Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Pred nogometno tekmo s Srbijo

20.06.2024

Osrednja tema tokratne Radijske tribune je bilo nogometno evropsko prvenstvo v Nemčiji in podrobnosti pred težko pričakovano tekmo med Slovenijo in Srbijo. Katera ekipa bo pod večjim rezultatskim pritiskom, se v slovenski ekipi obetajo zamenjave v prvi enajsterici? Je za naše nogometaše lahko dovolj že točka?


Radijska tribuna

2076 epizod


Radijska Tribuna je polurna oddaja vsak torek, sredo in četrtek, v kateri skupaj z gosti obravnavamo aktualne politične, gospodarske in socialne teme. Velikokrat poiščemo rešitve tudi za težave poslušalk in poslušalcev.

Pred nogometno tekmo s Srbijo

20.06.2024

Osrednja tema tokratne Radijske tribune je bilo nogometno evropsko prvenstvo v Nemčiji in podrobnosti pred težko pričakovano tekmo med Slovenijo in Srbijo. Katera ekipa bo pod večjim rezultatskim pritiskom, se v slovenski ekipi obetajo zamenjave v prvi enajsterici? Je za naše nogometaše lahko dovolj že točka?


27.06.2024

Program Donirana hrana

V oddaji Aktualno smo postavili v ospredje nadškofijsko Karitas Maribor, ki s programom Donirana hrana že vrsto let pomaga nahraniti veliko družin in posameznikov, ki bi sicer bili lačni. Kdo so ljudje, ki jim pomagajo, in kdo so junaki, ki jim s prostovoljnim delom lajšajo vsakodnevne stiske?


19.06.2024

Teden po otvoritvi bodo z delom začele prve ambulante v zdravstveni postaji Magdalena

Jutri bo vrata odprla dolgo pričakovana Zdravstvena postaja Magdalena. V sredini rubriki Maribor, imamo problem!, smo poizvedeli, kaj bo prineslo novo zdravstveno središče, ki je nadomestilo staro, propadajoče. V kritičnem stanju pa so tudi ambulante na Teznu, zato nas bo zanimalo še, kdaj lahko gradnjo nove zdravstvene postaje pričakujejo tudi tam.


18.06.2024

Obeta se doolga in burna seja mariborskih svetnikov

Mariborski svetniki se bodo v četrtek sestali na zadnji predpočitniški seji. Predvidena gradiva obetajo burno razpravo, med drugim zaradi predloga o podražitvah storitev v mariborskih javnih vrtcih. Mestna uprava želi ob tem znova uvesti spremembe pri parkiranju v središču mesta, bela cona naj bi bila plačljiva tudi ob sobotah. In kaj na to porečejo svetniške skupine?


13.06.2024

Mariborska čistilna naprava prešla v lastništvo občine Maribor in upravljanje Mariborskega vodovoda

Mariborska centralna čistilna naprava je ta torek po 22-ih letih prešla iz upravljanja koncesionarja v upravljanje mariborskega vodovoda. Kaj to pomeni za vodovod, za mariborsko občino in za uporabnike in kakšni so načrti?


12.06.2024

Kakšna bo usoda Mariborske livarne?

Mariborska livarna se je znašla v zahtevnem položaju. Kljub pozitivnemu poslovanju in dolgoročnim naročilom ji zaradi preteklih dolgov že prihodnji teden grozi plačilna nesposobnost. Delavci in mariborski svetniki so lastnika, Slovenski državni holding, pozvali k rešitvi podjetja z več kot 350-imi zaposlenimi, ta pa bi ga prodal mariborski občini. O perečem stanju livarne smo govorili v tokratni rubriki Maribor, imamo problem!.


11.06.2024

Analiza volitev

Po evropskih volitvah smo v Radijski tribuni analizirali rezultate. Kaj za slovenski politični prostor, predvsem za koalicijo, pomeni suverena zmaga SDS-a? V 720-članskem Evropskem parlamentu se je okrepila desnosredinska Evropska ljudska stranka, v oči pa bode tudi vzpon skrajno desnih političnih skupin. Naša gosta sta bila profesorja Boris Vezjak in Aleš Maver.


05.06.2024

Najpomembnejše informacije o poteku nedeljskega glasovanja

Pred vrati je volilna nedelja, ko bomo državljanke in državljani izbirali evropske poslance in ob tem glasovali še na treh referendumih. V sredini Radijski tribuni smo predstavili vse najpomembnejše informacije o poteku glasovanja.


30.05.2024

Letošnji projekti v Lovrencu na Pohorju

V Lovrencu na Pohorju so minuli teden odprli eno največjih naložb v zadnjem obdobju – novi prizidek k zdravstvenemu domu, v teku je nadaljnje posodabljanje cestne infrastrukture, med začrtanimi občinski projekti pa je tudi gradnja prizidka h gasilskemu domu. Podrobnejše načrte v občini Lovrenc na Pohorju je v Radijski tribuni razkril župan Marko Rakovnik.


29.05.2024

Z mestnimi svetniki o občinskih projektih

Sredino rubriko Maribor, imamo problem posvečamo investicijam mariborske občine. Investicijski cikel še ni zaključen – po obnovi mestnega središča in promenade na Lentu ostajajo še nedokončana stopnišča do Drave, še vedno poteka gradnja Centra Rotovž, a se zelo draži, zdravstvena postaja Magdalena je zgrajena, občina pa načrtuje še gradnjo zdravstvene postaje na Teznu in zahtevno obnovo Slomškovega trga, kjer naj bi omejili promet in parkiranje. Prejšnji teden smo objavili občinska pojasnila, tokrat pa bomo predstavili še mnenja mestnega sveta.


23.05.2024

Pred supervolilno nedeljo 9. junija

9. junija nas čaka supervolilna nedelja. V ospredju bo odločanje, kdo bo zasedel 9 poslanskih mest v Evropskem parlamentu, ob tem pa bodo volivke in volivci oddali svoj glas na treh posvetovalnih referendumih. Kdo je v začetku volilne kampanje najbolj prepričal in ali bodo volitve odraz zaupanja v trenutno oblast, smo v Radijski tribuni med drugim vprašali politične komentatorje.


22.05.2024

Investicijski cikel mariborske občine še poteka

Največji investicijski cikel v zgodovini mariborske občine še ni končan. Obnovljena promenada na Lentu čaka na ureditev stopnišč do reke Drave. Obnova Centra Rotovž se precej draži. Po dokončanju zdravstvene postaje v mestni četrti Magdalena pa se tudi na Teznu sprašujejo, kdaj bodo nov zdravstveni dom dobili tudi sami.


21.05.2024

Stavka na upravnih enotah

Zaposleni na večini upravnih enot so stavko zaostrili in stavkajo vse dni v tednu. Razlog so prenizke plače in kadrovska stiska. Ministrstvo za javno upravo jim je poslalo razširjeni seznam nalog, ki jih morajo med stavko opravljati, a sindikat državnih organov ocenjuje, da je to poskus oviranja stavke. Podrobneje o položaju zaposlenih, delovanju upravnih enot med stavko in odzivu države ....


16.05.2024

Denarja za humanitarne dejavnosti manj, stiske ljudi vse večje

Kljub rekordno nizki stopnji brezposelnosti pri nas se na Rdeči križ in Nadškofijsko Karitas še naprej obračajo prosilci za pomoč. Morda jih je za odtenek manj, a stiske so ponekod še večje. In ker je denarja za humanitarne dejavnosti precej manj od potreb, obe humanitarni organizaciji nagovarjata javnost za pomoč z različnimi akcijami. Pravi izziv pa je tudi pridobivanje novih prostovoljcev.


15.05.2024

Mariborsko gospodarstvo duši centralizacija države

Maribor, ki se je po razpadu Jugoslavije soočil s propadom industrije in centralizacijo države, še vedno pestijo odhodi največjih podjetij. Nazadnje je selitev sedeža napovedala Nova KBM. V oddaji Maribor, imamo problem! smo govorii o tem, kaj to pomeni za drugo največje slovensko mesto in kako ga spet narediti privlačnega za gospodarstvo.


14.05.2024

Regijski park Pohorje

Novoustanovljeni Regijski park Pohorje obsega 52 kvadratnih kilometrov površin na nadmorskih višinah nad 1200 metrov. Ovršje pohorskega masiva krasijo izredna naravna ohranjenost, krajinska pestrost in izjemni naravni pojavi; njihova zaščita in ohranitev je tudi cilj Regijskega parka. Kako bo deloval, kje vse se razteza in kakšne omejitve in priložnosti prinaša?


09.05.2024

Zakaj dve novi sežigalnici odpadkov?

V začetku tedna so bili predstavljeni državni načrti za gradnjo dveh novih sežigalnic odpadkov v Mariboru in Ljubljani. Ker gre za občutljivo temo, smo preverili, kakšni so postopki pred gradnjo objektov in zakaj jih potrebujemo, pa tudi, kakšno je tveganje za okolje. V Radijski tribuni so na vprašanja odgovarjali predstavniki pristojnega ministrstva, mariborske občine, Snage in Energetike.


08.05.2024

Upočasnjeno izvajanje mariborskega participativnega proračuna

Mariborska občina je v velikem slogu začela drugi cikel participativnega proračuna in napovedala povečanje sredstev. A izvajanje projektov se je zaradi občinske finančne stiske ustavilo. Kakšno je trenutno stanje in kateri projekti bodo izvedeni letos, nas je zanimalo v rubriki Maribor, imamo problem!


07.05.2024

Zakaj je država do mariborskega predora zadržana?

Načeta cestišča, dotrajani mostovi in propadajoči nadvozi v Mariboru kličejo po obnovi. Koliko namenja država letos za cestno infrastrukturo v drugem največjem slovenskem mestu, o tem v tokratni Radijski tribuni. Kdaj bodo prišli na vrsto gradnja južne obvoznice, obnove: ceste skozi Malečnik, Malečniškega mostu in ceste Bresternica–Gaj in zakaj severne obvoznice in predora ni v dokumentih ministrstva, je pojasnil državni sekretar Andrej Rajh.


30.04.2024

Dravske elektrarne na poti do vetrnih turbin na Maclju, Ojstrici in Paškem Kozjaku

Največji slovenski proizvajalec energije iz obnovljivih virov – Dravske elektrarne Maribor – ima načrte tudi na področju vetrne energije. Dvanajstim hidroelektrarnam in štirim sončnim elektrarnam želijo dodati še vetrne na treh lokacijah – na Ojstrici, Paškem Kozjaku in v Rogatcu. Projekt v Rogatcu smo osvetlili v Radijski tribuni, slišali pa ste tudi, kakšni so načrti investitorja in kaj pravijo v lokalni skupnosti.


Stran 1 od 104
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov