Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Iz roda v rod

445 epizod

Iz roda v rod

445 epizod


Redna tedenska oddaja s poudarjeno duhovno in versko vsebino, odprta različnim verskim praksam in predvsem osebnim pričevanjem posameznikov kako oni doživljajo vero in kako jim ta pomaga živeti; poseben poudarek namenjamo ekumenizmu – sodelovanju in ustvarjanju mostov med različnimi krščanskimi cerkvami pri nas.

14.07.2024

Razgibana kulturno-turistična in duhovna dejavnost v župniji Sv. Peter pri Mariboru - Malečnik

Na god sv. Petra in Pavla, smo prav v času župnijskega praznovanja, obiskali župnijo Sv. Peter pri Mariboru – Malečnik. Predstavili smo razgibano kulturno-turistično in duhovno dejavnost. »Župnija je prostor za vsakogar,« pravi naš sogovornik župnijski upravitelj dr. Sebastijan Valentan. V oddaji smo gostili tudi upokojeno medicinsko sestro Bernardo Kelbič, dobitnico Glaserjevega srebrnika in Valerijo Bračko, tajnico župnijsko pastoralnega in gospodarskega sveta.


07.07.2024

Oratorij mladih v župniji Sv. Urban - Destrnik

Obiskali smo župnijo Sv. Urban – Destrnik. Skozi oddajo nas popeljejo: Mirjana Fladung, ki je že več kot 10 let voditeljica oratorija, otroci in mladi, župnik Jože Škofič, animatorka Eva Petek, pa tudi ena izmed staršev Nina Horvat, ki svoje otroke redno vključuje v oratorij. Vabljeni k poslušanju.


29.06.2024

JEZUS - VEČNO MLADA DOBROTA LJUBEZNI - mladi in krščanstvo...

Tokratna verska oddaja Iz roda v rod ima delovni podnaslov mladi in krščanstvo, v njej pa sodelujejo trije gimnazijci – Patrik Čanji iz Celja, Nuša Krošl s Pragerskega in Angelina Janel iz Maribora… govorimo o mladih, veri, upanju in dojemanju časa v katerem smo. Tehnična realizacija Boštjan Feguš. Avtor oddaje Tone Petelinšek. V.d.odgovornega urednika nacionalnega programa Radia Maribor Daniel Poslek.


12.06.2024

Daljši pogovor verske oddaje Iz roda v rod, ob 340-letnici posvetitve prve cerkve Sv. Jožefa

V nočnem programu smo ponudili v poslušanje daljši pogovor iz verske oddaje Iz roda v rod, ko smo gostovali v znani mariborski župniji Svetega Jožefa na Studencih. 23. junija bo v tej župniji posebna slovesnost ob 340-letnici posvetitve prve cerkve Sv. Jožefa. Gosta sta bila tamkajšnji župnik dr. Stanislav Slatinek in aktivna članica župnijskega sveta dr. Fanika Vrečko.


15.06.2024

Ob 340-letnici posvetitve prve cerkve Sv. Jožefa

V tokratni verski oddaji, smo bili na obisku v znani mariborski mestni župniji Sv. Jožefa na Studencih. 23. junija bo v župniji posebna slovesnost ob 340-letnici letnici posvetitve prve cerkve Sv. Jožefa. Naša gosta sta bila tamkajšnji župnik, univerzitetni profesor dr. Stanislav Slatinek in dr. Fanika Vrečko, aktivna članica župnijskega sveta.


09.06.2024

KAKO NAM VERA V OSEBNEGA BOGA POMAGA ŽIVETI - duhovni tabor Crikvenica 2024...

V tokratni (9.6.2024) verski oddaji Iz roda v rod gostimo skupino novorojenih kristjank z velenjsko-celjskih koncev – Alenko Šmon, Meto Dragolič, Marijo in Ano Dvoršak, Ido Mravljak in Vasiljko Gamser.… tema pogovora: kako nam intimna vera v vsakdanjem življenju pomaga živeti. Tehnična realizacija Goran Glavičič. Avtor oddaje Tone Petelinšek. V.d.odgovornega urednika nacionalnega programa Radia Maribor Danijel Poslek.


02.06.2024

"VSE, KAR DIHA, NAJ HVALI GOSPODA!" (Psalm 150.6) - royal rangersi ženavlje 2024...

S tokratno versko oddajo Iz roda v rod se mudimo na nedavnem izobraževanju taborniških vodnikov iz obnebja slovenskih protestantskih evangelijskih cerkva z imenom Royal Rangersi… Srečali so se v duhovnem centru v Ženavljah na Goričkem. Torej – taborništvo kot zgoščena komunikacija z Bogom. Tehnična realizacija Goran Glavičić. Avtor oddaje Tone Petelinšek.


24.05.2024

MOLITEV KOT UNIVERZALNO ZDRAVILO...

V tokratni (26.5.2024) verski oddaji Iz roda v rod skupaj s člani biblično-molilne skupine Potujoča hiša molitve razmišljamo o tem kako moliti za zdravje… kako je v tem smislu Jezus Kristus dejansko najuniverzalnejši zdravnik… Oddajo sta pripravila Jasmina Bauman in Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Boštjan Feguš. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


12.05.2024

MEDIJSKA ZAVEZANOST RESNICI, DOBROTI IN LJUBEZNI - ob 15-letnici delovanja krščanske TV Exodus... urednik Zoran KODELA...

V cerkvenem koledarju je nedelja 12.maja 2024 označena kot nedelja sredstev družbenega obveščanja. Tudi zato v verski oddaji Iz roda v rod gostimo katoliškega duhovnika in medijskega človeka Zorana Kodelo. Že dobrih 15 let vodi edino krščansko televizijo pri nas, TV EXODUS, s sedežem v Mariboru. Torej, mediji in njihova zavezanost Resnici, Ljubezni in presežnemu… Avtorja oddaje: Jasmina Bauman in Tone Petelinšek, tehnična realizacija Zoran Perko.


05.05.2024

SLAVLJENJE Z GLASBO - vzvalovana molitev Ljubezni... LA VITA

V tokratni (5.5.2024) verski oddaji Iz roda v rod nacionalnega programa Radia Maribor govorimo o slavljenju Boga in življenja z glasbo. Naši gostji sta predstavnici mariborskega ženskega pevskega zbora LA VITA, to je vokalne skupine Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov - pevovodkinja muzikologinja Klementina Mikec Korpič in predsednica zbora, dipl. medicinska sestra Anemari Smonkar. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Boštjan Feguš.


24.04.2024

LJUBEZEN IN DOTIK BOŽJE SOČUTNE BLIŽINE - univerzalno zdravilo za vse odvisnosti, tudi nekemične...

V naši tokratni (28.4.2024) verski oddaji Iz roda v rod nacionalnega programa RADIA MARIBOR se dotikamo zelo aktualne teme – nekemičnih - ekranskih - odvisnosti… O tem se v oddaji pogovarjamo z Miho Kramlijem, ki v Zdravstvenem domu v Novi Gorici vodi ambulanto za zdravljenje teh odvisnosti in Marijano Kolenko – ravnateljico celjske osnovne šole Lava. Montaža: Martin Možina, avtor odddaje Tone Petelinšek.


21.04.2024

VEKOSLAV GRMIČ - škof upanja, služenja v ljubezni in potrjevanja v svobodi...

Gost naše tokratne (21.4.2924) verske oddaje Iz roda v rod je upokojeni slavist, katoliški duhovnik, publicist in urednik Srečko Reher. Nedavno je izšel poseben zbornik izbranih spisov blagopokojnega škofa Vekoslava Grmiča, ki ga ja uredil prav profesor Reher. V oddaji bomo govorili predvsem o vlogi in pomenu javnega delovanja škofa Grmiča - zlasti v drugi polovici prejšnjega stoletja. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Simon Spreitzer.


14.04.2024

Gibanje Vera in luč pomaga živeti in poglablja vero v Boga

V verski oddaji Iz roda v rod, je bila rdeča nit pogovora gibanje Vera in luč. V gibanju se zbirajo otroci, mladostniki in odrasli z motnjami v duševnem razvoju, njihove družine in prijatelji. Naši sogovornici sta bili Betka Križovnik in Anemari Smonkar. Naša t.i. lučka skozi oddajo pa je bila Helena, ki se je v družino Križovnik rodila kot zdrav otrok in kasneje zbolela.


26.03.2024

VELIKONOČNE VSTAJENJSKE SKRIVNOSTI - CE škof.dr.MAKSIMILIJAN MATJAŽ

V tokratni (31.3. – VELIKA NOČ 2024) verski oddaji Iz roda v rod na velikonočno nedeljo gostimo celjskega škofa, biblicista dr.Maksimilijana Matjaža - člana Stalnega sveta Slovenske škofovske konference… Tema pogovora: vstajenske skrivnosti velike noči, krščanstva kot vera radikalnega upanja, sinodalne priložnosti za novo… Montaža Borut Plešej. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


22.03.2024

POMLADNE VSTAJENJSKE RADOSTI - 24.3.2024 - CVETNA NEDELJA...

V tokratni (24.3.2024) verski oddaji Iz roda v rod bomo slišali, kako ta predvelikonočni čas in še posebej današnjo cvetno nedeljo doživljajo v domovih starostnikov… obiskali smo Lambrechtov dom v Slovenskih Konjicah: z nami so – najstarejša stanovalka stoletnica Justina Felicijan, direktorica doma Irena Vozlič Stjepčević in Peter Leskovar – župnik iz Zreč. Oddajo je pripravil in vodil Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Goran Glavičić. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


17.03.2024

Kako pomagati mladim na poti duhovnega

V tednu katoliškega šolstva smo obiskali Zavod Antona Martina Slomška Maribor. V verski oddaji Iz roda v rod, smo z dijakoma Emo in Galom ter učiteljico Martino, govorili o tem, kako pomagati mladim na poti duhovnega v odnosu do vere in življenja.


09.03.2024

VSTAJENSKA PRISOTNOST BOŽJE LJUBEZNI - mariborski nadškof metropolit nag.ALOJZIJ CVIKL...

V tokratni (9.3.2024) verski oddaji s poudarjeno duhovno vsebino IZ RODA V ROD nacionalnega programa Radia Maribor na 4.postno nedeljo gostimo mariborskega nadškofa metropolita magistra ALOJZIJA CVIKLA. O bližinah, dobroti, usmiljenju, postu in velikonočnem oratoriju božje milosti govorimo... Avtor oddaje Tone Petelinšek. Odgovorni urednik Robert Levstek.


01.03.2024

VERA JE V SVOBODI PODARJENA JEZUSOVA MILOST LJUBEZNI - VANESA ČANJI

Gostja tokratne oddaje s poudarjeno versko/duhovno vsebino IZ RODA V ROD je magistra komunikoloških znanosti, tudi direktorica podjetja FIT MEDIA iz Celja (promocija trajnostnega razvoja je ena njihovih večjih vsebinskih preokupacij) VANESA ČANJI . Je tudi izvrstna razlagalka božje besede...kot karizmatični pridigarski ji radi prisluhnejo mnogi v domovini in tujini! Sicer pripada občestvu slovenskih baptističnih cerkva! Na pogovor o krščanstvu kot temeljnemu osredinjenju njene vernosti in verovanja jo je povabil Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Borut Plešej. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


25.02.2024

Kako duhovno nagovarjati mlade?

V verski oddaji Iz roda v rod je bil naš gost katoliški duhovnik Jure Sojč iz mariborske nadškofije. Je tudi osebni tajnik mariborskega nadškofa metropolita Alojzija Cvikla in vodja odbora za mlade pri mariborski nadškofiji. Tema pogovora je bila, kako duhovno nagovarjati mlade, spregovorili pa smo tudi o postnem času.


17.02.2024

JUDOVSTVO - tudi kot sociokulturna pripadnost Božjemu - SARA BOŽANIĆ...

Gostja naše tokratne verske oddaje iz Roda v rod je Sara Božanič iz Murske Sobote. Je podpredsednica Judovskega združenja Slovenije, poklicno pa oblikovalka, strateginja, predavateljica in podjetnica. Kako iz vseh teh svojih identitet črpa veselje do življenja in radost bivanja… Oddajo je pripravil Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Boštjan Feguš. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


Stran 1 od 23
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov