Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Kdaj denar za povračilo škode po lanskem požaru na Krasu?

17.07.2023

Nekateri preostali vsebinski poudarki oddaje: - Z novo vrtino se v Loškem Potoku ne bojijo težav v preskrbi s pitno vodo. - V zavetiščih za zapuščene živali poleti manj posvojitev in donacij. - Na blejskem gradu odprli razstavo o Jožetu Plečniku, prilagojeno tujim turistom. - Na Sotinskem bregu, najvišjem vrhu Pomurja, so na pogorišču starega postavili nov stolp.


Po Sloveniji

827 epizod


Analize najodmevnejših tem in zanimivosti iz lokalnega okolja

Kdaj denar za povračilo škode po lanskem požaru na Krasu?

17.07.2023

Nekateri preostali vsebinski poudarki oddaje: - Z novo vrtino se v Loškem Potoku ne bojijo težav v preskrbi s pitno vodo. - V zavetiščih za zapuščene živali poleti manj posvojitev in donacij. - Na blejskem gradu odprli razstavo o Jožetu Plečniku, prilagojeno tujim turistom. - Na Sotinskem bregu, najvišjem vrhu Pomurja, so na pogorišču starega postavili nov stolp.


12.07.2024

Tudi v Podravju manjka delovne sile

Drugi poudarki: - Bralna pismenost otrok se poslabšuje. Za njeno izboljšanje sta združili moči osnovni šoli iz Bistrice ob Sotli in sosednjega Kumrovca na Hrvaškem. - Istrski med že četrti skupni slovensko-hrvaški izdelek, ki ga je Evropska komisija vpisala v register zaščitenih označb porekla. - Žužemberk praznuje, tudi z vpogledom v preteklost. V nedeljo se bo spremenil v srednjeveško mesto. - V zavetišču za brezdomce v Murski Soboti je bilo zelo ustvarjalno. Uporabniki so slikali ob pomoči likovnikov iz Gornje Radgone.


11.07.2024

Prenova doma upokojencev Nova Gorica

Med poudarki oddaje še: - V Mariboru ima Prostafer dobre rezultate - pesti pa jih voznikov - prostovoljcev. - V občini Rače-Fram bodo še letos začeli graditi novo zdravstveno postajo. - V Tržiču se zaključuje projekt Revive, ki so se ga udeležili ustvarjalnu mladi iz šestih evropskih držav. - Prodaja znane izolske gostilne samo začasno umaknjena z dnevega reda občinskega sveta. - Nepooblščeni dvig zaprnice na jezu v Renčah povzročil veliko škode na ribljem življu. - V Novem mestu 21. počitniške ustvarjalnice Otroški svet.


10.07.2024

Tolminci dočakali obvoznico

Drugi poudarki oddaje: - Ptujski Center ponovne uporabe postaja prava uspešnica, a si želijo še več vnovične uporabe rabljenih izdelkov. - V Kungoti mladim ne podarjajo, ampak jim ponudijo delo - za spodoben zaslužek, seveda. - Pri Žumanovih iz Ljiutomera tradicijo lončarstva goji že peta generacija. - Pohodniki in planinci se lahko veselijo nove daljinske poti v Karavankah.


09.07.2024

V Novem mestu dobili gradbeno dovoljenje za obnovo Narodnega doma

Drugi poudarki oddaje: - V Ormožu in Kostelu obnavljajo grajska kompleksa. - 30 vipavkih otrok bi lahko jeseni ostalo brez vrtčevskega varstva. Kot kaže, do septembra še ne bodo dogradili prizidka. - V Kopru se je zavlekla obnova najstarejše osnovne in srednje šole z italijanskim poukom. - Devet porabskih malčkov se udeležuje tridnevnega tabora v murskosoboškem vrtcu.


08.07.2024

Na pomurskem sejmu danes začetek jubilejnega, 50-ega ocenjevanja Vino Slovenija

Drugi poudarki oddaje: Palfinger, mednarodno tehnološko podjetje ter vodilni proizvajalec žerjavov s sedežem v Salzburgu v Avstriji, se širi v severovzhodni Sloveniji Celjska občina je pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje za prenovo Kajuhovega doma Občina Novo mesto prihodnje leto načrtuje celovito prenovo tržnice


05.07.2024

Odhod petih kirurgov iz šempetrske bolnišnice bo povzročal največ težav med dežurstvi.

Še drugi poudarki iz oddaje: - Slovenski obrtniki - polagalci parketa - so v že tradicionalni dobrodelni akciji letos obnavljali parket v treh enotah vrtca v Krškem. - V Izoli lovijo roke in ugodnejše pogoje za postavitev sončne elektrarne na streho mestne knjižnice. - Po dolgotrajni obnovi zaradi izliva vode v zgornjem nadstropju je danes svoja vrata znova odprla Knjižnica Miklova hiša v Ribnici. - Znamenita mariborska gostilna v parku Pri treh ribnikih, ki jo sicer prenavljajo, še zmeraj nima najemnika in za zdaj ostaja zaprta.


04.07.2024

Pomanjkanje kadra v domu starejših Rogatec stanovalci ne čutijo.

Ostali poudarki oddaje: - bodo v Žitkovcih v občini Dobrovnik že konec tega leta začeli postavljati največje rastlinjake pri nas?, - v Mariboru je vse manj brezplačnih parkirnih mest, - s KrasPass gourmet lahko obiskovalci dobre tri mesece spoznavajo lokalne dobrote ter kraško pokrajino in dediščino, - v Novem mestu pa ne bo poletnega mrtvila, glasbeni festival Novomeško poletje - je dobro sprejet.


03.07.2024

Naložbe v zdravstvo v Slovenski Bistrici in Šmarju pri Jelšah

Drugi poudarki oddaje: - Z vlaganjem v cestno infrastrukturo do večje prometne varnosti v Novem mestu - Sredstva iz Načrta okrevanje in odpornost priložnost tudi za občino Velike Lašče - v igri je vodovod - Začenja se cikel otroških gledaliških, lutkovnih in glasbenih predstav v Luciji pri Portorožu


02.07.2024

Pester program Poletja v Celju

Drugi poudarki: - V mariborskem Domu pod gorco bodo težave pri oskrbi z vodo odpravili s sanacijo dotrajanih cevi - Večgeneracijski center v Novi Gorici si želi ustreznejših prostorov - V Kranjski gori ta mesec končno parkirišče za avtodome - Šola na Blokah bo dobila novo streho s sončno elektrarno


01.07.2024

Izolska bolnišnica tudi to poletje napoveduje prenove

Drugi poudarki oddaje: - Brezposelnost v Posavju najnižja v minulih več kot tridesetih letih, povpraševanje po delavcih še vedno veliko. - Radgoni z avstrijske in slovenske strani meje poglabljata sodelovanje. - Arboretum Volčji potok po 36. letih z novim vodstvom. - Poletje je čas festivalov - v Novem mestu se začenja Krka Outdoor festival, na Bledu pa mednarodni glasbeni festival.


28.06.2024

V Hrastniku podpis pogodbe za nov dom starejših

Nekateri preostali vsebinski poudarki oddaje: - Ajdovska občina bo po novem finančno spodbujala tudi ohranjanje trgovin, pošt in bank. - V Bistrici ob Sotli ob občinskem prazniku odprli razstavo starih razglednic kraja. - V Mariboru je bila pred 50-imi leti zgrajena prva policijska postaja v mestu. - Na Jezerskem so uredili novo, tematsko, Lehnjakovo pot.


27.06.2024

Podražitev vrtcev v Slovenski Bistrici

Drugi povdarki oddaje: - Na Gorenjskem po izjemno dobri predsezoni pričakujejo tudi dobro poletno, bojijo se le muhastega vremena. - Kaj bo s Hotelom Cerkno? - Jernejev kanal ima uporabno dovoljenje, polno bo zaživel jeseni. - Avgusta predvidoma nadaljevanje sanacije ceste na Nanos. - Prešernovi rojaki so letošnji poletni festival KAŠ-ART obarvali z veliko kulture in umetnosti.


26.06.2024

Po Sloveniji

Analize najodmevnejših tem in zanimivosti iz lokalnega okolja


24.06.2024

Upravno enoto Novo mesto zalila voda

Nekateri preostali vsebinski poudarki oddaje: - Spori med mariborskim županom Arsenovičem in mestnimi svetniki o upravljanju Holdina. - Tudi v novi enoti DU Ptuj v Žabjeku se spopadajo s kadrovsko stiko. - V Celju odprli tretje prenovljeno otroško igrišče v tem letu. - Zakaj Delpinova ulica v Novi Gorici po prenovi ne zaživi v polnosti?


21.06.2024

Na Muljavi praznujejo stoletnico predstav na prostem

Drugi poudarki iz oddaje: - Bili smo na odprtju nove zdravstvene postaje Magdalena v Mariboru. -V Kamniško-Savinjskih Alpah bo od jutri naprej na voljo krožni prevoz. -Pogovor s slovenskim oblikovalcem lego kock.


20.06.2024

Do arehološkega najdbišča Divje babe po novem krožna pot

Drugi poudarki iz oddaje: - Zakaj je novogoriški Center zelenih tehnologij ostal brez 30-ih milijonov evrov evropskega in državnega denarja -V prihodnjih štirih letih načrtuje podjetniško pot več kot sto Posavcev -Kako bodo dosegli turistični preboj Štajerske tudi na mednarodnem turističnem zemljevidu


19.06.2024

V soseski Nova Dolinska v Kopru 166 novih stanovanj

Drugi poudarki oddaje: - Pristojno ministrstvo namenja 12 milijonov evrov za obnovo in graditev prizidka k Fakulteti za zdravstvene vede Maribor. - V Celju so gostili Potujočo pisarno evropskih sredstev in se podučili, kako učinkoviteje črpati evropska sredstva. - Kolesarsko povezavo med Bledom in Bohinjem bodo odprli kasneje, kot so načrtovali. - Z odprtjem šestih razstav se danes v Beli krajini začenja tradicionalno, 60-o Jurjevanje.


18.06.2024

Nova opozorila, da vojaške dejavnosti na Počku ogrožajo pitno vodo

Nekateri preostali vsebinski poudarki oddaje: - DARS pridobil še gradbeni dovoljenji za viadukt Ravne in cesto v Konovem na tretji razvojni osi. - Domačine v Begunjah zaskrbljeni zaradi napovedane daljše zapore ceste v Drago. - Vlada namenila SNG Maribor dodatne tri milijone evrov za nujne naložbe. Katere so te? - Tolminska postaja vse bolj prepoznavna kot raj za športe v naravi.


17.06.2024

V Mariboru predvidena podražitev vrtcev

Drugi poudarki oddaje: Štajerska gospodarska zbornica je med 19-imi prispelimi predlogi inovacij nagradila štiri Upravljavci ledenih dvoran pozivajo k njihovi obnovi, najbolj kritično je na Bledu, kjer je obratovanje dvorane ogroženo V Ajdovščini pospešeno gradijo stanovanja za trg; nad regionalno cesto proti Colu je začela rasti soseska Razgledi V Novi Gorici si že vrsto let prizadevajo za nov kulturni center, kulturni dom je namreč dotrajan


14.06.2024

Brežiška bolnišnica je šla v nakup magnetne resonance sama

Drugi poudarki: - Digitalizacija za ohranjanje konkurenčnosti nujna tudi v kmetijstvu - Ajdovska občina začenja že četrti cikel projekta participativnega proračuna, tokrat z nekaj novostmi - Tudi Begunje na Gorenjskem ponosne na Plečnikovo dediščino, a zanjo je treba skrbeti - V Slovenj Gradcu se bo čas zavrtel za nekaj stoletij nazaj v srednji vek


Stran 1 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov