Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Brezposelnost; Alma Mater Europaea

14.09.2021

V Poslovnem mikrofonu bomo nekaj čez 11. uro spregovorili o brezposelnosti na mariborskem območju. Predstavili pa bomo tudi inovacijo mariborske visokošolske univerze Alma Mater Europaea, s katero zaključujemo sklop predstavitev inovacij podravskih podjetij, ki se potegujejo za izbor najboljših inovacij Podravja.


Poslovni mikrofon

208 epizod


Oddaja Poslovni mikrofon je namenjena dogajanju na področju gospodarstva in trga dela na Štajerskem. V oddaji ob aktualnih vsebinah s področja gospodarstva in trga dela predstavljamo tudi inovativne poslovne rešitve.

Brezposelnost; Alma Mater Europaea

14.09.2021

V Poslovnem mikrofonu bomo nekaj čez 11. uro spregovorili o brezposelnosti na mariborskem območju. Predstavili pa bomo tudi inovacijo mariborske visokošolske univerze Alma Mater Europaea, s katero zaključujemo sklop predstavitev inovacij podravskih podjetij, ki se potegujejo za izbor najboljših inovacij Podravja.


30.08.2022

Povratni lonček, ki je lahko tudi izviren oglaševalski kanal, oddaja se poslavlja

V zadnji oddaji Poslovnega mikrofona, ki se po štirih letih zdaj poslavlja, bosta na vrsti še poslednji ponovitvi iz niza pogovorov z avtorji izjav podjetna pozitiva, nabora najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta. Spet bomo predstavili tudi eno izmed letošnjih inovacij v Podravju, in sicer povratni lonček, ki je lahko tudi izviren oglaševalski kanal.


23.08.2022

Senzor za svežost perutninskega mesa MeatQ

V poletnem Poslovnem mikrofonu nadaljujemo predstavitve letošnjih inovacij Podravja. Tokrat o inovaciji Inštituta za okoljevarstvo in senzorje iz Maribora, kjer so razvili senzor za svežost perutninskega mesa, ki so ga poimenovali MeatQ. Pponovili pa smo tudi pogovor z enim od avtorjev podjetne pozitive, nabora najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


16.08.2022

Inovacija podjetja Evitel: hiša iz konoplje

Nadaljujemo predstavitev inovacij Podravja – tokrat o hiši iz konoplje, ki so jo postavili v sklopu turističnega naselja Goričke iže v Križevcih. Prisluhnite pa še ponovitvi enega izmed pogovorov z avtorji podjetnih pozitiv, to je najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


09.08.2022

Virtualna harmonika – Vharmonika

V poletnem Poslovnem mikrofonu nadaljujemo predstavitve letošnjih inovacij Podravja - govorimo o projektu inovativnega pristopa k učenju igranja na harmoniko, poimenovanem virtualna harmonika – Vharmonika. Prisluhnite pa tudi ponovitvi pogovora z enim izmed avtorjev izjav iz podjetne pozitive, to je nabora najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


02.08.2022

Pametni sistem za nadzor nad zdrsom sidra

V poletnem Poslovnem mikrofonu tudi danes nadaljujemo s predstavitvami letošnjih inovacij Podravja. Ena izmed njih je inovacija mariborskega podjetja Juniba, ki je razvilo pametni sistem za nadzor nad zdrsom sidra. Prisluhnite pa tudi ponovitvi pogovora z enim izmed avtorjev podjetne pozitive, nabora najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


26.07.2022

Inovacija podjetja Ekosen: ogrevalnik za mize

V poletnem Poslovnem mikrofonu tokrat predstavljamo inovacijo mariborskega podjetja Ekosen – gre za ogrevalnik za mize, ki je energetsko učinkovitejših od podobnih naprav. Slišali pa boste tudi ponovitev pogovora z enim izmed avtorjev podjetne pozitive, nabora najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


19.07.2022

Kondenzator za toplotne črpalke za ogrevanje vode,

V poletnem Poslovnem mikrofonu smo predstavili produktno inovacijo Taluma iz Kidričevega. Na izbor najboljših inovacij Podravja so prijavili kondenzator za toplotne črpalke za ogrevanje vode. Zatem smo ponovili pogovor z enim od avtorjev podjetne pozitive, nabora najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


12.07.2022

Inovacija podjetja HighFly - električni vodni skiro

V poletnem Poslovnem mikrofonu smo predstavili inovacijo podjetja HighFly. Na letošnjem izboru najboljših inovacij Podravja so predstavili električni vodni skiro. Zatem pa smo ponovili pogovor z enim od avtorjev podjetne pozitive, nabora najboljših podjetniških izjav leta.


05.07.2022

Zvončkijada, projekt o ozaveščanju in varovanju zvončka; Spletna stran Občine Lovrenc na Pohorju

Tokrat boste spoznali dve izmed letošnjih inovacij štajerskih podjetij in ustanov. To sta t.i. Zvončkijada, ki osvešča javnost o zvončki, in spletna stran Občine Lovrenc na Pohorju, ki so jo prilagodili za slabovidne. Slišali pa boste tudi ponovitev pogovora z enim izmed avtorjev podjetne pozitive, nabora najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


28.06.2022

Znane najboljše inovacije Podravja 2022

V poletnem Poslovnem mikrofonu vam prinašamo utrip s podelitve priznanj za najboljše inovacije Podravja 2022. Ob tem pa lahko prisluhnete tudi ponovitvi pogovora z avtorjem ene izmed podjetnih pozitiv, najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


21.06.2022

Podjetje Intera, inovativni sistem za spremljanje in razvoj kadrov v podjetju

Predstavili smo eno od letošnjih inovacij v Podravju; govorili o enostavnem in preglednem ter varnem sistemu, ki služi spremljanju in razvoju kadrov v podjetju. Ob tem boste lahko prisluhnili tudi ponovitvi enega izmed pogovorov z avtorji najbolj pozitivnih podjetniških izjav v sklopu projekta Podjetna pozitiva.


14.06.2022

Podjetje 4Inovations, inovativni sistem za odpravljanje in preprečevanje vodnega kamna

Predstavili smo še eno od letošnjih inovacij v Podravju; govorili o edinstvenem sistemu, ki preprečuje nastajanje vodnega kamna. Ob tem prisluhnite tudi ponovitvi enega izmed pogovorov z avtorji najbolj pozitivnih podjetniških izjav v sklopu projekta Podjetna pozitiva.


07.06.2022

Menerga: ogrevanje in hlajenje stavb s pomočjo hibridne geoenergetike

Poslovni mikrofon bo od danes, pa vse do konca avgusta, z vami v nekoliko lahkotnejši, krajši obliki. V nizu predstavitev naj inovacij Podravja smo spregovorili o inovaciji, ki ustvarja zeleno energijo za ogrevanje in hlajenje stavb. Prisluhnite tudi ponovitvi enega izmed pogovorov z avtorji najbolj pozitivnih podjetniških izjav v sklopu projekta Podjetna pozitiva.


31.05.2022

Podjetna pozitiva, prenovljeni prostori Obrtno-podjetniška zbornica Maribor

V Poslovnem mikrofonu predstavljamo poudarke prireditve Podjetna pozitiva, ki jo je organizirala Obrtno-podjetniška zbornica Maribor. Prejšnjo sredo so razglasili najbolj pozitivno podjetniško izjavo tega leta. Pogovarjali se bomo z avtorjem zmagovalne izjave, udeležili pa smo se tudi odprtja prenovljenih prostorov omenjene zbornice na Lentu.


24.05.2022

Mednarodna podjetniška konferenca PODIM v Mariboru spet potekala v živo; Pametno laboratorijsko pohištvo.

V tokratni oddaji smo večino časa posvetili mariborski mednarodni podjetniški konferenci PODIM, ki se je prejšnji teden po dveh letih spletne izvedbe spet odvila v živo. Prinašamo pa tudi pozitivno poslovno zgodbo, tokrat o pametnem laboratorijskem pohištvu, ki so ga razvili v mariborskem podjetju Mikro+Polo v sodelovanju z mariborskim start up podjetjem Agitron.


17.05.2022

Energija Plus z junijem z dražjo elektriko; Podjetna pozitiva; Jeej.

V oddaji smo se dotaknili napovedi vnovičnih podražitev elektrike, ki nas čakajo v naslednjem mesecu. Spomnili smo na glasovanje za najbolj pozitivno podjetniško izjavo leta, podjetno pozitivo, ob tem pa prinašamo še pozitivno podjetniško zgodbo, tokrat o projektu Jeej, ki Mariborčane razvaja z domačimi, lokalno pridelanimi jedmi.


10.05.2022

V Mariboxu načrtujejo odprtje igralnice oz. casinoja; otroška igralnica Milli in Anni

V Poslovnem mikrofonu smo obiskali mariborski kino center Maribox, kjer nameravajo v kratkem odpreti tudi igralnico, načrtujejo pa tudi razvoj širšega območja ob Dravi. V pozitivni poslovni zgodbi pa smo predstavili posebno otroško igralnico v Mariboru, Milli in Anni.


03.05.2022

Mariborsko pogrebno podjetje tudi letos z nekaj investicijami; Nigrad; Občinska pomoč podjetjem za nakup nove opreme

Preverili smo katere so letošnje glavne investicije Pogrebnega podjetja Maribor in katere so aktualnosti v mariborskem komunalnem podjetju Nigrad. Predstavljamo tudi javni razpis mariborske občine za pomoč podjetjem za dodelitev sredstev za nakup nove opreme.


26.04.2022

Kakšne so razmere na nepremičninskem trgu v Mariboru? Bil je Dan mariborske Snage

V Poslovnem mikrofonu smo preverili, kakšno je stanje na mariborskem nepremičninskem trgu, potem ko so se lani v Sloveniji cene stanovanjskih nepremičnin ponovno precej zvišale. Spregovorili pa smo tudi o Dnevu mariborske Snage, ki so ga organizirali minulo soboto.


19.04.2022

Maribor bo kmalu spet gostil mednarodno start-up konferenco PODIM.

Oddaja Poslovni mikrofon je namenjena dogajanju na področju gospodarstva in trga dela na Štajerskem. V oddaji ob aktualnih vsebinah s področja gospodarstva in trga dela predstavljamo tudi inovativne poslovne rešitve.


Stran 1 od 11
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov