Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Združitev ljubljanskih vrtcev pod enotno upravo za razbremenitev ravnateljic

05.07.2023

Drugi poudarki oddaje: - Praznik v Medvodah, še posebej za kolesarje - pridobili bodo tudi novo brv čez Savo - Obnova ceste v Dolenjih Kamencah v Novem mestu je prepotrebna predvsem zaradi varnosti - Občina Tolmin ima velike načrte Na Logu - Počitnice so v polnem razmahu; kako jih ustvarjalno in poučno preživljajo otroci v Murski Soboti, Ajdovščini in Šmarju pri Jelšah


Po Sloveniji

830 epizod


Analize najodmevnejših tem in zanimivosti iz lokalnega okolja

Združitev ljubljanskih vrtcev pod enotno upravo za razbremenitev ravnateljic

05.07.2023

Drugi poudarki oddaje: - Praznik v Medvodah, še posebej za kolesarje - pridobili bodo tudi novo brv čez Savo - Obnova ceste v Dolenjih Kamencah v Novem mestu je prepotrebna predvsem zaradi varnosti - Občina Tolmin ima velike načrte Na Logu - Počitnice so v polnem razmahu; kako jih ustvarjalno in poučno preživljajo otroci v Murski Soboti, Ajdovščini in Šmarju pri Jelšah


17.07.2024

Protipoplavni ukrepi bodo obsežni tudi v Laškem

Drugi poudarki: - Wakepark Dooplek raj za ljubitelje športov na vodi - Turizem se lepo razvija tudi v Kostelu, pogrešajo pa gostinsko ponudbo. - Obiskali smo udeleženc tečaja slovenščine na Koprskem, kar 40 jih je iz različnih držav. Kaj se jim zdi najtežje? Nedvomno dvojina!


16.07.2024

Bolnišnico v Murski Soboti zdravniška stavka spet sili v rdeče števlke

Drugi poudari: - V Mariboru od jutri novosti parkiranja: plačljivost na belih conah podaljšujejo do 20-ih. - V Loškem Potoku ni tolikšnega nasprotovanja vetrnim elektrarnam, kot ga opažajo drugod po državi. Prvo izmed načrtovanih osmih vetrnic že gradijo. - 12 slikarjev iz Slovenije, Armenije, Nizozemske, Španije, Avstrije in Ukrajine se udeležuje najstarejše slikarske kolonije v srednji Evropi Izlake - Zagorje. - V teh vročih dneh ne pozabimo na hišne ljubljenčke. Tudi oni potrebujejo dovolj vode in ohladitev.


15.07.2024

Tudi v Celju in Velenju opazno več turistov

Drugi poudarki: - Tudi ajdovska občina je sprejela strategijo razvoja turizma. Poudarek je na trajnosti, cilj pa okrepitev upravljanja celotne destinacije Vipavska dolina. - Hiša dobre volje v Novi Gorici ima nove prostore. Kaj vse v njej počnejo starostniki? - Brežice se postavljajo na zemljevid filmskih festivalov. Kar ni naključje.


12.07.2024

Tudi v Podravju manjka delovne sile

Drugi poudarki: - Bralna pismenost otrok se poslabšuje. Za njeno izboljšanje sta združili moči osnovni šoli iz Bistrice ob Sotli in sosednjega Kumrovca na Hrvaškem. - Istrski med že četrti skupni slovensko-hrvaški izdelek, ki ga je Evropska komisija vpisala v register zaščitenih označb porekla. - Žužemberk praznuje, tudi z vpogledom v preteklost. V nedeljo se bo spremenil v srednjeveško mesto. - V zavetišču za brezdomce v Murski Soboti je bilo zelo ustvarjalno. Uporabniki so slikali ob pomoči likovnikov iz Gornje Radgone.


11.07.2024

Prenova doma upokojencev Nova Gorica

Med poudarki oddaje še: - V Mariboru ima Prostafer dobre rezultate - pesti pa jih voznikov - prostovoljcev. - V občini Rače-Fram bodo še letos začeli graditi novo zdravstveno postajo. - V Tržiču se zaključuje projekt Revive, ki so se ga udeležili ustvarjalnu mladi iz šestih evropskih držav. - Prodaja znane izolske gostilne samo začasno umaknjena z dnevega reda občinskega sveta. - Nepooblščeni dvig zaprnice na jezu v Renčah povzročil veliko škode na ribljem življu. - V Novem mestu 21. počitniške ustvarjalnice Otroški svet.


10.07.2024

Tolminci dočakali obvoznico

Drugi poudarki oddaje: - Ptujski Center ponovne uporabe postaja prava uspešnica, a si želijo še več vnovične uporabe rabljenih izdelkov. - V Kungoti mladim ne podarjajo, ampak jim ponudijo delo - za spodoben zaslužek, seveda. - Pri Žumanovih iz Ljiutomera tradicijo lončarstva goji že peta generacija. - Pohodniki in planinci se lahko veselijo nove daljinske poti v Karavankah.


09.07.2024

V Novem mestu dobili gradbeno dovoljenje za obnovo Narodnega doma

Drugi poudarki oddaje: - V Ormožu in Kostelu obnavljajo grajska kompleksa. - 30 vipavkih otrok bi lahko jeseni ostalo brez vrtčevskega varstva. Kot kaže, do septembra še ne bodo dogradili prizidka. - V Kopru se je zavlekla obnova najstarejše osnovne in srednje šole z italijanskim poukom. - Devet porabskih malčkov se udeležuje tridnevnega tabora v murskosoboškem vrtcu.


08.07.2024

Na pomurskem sejmu danes začetek jubilejnega, 50-ega ocenjevanja Vino Slovenija

Drugi poudarki oddaje: Palfinger, mednarodno tehnološko podjetje ter vodilni proizvajalec žerjavov s sedežem v Salzburgu v Avstriji, se širi v severovzhodni Sloveniji Celjska občina je pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje za prenovo Kajuhovega doma Občina Novo mesto prihodnje leto načrtuje celovito prenovo tržnice


05.07.2024

Odhod petih kirurgov iz šempetrske bolnišnice bo povzročal največ težav med dežurstvi.

Še drugi poudarki iz oddaje: - Slovenski obrtniki - polagalci parketa - so v že tradicionalni dobrodelni akciji letos obnavljali parket v treh enotah vrtca v Krškem. - V Izoli lovijo roke in ugodnejše pogoje za postavitev sončne elektrarne na streho mestne knjižnice. - Po dolgotrajni obnovi zaradi izliva vode v zgornjem nadstropju je danes svoja vrata znova odprla Knjižnica Miklova hiša v Ribnici. - Znamenita mariborska gostilna v parku Pri treh ribnikih, ki jo sicer prenavljajo, še zmeraj nima najemnika in za zdaj ostaja zaprta.


04.07.2024

Pomanjkanje kadra v domu starejših Rogatec stanovalci ne čutijo.

Ostali poudarki oddaje: - bodo v Žitkovcih v občini Dobrovnik že konec tega leta začeli postavljati največje rastlinjake pri nas?, - v Mariboru je vse manj brezplačnih parkirnih mest, - s KrasPass gourmet lahko obiskovalci dobre tri mesece spoznavajo lokalne dobrote ter kraško pokrajino in dediščino, - v Novem mestu pa ne bo poletnega mrtvila, glasbeni festival Novomeško poletje - je dobro sprejet.


03.07.2024

Naložbe v zdravstvo v Slovenski Bistrici in Šmarju pri Jelšah

Drugi poudarki oddaje: - Z vlaganjem v cestno infrastrukturo do večje prometne varnosti v Novem mestu - Sredstva iz Načrta okrevanje in odpornost priložnost tudi za občino Velike Lašče - v igri je vodovod - Začenja se cikel otroških gledaliških, lutkovnih in glasbenih predstav v Luciji pri Portorožu


02.07.2024

Pester program Poletja v Celju

Drugi poudarki: - V mariborskem Domu pod gorco bodo težave pri oskrbi z vodo odpravili s sanacijo dotrajanih cevi - Večgeneracijski center v Novi Gorici si želi ustreznejših prostorov - V Kranjski gori ta mesec končno parkirišče za avtodome - Šola na Blokah bo dobila novo streho s sončno elektrarno


01.07.2024

Izolska bolnišnica tudi to poletje napoveduje prenove

Drugi poudarki oddaje: - Brezposelnost v Posavju najnižja v minulih več kot tridesetih letih, povpraševanje po delavcih še vedno veliko. - Radgoni z avstrijske in slovenske strani meje poglabljata sodelovanje. - Arboretum Volčji potok po 36. letih z novim vodstvom. - Poletje je čas festivalov - v Novem mestu se začenja Krka Outdoor festival, na Bledu pa mednarodni glasbeni festival.


28.06.2024

V Hrastniku podpis pogodbe za nov dom starejših

Nekateri preostali vsebinski poudarki oddaje: - Ajdovska občina bo po novem finančno spodbujala tudi ohranjanje trgovin, pošt in bank. - V Bistrici ob Sotli ob občinskem prazniku odprli razstavo starih razglednic kraja. - V Mariboru je bila pred 50-imi leti zgrajena prva policijska postaja v mestu. - Na Jezerskem so uredili novo, tematsko, Lehnjakovo pot.


27.06.2024

Podražitev vrtcev v Slovenski Bistrici

Drugi povdarki oddaje: - Na Gorenjskem po izjemno dobri predsezoni pričakujejo tudi dobro poletno, bojijo se le muhastega vremena. - Kaj bo s Hotelom Cerkno? - Jernejev kanal ima uporabno dovoljenje, polno bo zaživel jeseni. - Avgusta predvidoma nadaljevanje sanacije ceste na Nanos. - Prešernovi rojaki so letošnji poletni festival KAŠ-ART obarvali z veliko kulture in umetnosti.


26.06.2024

Po Sloveniji

Analize najodmevnejših tem in zanimivosti iz lokalnega okolja


24.06.2024

Upravno enoto Novo mesto zalila voda

Nekateri preostali vsebinski poudarki oddaje: - Spori med mariborskim županom Arsenovičem in mestnimi svetniki o upravljanju Holdina. - Tudi v novi enoti DU Ptuj v Žabjeku se spopadajo s kadrovsko stiko. - V Celju odprli tretje prenovljeno otroško igrišče v tem letu. - Zakaj Delpinova ulica v Novi Gorici po prenovi ne zaživi v polnosti?


21.06.2024

Na Muljavi praznujejo stoletnico predstav na prostem

Drugi poudarki iz oddaje: - Bili smo na odprtju nove zdravstvene postaje Magdalena v Mariboru. -V Kamniško-Savinjskih Alpah bo od jutri naprej na voljo krožni prevoz. -Pogovor s slovenskim oblikovalcem lego kock.


20.06.2024

Do arehološkega najdbišča Divje babe po novem krožna pot

Drugi poudarki iz oddaje: - Zakaj je novogoriški Center zelenih tehnologij ostal brez 30-ih milijonov evrov evropskega in državnega denarja -V prihodnjih štirih letih načrtuje podjetniško pot več kot sto Posavcev -Kako bodo dosegli turistični preboj Štajerske tudi na mednarodnem turističnem zemljevidu


19.06.2024

V soseski Nova Dolinska v Kopru 166 novih stanovanj

Drugi poudarki oddaje: - Pristojno ministrstvo namenja 12 milijonov evrov za obnovo in graditev prizidka k Fakulteti za zdravstvene vede Maribor. - V Celju so gostili Potujočo pisarno evropskih sredstev in se podučili, kako učinkoviteje črpati evropska sredstva. - Kolesarsko povezavo med Bledom in Bohinjem bodo odprli kasneje, kot so načrtovali. - Z odprtjem šestih razstav se danes v Beli krajini začenja tradicionalno, 60-o Jurjevanje.


Stran 1 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov