Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Koncert v Komornem studiu 20.10.2022 / Oksana Pečeny in Denys Masliuk

20.10.2022Komorni studio

21 epizod

Komorni studio

21 epizod


Predstavljamo posnetke koncertov raznovrstnih komornih zasedb umetnostne glasbe: od solističnih recitalov do komornih koncertov slovenskih zasedb in gostujočih mednarodno priznanih glasbenikov ter izbranih komornih orkestrov, ki nastopajo v Sloveniji in izvajajo zanimive in inovativne koncertne sporede komorne glasbe. Programsko se poglobimo v radijske pogovore z glasbeniki – s solisti in komornimi skupinami, predstavimo zgodovinsko pomembne glasbene teme v razvoju komorne glasbe in skladatelje, ki se posebej posvečajo komorni glasbi. Oddaja je namenjena tudi predstavitvi novih glasbenih izdaj na nosilcih zvoka s komorno glasbo ter knjižnih publikacij o komorni glasbi in napovedim odmevnejših glasbenih dogodkov, posvečenih komorni glasbi.

Koncert v Komornem studiu 20.10.2022 / Oksana Pečeny in Denys Masliuk

20.10.202221.09.2023

Novosti programa resne glasbe, opere in baleta Cankarjevega doma

Z vodjo programa resne glasbe, opere in baleta Alešem Drenikom o 30. jubilejni sezoni Zlatega abonmaja, vznemirljivih sporedih in izvajalcih Srebrnega abonmaja ter o drugi sezoni abonmaja Iz(z)vrstni Cankarjevega doma. Poslušajte pa tudi izbor posnetkov s koncertov Srebrnega abonmaja, ki smo ju posneli v prejšnji sezoni.


07.09.2023

Najboljše s Festivala Maribor 2022

Ob odprtju festivala je igral simfonični orkester SNG Maribor, dirigentka je Gianna Fratta, solist je pianist Alexander Gadjiev, ki je uspešno izvedel tudi solistični klavirski recital. V Komornem studiu bomo predstavili izbor nekaterih najboljših posnetkov s 15. Festivala Maribor 2022, ki ga je pripravil Narodni dom Maribor v koprodukciji s Slovenskim narodnim gledališčem Maribor.


31.08.2023

Večerna pesem v Sozvočju svetov 2023

Na koncertu v Narodni galeriji so zvenele skladbe za komorni godalni orkester Carla Philippa Emanuela Bacha, Janija Goloba – s solistko violistko Majo Rome –, Roberta Schumanna in Wolfganga Amadeusa Mozarta. Pod taktirko Stevena Loya je igral Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije.


22.08.2023

Duo Reinharda Latzka in Philippa Scheucherja na 35. Imagu Sloveniae 2023

Poslušajte mojstrovine za violončelo in klavir Ludwiga van Beethovna. V Komornem studiu bomo predstavili komentirane posnetke s koncerta dua Reinharda Latzka in Philippa Scheucherja, ki je 28. junija nastopil v Mestnem muzeju Ljubljana v okviru 35. festivala Imago Sloveniae.


17.08.2023

Camerata academica Ljubljana na 35. Imagu Sloveniae 2023

Poslušajte skladbe za pihalni kvintet in saksofon Marca Eychenna, Simona Kravosa, Todorja Skalovskega, Giulia Briccialdija in Leoša Janačka.


11.08.2023

Duo Krakov na 35. Imagu Sloveniae

V okviru sodelovanja med Festivalom Spectrum in 35. festivalom Imago Sloveniae 2023 sta v Mestnem muzeju Ljubljana nastopila violončelist Jan Kalinowski in pianist Marek Szlezer.


04.08.2023

Trio Con brio

Mednarodno priznani dansko-korejski klavirski trio Con brio je navdušil na treh koncertih v Sloveniji. Klavirski trio Con brio iz Danske je nastopil v Kulturnem domu v Novi Gorici, nato v dvorani Union v Mariboru, kratko turnejo decembra 2019 pa je sklenil s koncertom Srebrnega abonmaja v Kozinovi dvorani Slovenske filharmonije v Ljubljani.


21.07.2023

Italijanski virtuozi in komorne skupine s hornistko Zoro Slokar

Na 70. Festivalu Ljubljana 2022 so gostovali ugledni italijanski komorni orkester I virtuosi Italiani / Italijanski virtuozi z mezzosopranistko Danielo Pini ter glasbeniki komornih skupin z uveljavljeno slovensko hornistko Zoro Slokar.


21.07.2023

Trio Immersio, kvartet Berlin-Tokio in duo Kuščer-Caetano

Na 34. festivalu Imago Sloveniae so nastopili tudi godalni kvartet Berlin – Tokio, klavirski trio Immersio in v duu flavtistka Lana Kuščer in pianist Diego Caetano.


13.07.2023

Koncerta Ensemble.si na 70. Festivalu Ljubljana in 34. Imagu Sloveniae

V skupini Ensemble.si nastopajo izvrstni slovenski solisti in komorni glasbeniki, ki so se ustalili v različnih evropskih glasbenih središčih, predstavili bomo posnetke njihovih koncertov na 70. Festivalu Ljubljana in 34. festivalu Imago Sloveniae 2022.


06.07.2023

Komorni orkester iz Basla in dirigent Heinz Holliger

Na 5. koncertu Orkestrskega cikla Narodnega doma Maribor je nastopil Komorni orkester iz Basla. Vodil ga je švicarski dirigent Heinz Holliger, solist je bil pianist Aleksander Melnikov.


30.06.2023

Koncert kitarista Izidorja Erazma Grafenauerja

''Koncertni spored predstavi zgodovino kitare od obdobja renesanse do kitare, kot jo poznamo danes, torej moderne klasične kitare. V njem so tudi skladbe, ki morda niso tako pogosto izvajane, ampak so kljub temu zelo zanimive in učinkovite.''


22.06.2023

Komorni studio: Koncert ansambla kljunastih flavt Le Phénix

Ob 20.00 bomo premierno predstavili 33. koncert v Komornem studiu programa Ars, ki bo v znamenju skladb za ansambel ali konsort kljunastih flavt Le Phénix od 14. do druge polovice 18. stoletja.


01.06.2023

Komorni orkester Ljubljanski solisti

Godalci so nastopili v Narodnem domu Celje s koncertno mojstrico, violinistko Petro Kovačič.


25.05.2023

Koncert v Komornem studiu: Saksofonist Miha Rogina in pianistka Sae Lee

Radijski koncert v Komornem studiu bosta izvedla izjemna glasbena umetnika: saksofonist Miha Rogina in japonska pianistka Sae Lee. Predstavila bosta izbrane značilne skladbe za duo saksofona in klavirja iz zakladnice francoske, japonske in slovenske glasbe 20. in 21. stoletja.


04.05.2023

Vzhodno-zahodni komorni orkester in Julian Rachlin

Orkester z glasbeniki iz štirinajstih držav od ustanovitve leta 2015 vodi dirigent in pianist Rostislav Krimer.


27.04.2023

Sozvočje svetov: Vaški prizori in Morski spomini

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije je v letu 2022 v slavnostni dvorani Narodne galerije izvedel tudi odmevna koncerta cikla Sozvočje svetov z naslovoma: Vaški prizori in Morski spomini.


20.04.2023

Zagrebški trio Eusebius z violinistko Evo Šulić Brajčić iz Maribora

4. koncert Komornega cikla Narodnega doma Maribor je izvedel trio Eusebius iz Hrvaške, v katerem igra izvrstna violinistka Eva Šulić Brajčić.


13.04.2023

Sopranistka Mojca Erdmann in pianist Malcolm Martineau: ''Samospeve sem pustila zoreti, saj je glasba zelo globoka in večplastna, zelo občutena in poglobljena pa so tudi besedila pesmi.''

Tretji koncert Komornega cikla Narodnega doma Maribor je bil posvečen predstavitvi nemških romantičnih samospevov Roberta in Clare Schumann ter Johannesa Brahmsav v prepričljivi izvedbi izjemnih glasbenih umetnkov. Oddaja je namenjena počastitvi 60-letnice programa Ars.


30.03.2023

Münchenski komorni orkester in Christian Tetzlaff: ''Na dobrem koncertu postane dvorana sveti prostor, glasba pa globok izraz človeškega duha.''

Münchenski komorni orkester je vodil virtuozni violinist in glasbeni vodja Christian Tetzlaff, ki ga poslušajte tudi v ekskluzivnem pogovoru. Glasbeniki so izvedli izjemen koncert z deli Mozarta, Martina, Schönberga, Sibeliusa in J.S.Bacha. Oddaja je namenjena počastitvi 60-letnice programa Ars.


Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov