Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Mariborska tržnica

03.06.2024

Oddajo Odkrivamo Maribor smo namenili glavni mariborski tržnici, ki je zdaj v celoti v javni lasti. Preverili smo, kakšne načrte ima s tem objektom občina oziroma občinsko podjetje Mestne nepremičnine, ki upravlja tržnico in tamkajšnjo garažno hišo.


Odkrivamo Maribor

304 epizod

Odkrivamo Maribor

304 epizod


Oddaja prinaša utrip mesta na najrazličnejših področjih. V ospredju so tako aktualne teme kot tudi vsakdanji vrvež v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih. Novinarji skupaj s sogovorniki ugotavljajo dejstva, pomanjkljivosti in napredovanje ob posameznih temah in obveščajo širšo javnost o željah in potrebah prebivalcev v mestu.

Mariborska tržnica

03.06.2024

Oddajo Odkrivamo Maribor smo namenili glavni mariborski tržnici, ki je zdaj v celoti v javni lasti. Preverili smo, kakšne načrte ima s tem objektom občina oziroma občinsko podjetje Mestne nepremičnine, ki upravlja tržnico in tamkajšnjo garažno hišo.


17.06.2024

Festival Lent 2024

Znameniti mariborski Festival Lent, največji poletni festival na prostem v Sloveniji, že več kot trideset let v mesto prinaša poletje. Je raznolik, družaben, mednarodni, vrhunski, družinski, pester in pisan; vabil bo med 21. in 29. junijem. Za devet festivalskih dni in noči bo vse mesto postalo oder. Lentajte tudi vi, saj je festival Lent tvoj, moj, od vseh nas.


10.06.2024

30 let Kulturnega centra Pekarna

Mineva 30 let od zasedbe nekdanje vojašnice pri Magdalenskem parku v Mariboru, kjer je več generacij mladih razvilo današnji Kulturni center Pekarna. Tam se družijo in povezujejo ob kulturnih, mladinskih, socialnih in športnih programih, so kritični do ravnanja vladajočih in odpirajo pomembna družbena in bivanjska vprašanja v mestu. S predstavniki več organizacij, ki delujejo v mariborski Pekarni, smo se pogovarjali o pomenu te skupnosti za razvoj pravičnejše družbe skozi čas in predstavili prireditve ob jubileju.


27.05.2024

Slovenska filantropija ima v Mariboru nove prostore

V začetku pomladi se je mariborska enota Slovenske filantropije preselila v nove prostore v Kacovi ulici. Tako so pridobili dovolj prostora, da lahko zdaj vse aktivnosti izvajajo pod eno streho. Tam so dnevni center za migrante, prostovoljska pisarna in servis, poleg tega delijo tudi presežke hrane in pomagajo pri integraciji osebam z začasno oziroma mednarodno zaščito.


20.05.2024

Slovenski dnevi knjige v Mariboru

V Maribor že 27-ič prihajajo Slovenski dnevi knjige s tradicionalnim podnaslovom Ko te napiše knjiga in aktualnim vodilom Na preži – za dobrimi knjigami, pronicljivimi avtorji in avtoricami, in tistimi pravimi vprašanji o času, ki nas zaznamuje. O tem smo govorili v oddaji Odkrivamo Maribor in izpostavili jubileje, pomembne knjižne izide, prejemnike nagrad in priložnosti za srečanja z ustvarjalci na področju literature.


13.05.2024

Planinstvo na širšem mariborskem območju

V oddaji Odkrivamo Maribor smo se ustavili pri planinstvu na širšem mariborskem območju. Z različnimi gosti smo se ozrli v zgodovino planinarjenja in spomnili na skorajšnjih 70 let koče na Žavcarjevem vrhu; prav toliko jih je lani zaznamovala Slovenska planinska pot. Preverili smo še, kako danes živijo nekatera planinska društva v Mariboru, kako je s podmladkom in ob koncu opozorili še na varnost v planinah.


06.05.2024

Aktivnosti in projekti Andragoškega zavoda Maribor

Če hočemo slediti dogajanju, potrebujemo vedno nova znanja, pa ne le računalniških znanj, ki jih ponuja tudi mariborski Andragoški zavod – Ljudska univerza, tudi znanja za sobivanje – za tujce v Sloveniji je to znanje slovenščine, za Slovence znanje tujih jezikov in tako naprej. O tem, kakšna znanja potrebuje človek dandanes in o bližajočih se Tednih vseživljenjskega učenja smo se pogovarjali v tokratni oddaji Odkrivamo Maribor.


29.04.2024

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije - kje je sindikalno gibanje danes in katere so njegove aktivnosti?

V terenski oddaji Odkrivamo Maribor smo tokrat gostovali pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije, na sedežu Območne organizacije Podravja in Koroške. Vprašali smo se, kje je sindikalno gibanje danes in katere so njegove aktivnosti. Govorili smo tudi o položaju delavstva pred bližajočim se praznikom dela, 1. majem.


22.04.2024

Mednarodni dan knjige in avtorskih pravic

Ob mednarodnem dnevu knjige in avtorskih pravic, ki ga tako kot drugod po svetu zaznamujemo 23. aprila, se v Mariboru tradicionalno vrstijo različne kulturne prireditve. Na njih predstavljajo domače in tuje literarne ustvarjalce in njihova dela. O pomenu večdnevnega dogajanja v poklon knjigi in književnikom – v sodelovanju s partnerji ga pripravlja tukajšnji Mladinski kulturni center –, pa o tem, zakaj je tako pomembno krepiti kulturo branja, predvsem med mladimi, smo se pogovarjali z gosti,


15.04.2024

Mariborsko jezero in Studenški gozd – kraja sprostitve in biotske raznolikosti

V oddaji Odkrivamo Maribor smo se odpravili v Krajinski park Mariborsko jezero in ugotavljali, kakšno srečo ima mesto, da se ga držijo naravni habitati in omogočajo rekreacijo, sprostitev in oddih. To nas obvezuje k spoštovanju teh okolij; kljub temu pa nekateri še vedno v Studenški gozd odlagajo odpadke, drugi pa so želeli na območje nekdanjega motela Jezero umestiti nadstandardne stanovanjske gradnje.


08.04.2024

11. karierna tržnica

Danes se je začela 11. karierna tržnica, ki jo pripravljata Karierni center mariborske Univerze in Zavod za zaposlovanje. Prvi teden bo karierni teden, v sklopu katerega bo študentom na voljo vrsta delavnic o iskanju zaposlitve in spopadanju z izzivi na trgu dela. Karierna tržnica se bo končala s posebnim dogodkom, na katerem bodo omogočili mreženje mladih iskalcev zaposlitve s potencialnimi delodajalci.


25.03.2024

7. Rajzefibrov festival sprehodov

V oddaji Odkrivamo Maribor smo se sprehajali … v petek se je namreč začel 7. Rajzefibrov festival sprehodov, kot del programa društva Hiša. Tako se lahko do sobote, 30. marca, tudi vi pridružite kateremu od njihovih sprehodov, ki odkrivajo nove zgodbe in nove kotičke mesta; a ne zgolj Maribora, temveč tudi drugih krajev, saj se festival širi tudi iz Maribora. Pozanimali smo se o namenu tega festivala in o njegovem letošnjem programu, odkrili pa smo tudi nekaj zanimivosti z že izpeljanih sprehodov.


18.03.2024

Po slabi smučarski sezoni v Mariboru, priprave na poletno turistično sezono

V terenski oddaji Odkrivamo Maribor smo potegnili črto pod letošnjo jalovo smučarsko sezono na Mariborskem Pohorju in Arehu, v luči krepitve celoletnega turizma pri nas pa smo z gosti spregovorili tudi o pripravah na poletno sezono na Pohorju in v Mariboru.


11.03.2024

S kakšnimi stiskami se srečujejo ljudje na območju mariborskega združenja Rdečega križa ?

Rdeči križ Slovenije, ena najstarejših prostovoljnih humanitarnih organizacij pri nas, povezuje več kot 15 tisoč prostovoljcev; ti z različnimi oblikami pomagajo izboljšati življenje ranljivih. S kakšnimi stiskami se srečujejo ljudje na območju mariborskega združenja Rdečega križa, kakšne oblike pomoči jim lahko ponudi ta organizacija in njihovi prostovoljci?


04.03.2024

35 let glavne avtobusne postaje v Mariboru

V oddaji Odkrivamo Maribor smo se odpravili na mariborsko glavno avtobusno postajo. Zgradili so jo pred 35-imi leti in je takrat veljala za arhitekturni presežek; danes je njen sijaj nekoliko zbledel, za kar so krive tudi širše družbene spremembe. Pogovarjali smo se z upravljavcem, arhitektom in potniki, zanimal pa nas je tudi antropološki pogled na zgradbo v Mlinski ulici.


26.02.2024

Zimske počitnice

Zimske počitnice šolarjem niso prinesle snega, a to še ne pomeni, da bodo zato manj zabavne. Obiskali smo mariborske počitnikarje in preverili, kako si bodo krajšali proste dni.


19.02.2024

Društvo upokojencev Brezje, Dogoše in Zrkovce

V Društvu upokojencev Brezje, Dogoše in Zrkovce se že nekaj časa srečujejo z upadanjem članstva. Zakaj je tako, se sprašujejo in ponujajo različne dejavnosti – od telovadbe do šaha, oblikujejo pa tudi novo skupino pevk. Osrčje društva je gotovo ročnodelski krožek Breza, katerega članice so trenutno polno zaposlene s pletenjem kapic in copatkov za novorojenčke v mariborski porodnišnici. Več o projektih tega društva pa v oddaji Odkrivamo Maribor.


12.02.2024

Mariborska knjižnica letos praznuje 75 let

Terensko oddajo Odkrivamo Maribor tokrat namenjamo Mariborski knjižnici – ustanovi, ki letos praznuje 75 let. Z gosti smo med drugim govorili o delovanju knjižnice, razvoju knjižničarstva, nenazadnje pa tudi o naših bralnih navadah.


05.02.2024

Izobraževalni centrer Piramida

V oddaji Odkrivamo Maribor smo se pred bližajočimi se informativnimi dnevi ustavili v Izobraževalnem centru Piramida in preverili, katere programe ponujajo in katere novosti bodo uvedli v novem šolskem letu. V tem osrednjem izobraževalnem centru na področju živilstva in prehrane v severovzhodni Sloveniji se izobražujejo peki, slaščičarji in mesarji – tako rekoč nepogrešljivi poklici.


29.01.2024

70 let delovanja Umetnostne galerije Maribor

Eden največjih muzejev za moderno in sodobno umetnost, Umetnostna galerija Maribor, hrani v svoji zbirki več tisoč umetniških del avtorjev z območja Štajerske, Koroške in Prekmurja. Letos mineva 70 let delovanja te ustanove za muzejsko in galerijsko dejavnost, umeščene v zgodovinsko stavbo v središču mesta, kjer pa so prostori sčasoma postali neprimerni za sodobno razstavno dejavnost. O pomenu galerije, različnih programih, pa tudi o jubilejnih prireditvah in novem razstavišču v nastajajočem Centru Rotovž smo s kustosi govorili v tokratnem terenskem oglašanju iz centra Maribora.


Stran 1 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov