Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

V Velenju vse višje cene daljinskega ogrevanja

28.06.2023

Drugi poudarki oddaje: - Civilna pobuda Vrtojba ob odprtju doma starejših občanov poziva k zaprtju asfaltne baze sredi vasi. - Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice širi mrežo parkomatov zunaj ožjega mestnega središča. - V občini Kidričevo možnost preživljanja subvencioniranih kakovostnih počitnic v družbi konj. - V Novem mestu poulični festival Rudi Potepuški.


Po Sloveniji

836 epizod


Analize najodmevnejših tem in zanimivosti iz lokalnega okolja

V Velenju vse višje cene daljinskega ogrevanja

28.06.2023

Drugi poudarki oddaje: - Civilna pobuda Vrtojba ob odprtju doma starejših občanov poziva k zaprtju asfaltne baze sredi vasi. - Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice širi mrežo parkomatov zunaj ožjega mestnega središča. - V občini Kidričevo možnost preživljanja subvencioniranih kakovostnih počitnic v družbi konj. - V Novem mestu poulični festival Rudi Potepuški.


25.07.2024

Vlada naj bi potrdila načrt za sanacijo Partizanske bolnice Franje

Še drugi poudarki iz oddaje: - V Mariboru so pridobili gradbeno dovoljenje za obnovo podvoza Ledina na Teznem. - V občini Poljčane bodo obnovili zdravstveno postajo. - Ribiči so tudi letos iz presihajočega Cerkniškega jezera prenašali ribe na varno v ribnik Rešeto. - Mladi Mariborčani lahko počitnice ustvarjalno preživijo na delavnicah Zveze prijateljev mladine.


24.07.2024

Mestno jedro Celja bo kmalu zasijalo v lepši podobi

Nekateri preostali vsebinski poudarki oddaje: - Katere mariborske fakultete in študijske smeri imajo po koncu prvega prijavnega roka omejen vpis? - Ponudbe izvajalcev za obnovo in dograditev vrtca v Framu presegajo razpoložljiva občinska sredstva. - Občina Sodražica bo gradila kanalizacijsko omrežje v naselju Zamostec. - V obnovljeni Rustjevi hiši v Ajdovščini bodo odprli doživljajski center pekarske in mlinarske dediščine.


23.07.2024

Protipoplavni nasipi na Muri nikoli končana zgodba

Drugi poudarki: - V spodnjem Podravju nestrpno čakajo začetek graditve glavne ceste od Ormoža proti Ptuju, a kaj, ko ni znana trasa skozi oziroma mimo Ptuja. - Največja naložba v občini Loški Potok ta čas je usmerjena v izboljšanje oskrbe s pitno vodo. Novo vrtino povezujejo z vodovodnim omrežjem. - Sevniški oziroma posavski gasilci nasploh z vozilom, ki jim ga lahko zavidajo marsikje drugje - novim vozilom za gašenje in reševanje z višin. - Spomladi bo odprl vrata nov študentskim dom Univerze na Primorskem, a bo dodatnih 118 ležišč še vedno veliko premalo.


22.07.2024

Pred obletnico poplav: Tudi v ljubljanskih Sneberjah vsakič ob dežju s strahom gledajo v nebo.

Osrednja in največja naloga - trajna ureditev protipoplavne zaščite - ostaja neuresničena. Drugi poudarki: - Degradirana, nekoč industrijska zemljišča v Novem mestu bodo namenili za graditev stanovanj. - V Velenju bodo obnovili Staro elektrarno. V prihodnje bo namenjena predvsem podpori gospodarskim dejavnostim. - Po ptujskih ulicah bo spet zapeljal "zapeljivec". - Festival Larfa art v Cerknem že kot uvod v priprave na pustovanje


19.07.2024

Mineva eno leto od obsežnega vetroloma v alpskih dolinah

Izvajalci so pospravili že 80 odstotkov podrtih ali poškodovanih dreves. Nevarnost širjenja podlubnikov ostaja. Drugi poudarki oddaje: - Vas moti pretiran hrup, neodgovorni lastniki psov, ki ne pospravljajo iztrebkov svojih živali, malomarno odvržene smeti ...? V Piranu so se odločili ukrepati. - Kulturni kapital je lahko gonilna sila turistične ponudbe; tega se zavedajo tudi v Mariboru. - V Beltincih 52-ti mednarodni folklorni festival. Osrednja skrb je prenašanje kulturne dediščine na mlade.


18.07.2024

Oskrba z vodo v slovenski Istri kljub vročini in suši za zdaj stabilna

Nekateri preostali vsebinski poudarki oddaje: - Zasavje bo razvojna sredstva vlagalo v pravični prehod in obogatitev učnih programov. - Zakaj se graditev kolesarske povezave med Celjem in Laškim ne premakne z mrtve točke? - V Postojni predstavili projekt graditve športne dvorane pri tamkajšnji srednji šoli. - Pri prenovi Podestatove palače v Izoli odkrili ostaline iz 15-ega stoletja.


17.07.2024

Protipoplavni ukrepi bodo obsežni tudi v Laškem

Drugi poudarki: - Wakepark Dooplek raj za ljubitelje športov na vodi - Turizem se lepo razvija tudi v Kostelu, pogrešajo pa gostinsko ponudbo. - Obiskali smo udeleženc tečaja slovenščine na Koprskem, kar 40 jih je iz različnih držav. Kaj se jim zdi najtežje? Nedvomno dvojina!


16.07.2024

Bolnišnico v Murski Soboti zdravniška stavka spet sili v rdeče števlke

Drugi poudari: - V Mariboru od jutri novosti parkiranja: plačljivost na belih conah podaljšujejo do 20-ih. - V Loškem Potoku ni tolikšnega nasprotovanja vetrnim elektrarnam, kot ga opažajo drugod po državi. Prvo izmed načrtovanih osmih vetrnic že gradijo. - 12 slikarjev iz Slovenije, Armenije, Nizozemske, Španije, Avstrije in Ukrajine se udeležuje najstarejše slikarske kolonije v srednji Evropi Izlake - Zagorje. - V teh vročih dneh ne pozabimo na hišne ljubljenčke. Tudi oni potrebujejo dovolj vode in ohladitev.


15.07.2024

Tudi v Celju in Velenju opazno več turistov

Drugi poudarki: - Tudi ajdovska občina je sprejela strategijo razvoja turizma. Poudarek je na trajnosti, cilj pa okrepitev upravljanja celotne destinacije Vipavska dolina. - Hiša dobre volje v Novi Gorici ima nove prostore. Kaj vse v njej počnejo starostniki? - Brežice se postavljajo na zemljevid filmskih festivalov. Kar ni naključje.


12.07.2024

Tudi v Podravju manjka delovne sile

Drugi poudarki: - Bralna pismenost otrok se poslabšuje. Za njeno izboljšanje sta združili moči osnovni šoli iz Bistrice ob Sotli in sosednjega Kumrovca na Hrvaškem. - Istrski med že četrti skupni slovensko-hrvaški izdelek, ki ga je Evropska komisija vpisala v register zaščitenih označb porekla. - Žužemberk praznuje, tudi z vpogledom v preteklost. V nedeljo se bo spremenil v srednjeveško mesto. - V zavetišču za brezdomce v Murski Soboti je bilo zelo ustvarjalno. Uporabniki so slikali ob pomoči likovnikov iz Gornje Radgone.


11.07.2024

Prenova doma upokojencev Nova Gorica

Med poudarki oddaje še: - V Mariboru ima Prostafer dobre rezultate - pesti pa jih voznikov - prostovoljcev. - V občini Rače-Fram bodo še letos začeli graditi novo zdravstveno postajo. - V Tržiču se zaključuje projekt Revive, ki so se ga udeležili ustvarjalnu mladi iz šestih evropskih držav. - Prodaja znane izolske gostilne samo začasno umaknjena z dnevega reda občinskega sveta. - Nepooblščeni dvig zaprnice na jezu v Renčah povzročil veliko škode na ribljem življu. - V Novem mestu 21. počitniške ustvarjalnice Otroški svet.


10.07.2024

Tolminci dočakali obvoznico

Drugi poudarki oddaje: - Ptujski Center ponovne uporabe postaja prava uspešnica, a si želijo še več vnovične uporabe rabljenih izdelkov. - V Kungoti mladim ne podarjajo, ampak jim ponudijo delo - za spodoben zaslužek, seveda. - Pri Žumanovih iz Ljiutomera tradicijo lončarstva goji že peta generacija. - Pohodniki in planinci se lahko veselijo nove daljinske poti v Karavankah.


09.07.2024

V Novem mestu dobili gradbeno dovoljenje za obnovo Narodnega doma

Drugi poudarki oddaje: - V Ormožu in Kostelu obnavljajo grajska kompleksa. - 30 vipavkih otrok bi lahko jeseni ostalo brez vrtčevskega varstva. Kot kaže, do septembra še ne bodo dogradili prizidka. - V Kopru se je zavlekla obnova najstarejše osnovne in srednje šole z italijanskim poukom. - Devet porabskih malčkov se udeležuje tridnevnega tabora v murskosoboškem vrtcu.


08.07.2024

Na pomurskem sejmu danes začetek jubilejnega, 50-ega ocenjevanja Vino Slovenija

Drugi poudarki oddaje: Palfinger, mednarodno tehnološko podjetje ter vodilni proizvajalec žerjavov s sedežem v Salzburgu v Avstriji, se širi v severovzhodni Sloveniji Celjska občina je pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje za prenovo Kajuhovega doma Občina Novo mesto prihodnje leto načrtuje celovito prenovo tržnice


05.07.2024

Odhod petih kirurgov iz šempetrske bolnišnice bo povzročal največ težav med dežurstvi.

Še drugi poudarki iz oddaje: - Slovenski obrtniki - polagalci parketa - so v že tradicionalni dobrodelni akciji letos obnavljali parket v treh enotah vrtca v Krškem. - V Izoli lovijo roke in ugodnejše pogoje za postavitev sončne elektrarne na streho mestne knjižnice. - Po dolgotrajni obnovi zaradi izliva vode v zgornjem nadstropju je danes svoja vrata znova odprla Knjižnica Miklova hiša v Ribnici. - Znamenita mariborska gostilna v parku Pri treh ribnikih, ki jo sicer prenavljajo, še zmeraj nima najemnika in za zdaj ostaja zaprta.


04.07.2024

Pomanjkanje kadra v domu starejših Rogatec stanovalci ne čutijo.

Ostali poudarki oddaje: - bodo v Žitkovcih v občini Dobrovnik že konec tega leta začeli postavljati največje rastlinjake pri nas?, - v Mariboru je vse manj brezplačnih parkirnih mest, - s KrasPass gourmet lahko obiskovalci dobre tri mesece spoznavajo lokalne dobrote ter kraško pokrajino in dediščino, - v Novem mestu pa ne bo poletnega mrtvila, glasbeni festival Novomeško poletje - je dobro sprejet.


03.07.2024

Naložbe v zdravstvo v Slovenski Bistrici in Šmarju pri Jelšah

Drugi poudarki oddaje: - Z vlaganjem v cestno infrastrukturo do večje prometne varnosti v Novem mestu - Sredstva iz Načrta okrevanje in odpornost priložnost tudi za občino Velike Lašče - v igri je vodovod - Začenja se cikel otroških gledaliških, lutkovnih in glasbenih predstav v Luciji pri Portorožu


02.07.2024

Pester program Poletja v Celju

Drugi poudarki: - V mariborskem Domu pod gorco bodo težave pri oskrbi z vodo odpravili s sanacijo dotrajanih cevi - Večgeneracijski center v Novi Gorici si želi ustreznejših prostorov - V Kranjski gori ta mesec končno parkirišče za avtodome - Šola na Blokah bo dobila novo streho s sončno elektrarno


01.07.2024

Izolska bolnišnica tudi to poletje napoveduje prenove

Drugi poudarki oddaje: - Brezposelnost v Posavju najnižja v minulih več kot tridesetih letih, povpraševanje po delavcih še vedno veliko. - Radgoni z avstrijske in slovenske strani meje poglabljata sodelovanje. - Arboretum Volčji potok po 36. letih z novim vodstvom. - Poletje je čas festivalov - v Novem mestu se začenja Krka Outdoor festival, na Bledu pa mednarodni glasbeni festival.


28.06.2024

V Hrastniku podpis pogodbe za nov dom starejših

Nekateri preostali vsebinski poudarki oddaje: - Ajdovska občina bo po novem finančno spodbujala tudi ohranjanje trgovin, pošt in bank. - V Bistrici ob Sotli ob občinskem prazniku odprli razstavo starih razglednic kraja. - V Mariboru je bila pred 50-imi leti zgrajena prva policijska postaja v mestu. - Na Jezerskem so uredili novo, tematsko, Lehnjakovo pot.


Stran 1 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov