJSTVO - EDINA VSTOPNICA ZA NEBEŠKO KRALJESTVO" - mag.Vinko OŠLAK...

Gost tokratne (16.4.2023) verske oddaje Iz roda v rod je evangelijski pridigar in vsestranski razumnik, tudi pisatelj, pesnik, eseist mag.Vinko Ošlak iz Celovca, Jezusov sledilec, ki to svojo krščansko usmeritev skuša tudi resnično živeti… Pogovor z njim je pripravil Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Goran Glavičić. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


09.04.2023

VELIKONOČNE POSLANICE 2023 - NADŠKOF ALOJZIJ CVIKL, ŠKOF LEON NOVAK, mag.VANES ČANJI - superintendent DANIEL GRABAR...

V terminu tokratne (9.4.2023) praznične verske oddaje Iz roda v rod smo vam posredovali velikonočne poslanice štirih predstavnikov slovenskih krščanskih cerkva – mariborskega katoliškega nadškofa metropolita mag.Alojzija Cvikla, mag.Leona Novaka iz Murske Sobote – škofa slovenske Evangeličanske cerkve augsburške veroizpovedi, baptistično razlagalko božje besede mag.Vanesa Čanji iz Celja in dr.Daniela Grabarja – superintendenta Zveze binkoštnih cerkva Slovenije…


31.03.2023

VELIKA NOČ - ODREŠENJSKA SKRIVNOST NAŠE VERE IN NJENA MILOSTNA PODARJENOST - murskosoboški škof dr. Peter Štumpf

V tokratni (2.4.) verski oddaji Iz roda v rod, na cvetno nedeljo, je naš gost murskosoboški škof dr.Peter Štumpf. Spregovori o nekaterih aktualnostih v tej škofiji, v ospredju pa so seveda skrivnosti velikonočnega časa. Tehnična reačizacija Goran Glavičić. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


26.03.2023

ARHITEKTURA KOT ALGORITEM SVETEGA - prof.BORIS PODRECCA

Tokratna (26.3.2023) verska oddaja Iz roda v rod ima delovni podnaslov – ARHITEKTURA IN SVETO. Ponovno vam bomo zavrteli pogovor z znamenitim dunajskim arhitektom slovenskih korenin Borisom Podrecco, ki smo ga pripravili pred desetimi leti ob otvoritvi nove stavbe Medicinske fakultetu v Mariboru… Ta arhitekturna lepotica ob Dravi je namreč njegova stvaritev… Sicer pa sodi Boris Podrecca med peščico tistih avtorjev, ki s svojo izvirnostjo oblikujejo trende v sodobnem likovnem izrazu na področju arhitekture. Z njim se je pogovarjal Tone Petelinšek. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


05.03.2023

DUHOVNOST IN POSLOVNOST - MATERIALNOST KOT ALGORITEM SRCA... Franci PLIBERŠEK.

Tokratna (19.3.2023) verska oddaja Iz roda v rod, na četrto postno nedeljo, ima delovni podnaslov – poslovnost in duhovnost. Naš gost je znani slovenski poslovnež - arhitekt – tudi lastnik in direktor firme MIK Celje - Franci Pliberšek s sodelavci, ki so posebej aktivni na področju družbene odgovornosti in sočutnih bližin… Karmen Petrej – pomočnica direktorja za maloprodajo v MIKu, duhovna antropologinja Milena Janel in dipl.ing.radiološke tehnologije – namestnik vodje radioloških inženirjev v UKC Maribor - Milan Ninič; on je tudi predsednik društva Enostavno pomagam in to društvo je močno vpeto v realizacijo tradicionalnega poletnega projekta Mikova karavana smeha… Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Goran Glavičić, odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


12.03.2023

SVETI LENART povezovalec Evrope in priprošnjik v stiskah...

Redna tedenska oddaja s poudarjeno duhovno in versko vsebino, odprta različnim verskim praksam in predvsem osebnim pričevanjem posameznikov kako oni doživljajo vero in kako jim ta pomaga živeti; poseben poudarek namenjamo ekumenizmu – sodelovanju in ustvarjanju mostov med različnimi krščanskimi cerkvami pri nas.


05.03.2023

ČLOVEKOVO DOSTOJANSTVO - ALGORITEM SVETEGA V NAŠIH SRCIH - prof.dr.BORUT HOLCMAN

Redna tedenska oddaja s poudarjeno duhovno in versko vsebino, odprta različnim verskim praksam in predvsem osebnim pričevanjem posameznikov kako oni doživljajo vero in kako jim ta pomaga živeti; poseben poudarek namenjamo ekumenizmu – sodelovanju in ustvarjanju mostov med različnimi krščanskimi cerkvami pri nas.


26.02.2023

KRŠČANSTVO - VERA RADIKALNEGA UPANJA - dr.SEBASTIJAN VALENTAN...

V tokratni (26.2.2023)i verski oddaji Iz roda v rod, na prvo postno nedeljo, gostimo katoliškega duhovnika in strokovnjaka za cerkveno pravo dr.Sebastijana Valentana, župnika v fari Svetega Petra v Malečniku pri Mariboru. O občestvenem življenju v kraju, o delu cerkvenega sodišča in še o marsičem bomo spregovorili z njim... Avtoir oddaje Tone Petelinšek, tehnična realizacija Simon Spreitzer, odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor ROBERT LEVSTEK...


18.02.2023

POLITIKA IN DUHOVNOST - dr.JANEZ DRNOVŠEK (1950-2008)

Naša tokratna (19.2.2023) oddaja s poudarjeno duhovno-versko vsebino IZ RODA V ROD ima delovni podnaslov – POLITIKA IN DUHOVNOST. Mineva 15 let od smrti blagopokojnega 13.predsednika Predsedstva socialistične federativne republike Jugoslavije, 2.predsednika slovenske vlade in 2.predsednika Slovenije dr.Janeza Drnovška. V zadnjih letih svojega življenja je tudi na javni sceni veliko govoril in pisal o duhovnosti… V arhivu smo izbrskali naš en tak malo bolj duhovno obarvan pogovor z njim, ki sta ga oblikovala – Tone Petelinšek in naša takratna sodelavka sociologinja in duhovna antropologinja Damjano Kuster… šlo je za nočni program na pragu poletja leta 2006, torej dobro leto in pol pred njegovim odhodom v večnost… Tehnična realizacija Simon Spreitzer. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


29.01.2023

VERA KOT SLUŽENJE V PONIŽNOSTI IZ LJUBEZNI...

V tokratni (29.1.2023) verski oddaji Iz roda v rod govorimo o novem rojstvu kot aktivni prebuji dejavnega krščanstva… Sodelujeta brat in sestra Boštjan in Andreja Šurla iz Novega Mesta. Njuna duhovna luka je protestantski Evangelijski krščanski center v dolenjski prestolnici. Vera je predvsem služenje in pričevanje, rada poudarjata…Oddajo je pripravil Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Simon Spreitzer, odgovorni urednik nacionalnega progama Radia Maribor Robert Levstek.


22.01.2023

"GLEJ, PRIHAJAM, DA IZPOLNIM TVOJO VOLJO, GOSPOD" /ps/ - zlatomašnik dr.IVAN ROJNIK

V tokratni (22.1.2023) verski oddaji Iz roda v rod je naš gost katoliški duhovnik, upokojeni profesor homiletike na Teološki fakulteti, zlatomašnik dr.Ivan Rojnik iz Radelj. Pred pol stoletja, torej januarja 1973 ga je v Rimu, kjer je sicer študiral, posvetil za duhovnika takratni papež Pavel VI. Zanj je duhovništvo predvsem milostna priložnost služenja in promocije božje besede… Oddajo je pripravil Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Simon Spreitzer, odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


08.01.2023

Vera je svoboda izlita v naša srca po Gospodovi ljubezni

V tokratni (8.1.2023) verski oddaji Iz roda v rod govorimo o verskem življenju v slovenskih partizanskih enotah v času druge svetovne vojne. O tem razmišljata zgodovinar dr.Marjan Žnidarič in duhovnik frančiškan pater Bogdan Knavs, v arhivu pa smo poiskali nekaj odlomkov pričevanj blagopokojnih borcev Franca Severja Frante in Iva Grobelnika. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Simon Spreitzer. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Marobor Robert Levstek.


01.01.2023

KRŠČANSTVO - VERA NEUSAHLJIVEGA UPANJA...

V tokratni (1.1.2023) praznični verski oddaji Iz roda v rod je naš gost evangeličanski škof mag.Leo Novak iz Murske Sobote. Govorimo o pristnem krščanstvu, ki je vera neusahljivega upanja in sočutnih bližin...Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Simon Spreitzer.


18.12.2022

Celjski škof dr.Maksimilijan Matjaž - "ADVENTNI ČAS JE ČAS ZGOŠČENEGA UPANJA..."

V tokratni (18.12.2022) verski oddaji Iz roda v rod na četrto adventno nedeljo gostimo celjskega škofa dr.Maksimilijana Matjaža; je član sveta Slovenske škofovske konference in uveljavljeni biblicist. Adventni čas kot prostor zgoščenega upanja. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizcija Simon Spreitzer, odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


11.12.2022

3.ADVENTNA NEDELJA - 11.12.2022 - BOG JE VSE - LJUBEZEN, SVOBODA, ODPUŠČANJE, MILOST, RADOST BIVANJA...

V tokratni (11.12.2022) verski oddaji Iz roda v rod, na tretjo adventno nedeljo, gostimo katoliškega duhovnika in medijskega strokovnjaka Zorana Kodelo, direktorja in urednika edine vseslovenske krščanske televizije – TV EXODUS, s sedežem v Mariboru. Kako nam mediji pomagajo živeti tudi na duhovni ravni, pravica do Boga v medijski optiki… avtor oddaje Tone Petelinšek.


Stran 1 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov