Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Radijski dnevnik 18:30

28.05.2024

Osrednja večerna informativna oddaja Radia Slovenija, Radijski dnevnik, prinaša pregled in analizo aktualnega dogajanja iztekajočega se dne doma in po svetu. Vsak dan ob 18.30 na Radiu Slovenija.


Radijski dnevnik

6603 epizod


Osrednja večerna informativna oddaja Radia Slovenija, na sporedu ob 18.30. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Jutranja kronika, Danes do 13h, Po Sloveniji, Dogodki in odmevi, Zrcalo dneva ter Novice Radia Slovenija (kratka poročila od 6.00 do 23.00).

Radijski dnevnik 18:30

28.05.2024

Osrednja večerna informativna oddaja Radia Slovenija, Radijski dnevnik, prinaša pregled in analizo aktualnega dogajanja iztekajočega se dne doma in po svetu. Vsak dan ob 18.30 na Radiu Slovenija.


24.07.2024

Sprejem najboljšega kolesarja na svetu Tadeja Pogačarja

Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar zmagi na dveh največjih dirkah na svetu danes proslavlja v domovini. Čez poldrugo uro ga bodo sprejeli v domači občini, pred pol ure pa se je pripeljal na ljubljanski Kongresni trg, kjer ga je pričakala velika množica. Druge teme: - Obisk izraelskega premiera Netanjahuja v Washingtonu spremljajo množični protesti. - Vlada v nov nakup prostorov, o kandidatu za evropskega komisarja pa prihodnjič. - Intereuropa umika del odškodninskih tožb zoper nekdanjo Lovšinovo upravo.


23.07.2024

Prva družina, prizadeta v lanskih poplavah, prejela ključe na novo zgrajene hiše

Prva družina, prizadeta v lanskih poplavah, je danes dobila ključe svoje nove hiše, ostale na težko pričakovan nov začetek še čakajo. Medtem ko odprava posledic po lanski ujmi še ni končana, je seznam prizadetih v novih neurjih vse daljši. Petkovo je samo v občini Preddvor po prvih ocenah povzročilo za več milijonov evrov škode, ki je domačini sami ne bodo mogli odpraviti. Drugi poudarki oddaje: - Zaradi slabega varovanja Donalda Trumpa odstopila direktorica tajne službe. - Zunanje ministrstvo obsoja vandalizem nad dvojezičnimi tablami na avstrijskem Koroškem. - Tudi Idrija se je pridružila občinam, ki izvajajo redno tehtanje tovornjakov.


22.07.2024

Tadej Pogačar ne gre na olimpijske igre

Prvi kolesar sveta ne bo nastopil na olimpijskih igrah v Parizu. Tadej Pogačar, ki je na prejšnjih igrah v Tokiu osvojil bronasto kolajno, se je danes za odpoved odločil zaradi prevelike utrujenosti, potem ko je včeraj tretjič zmagal na dirki po Franciji. Druge teme: - Prvi nagovor ameriške podpredsednice Kamale Harris po umiku Joeja Bidna od predsedniške kandidature. - Hrvaška pretresena po strelskem napadu v domu za starostnike v Daruvarju, v katerem je bilo ubitih šest ljudi. - Nadaljevanje odpravljanja posledic nalivov v Kokri in Logarski dolini, glavne težave odpravili v Mozirju in Laškem.


21.07.2024

Tadej Pogačar tik pred kronanjem na Dirki po Franciji

V Monacu se za svojo zadnjo vožnjo na letošnji dirki po Franciji pravkar ogreva Tadej Pogačar. Do končne zmage, njegove 3.-je najprestižnejše kolesarske lovorike, ga loči le še 33 kilometrov. Druge teme: - Hutijevci sprožili povračilne ukrepe, Izrael prestregel rakete iz Jemna - Italija počasi izgublja boj z množičnim turizmom - Tim Gajser slavil zmago na dirki v Češkem Loketu


20.07.2024

V vasi Kokra po nočnem neurju poškodovanih deset objektov, naselju še grozijo hudourniški nanosi

Po silovitem neurju pristojne službe hitijo s sanacijo škode. Najhuje prizadeti vasi Kokra še vedno grozijo hudourniški nanosi, ki so ponoči poškodovali 10 hiš. Na pomoč je priskočila tudi civilna zaščita, njen poveljnik Srečko Šestan poroča o precejšnji škodi. V oddaji tudi: - Izraelske sile poleg Gaze obstreljevale tudi cilje hutijevcev v Jemnu - Hrvaška vlada želi zaostriti zakonodajo o igrah na srečo - Pogačar z novo etapno zmago kronal premoč na francoski pentlji


19.07.2024

Pogačar z novo zmago, tokrat na kraljevski etapi

Druga kraljevska etapa dirke po Franciji je bila znova pisana na kožo Tadeju Pogačarju. Prvi kolesar sveta je v Alpah osvojil četrto etapno zmago na letošnji francoski pentlji in še utrdil vodstvo pred Dancem Jonasom Vingegaardom. Druge teme: - Izraelsko okupiranje palestinskih ozemelj je po mnenju Meddržavnega sodišča kršitev mednarodnega prava. - Ameriške oblasti si po obsodbi novinarja Gerškoviča v Rusiji na 16 let zapora prizadevajo za njegovo vrnitev. - Gasilci na kraškem požarišču preventivno polivajo požarno črto, pomoči iz zraka ne potrebujejo več.


18.07.2024

Požar na Trstelju po besedah vodje intervencije še ni povsem pod nadzorom, gasilce skrbi predvsem burja

Skoraj natanko 2 leti po izbruhu katastrofalnih požarov na Krasu se gasilci na Trstelju spopadajo z novim izbruhom zubljev. Preiskava vzrokov še poteka. Generalni direktor policije Senad Jušič je ob tem zavrnil namigovanja, da je bil požar podtaknjen. 250-im gasilcem, ki jim pomagajo helikopterji vojske in policije ter dve novi letali, požara še ni uspelo povsem omejiti. Drugi poudarki oddaje: - Ursula Von der Leyen za novih 5 let na čelu Evropske komisije kot prednostni nalogi poudarila blaginjo in konkurenčnost. - Premier Golob: varnostni sporazum s Kijevom dokaz močne slovenske podpore. - Pred odločilnimi etapami na dirki po Franciji danes brez sprememb na vrhu, slavil Campenaerts.


17.07.2024

Vlada in sindikati podpisali sporazum o stanju pogajanj za prenovo plačnega sistema; ta naj bi v naslednjih treh letih stala 1,4 milijarde evrov.

Vlada in sindikati javnega sektorja so danes podpisali dokument o stanju dozdajšnjih pogajanj za prenovo plačnega sistema. Prenova naj bi stala 1,4 milijarde evrov v naslednjih treh letih. Pogajanja o še vedno odprtih vprašanjih se bodo nadaljevala jeseni, ko bodo morali razrešiti več odprtih vprašanj. Drugi poudarki oddaje: - Ukrajinske oblasti pogrešajo približno 42 tisoč svojih vojakov in civilistov. - Policija bo na območju Škocjána okrepila prisotnost zaradi pritožb nad Romi. - Ministrstvo za delo želi olajšati delo na prostem med vročino.


16.07.2024

Ob smrti velike humanitarke Anite Ogulin njena Zveza prijateljev mladine pozvala k strpnosti in sočutju drug do drugega.

Ob slovesu Anite Ogulin se veliki humanitarki poklanja vsa država, posebno čast se ji bo izkazalo tudi s pogrebom z vojaškimi častmi. Njena najdragocenejša zapuščina pa je odločenost številnih, da bodo nadaljevali njeno nesebično delo. Ostali poudarki oddaje: - Metsola ob vnovični izvolitvi za presednico evropskega parlamenta o potrebi po močnih voditeljih. - Izrael trdi, da je v Gazi ubil že 14 tisoč borcev Hamasa. - Na Primorskem od jutri velika požarna ogroženost.


15.07.2024

Ameriška tajna služba se bo zaradi poskusa atentata na Trumpa morala zagovarjati v kongresu.

V Milwaukeeju se je začela Republikanska nacionalna konvencija, na koncu katere bo nominacijo stranke za predsedniškega kandidata prejel Donald Trump, ki je bil laže ranjen v sobotnem poskusu atentata nanj. Varnostni ukrepi so močno poostreni, je povedal župan mesta Cavalier Johnson. Kot je dejal, so glede varnosti samozavestni, saj so se na ta dogodek s tajno služno, FBI-jem in drugimi službami pripravljali 18 mesecev. Ob številnih vprašanjih in očitkih je izrazil zaupanje tajni službi. Drugi poudarki oddaje: - Podpis varnostnega sporazuma med Slovenijo in Ukrajino v četrtek, potrdil Zelenski - Državni zbor med drugim olajšal zaposlovanje tujcev - Vročinski val v Italiji zahteval smrtne žrtve, težave tudi na Balkanu


14.07.2024

Po poskusu atentata Trump pozval Američane, naj ostanejo enotni. Politki pozivajo k bolj umirjeni retoriki v predvolilni kampanji.

Svetovni voditelji izražajo pretresenost zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Ta je bil v streljanju na njegovem zborovanju v Pensilvaniji lažje ranjen, en udeleženec shoda je bil v napadu ubit, napadalca - 20 letnega registriranega republikanca - pa so ubili pripadniki tajnih služb. Na svojem družbenem omrežju se je oglasil tudi Trump. Drugi poudarki oddaje: - Na portoroški plaži pogorel približno 2 tisoč kvadratnih metrov velik objekt, gasilci so požar omejili. - Na poletnem taboru v Čepovanu se najstniki s čuječnostjo zoperstavljajo slabim platem družabnih omrežij - Tadej Pogačar s šampionsko predstavo in zmago v 15-ti etapi dirke po Franciji naredil velik korak proti 3. skupni zmagi na dirki vseh dirk.


13.07.2024

Pogačarju druga etapa na Tour de France

Tadej Pogačar je zmagal še drugič na letošnji dirki po Franciji, potem ko mu ob silovitemu napadu na ciljnem vzponu etape nihče ni mogel slediti. Z zmago je precej povečal vodstvo v skupnem seštevku in s tem močno zamajal stavnice, potem ko so nekatere v preteklih dneh za prvega favorita že postavljale Danca Jonasa Vingegaarda. V oddaji tudi: - Izrael trdi, da so v krvavem napadu v Gazi ciljali dva Hamasova pripadnika; ubiti številni civilisti - Moskva: evropske prestolnice bi lahko bile žrtve spopada med ZDA in Rusijo - Po vzhodu države klestila debela toča; nevihte se bodo nadaljevale še nekaj u


12.07.2024

Na Ekonomsko-socialnem svetu dogovor, da bodo septembra začeli pogajanja o pokojninski reformi

Ekonomsko-socialni svet danes ni pretresal podrobnosti pokojninske reforme, ampak le določil, da bodo pogajanja o tem začeli septembra. Delodajalci in sindikati so na nasprotnih bregovih glede prispevnih stopenj in delovne dobe zaposlenih. Poudarek današnjih pogovorov je bil na zaposlovanju tujcev, v zvezi s tem bo začel delovati tudi poseben odbor. V zvezi z zaposlovanjem tujcev so sicer delodajalci danes dosegli manjšo zmago, iz intervencijskega zakona za upravne enote so namreč črtali obveznost delodajalcev, da tujim delavcem zagotovijo tečaj slovenščine. Ostali poudarki oddaje: Začetek madžarskega predsedovanja Evropski uniji po mnenju Nemčije naredil veliko škode. Kmetje pri Kranju odstranili več prometnih znakov; infrastrukturno ministrstvo dogodek obsodilo. Na Ptuju nocoj gala večer slovenske popevke v okviru 16-ega festivala Arsana


11.07.2024

Premier Golob za enaka merila tako glede Ukrajine kot Bližnjega vzhoda

Vojna v Ukrajini bo najverjetneje trajala še dolgo, zato je poleg finančne in vojaške podpore treba okrepiti tudi diplomatsko delovanje, je pred začetkom zadnjega dneva zasedanja zveze Nato dejal premier Robert Golob. Dodal je, da si bo Slovenija še naprej prizadevala za uporabo enakih meril za kršitve mednarodnega prava, tako v Ukrajini kot na Bližnjem vzhodu. Po njegovih besedah dvojna merila, ki jih zahodu očitajo ostale države, tudi arabske, niso v korist pri iskanju rešitve za Ukrajino. Druge teme: - Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja na zadnjih krovnih pogajanjih pred dopusti dosegli napredek. - Pristojni parlamentarni odbor podprl spremembo intervencijskega zakona o popoplavni obnovi. - Nemčija ne bo več uporabljala sestavnih delov dveh kitajskih podjetij v omrežju 5G.


10.07.2024

Ukrajina v zvezo Nato, ko se bodo s tem strinjale vse članice.

Voditelji zveze Nato so na vrhunskem zasedanju Washingtonu uskladili besedilo skupne izjave o članstvu Ukrajine v zavezništvu. Kot je dejal generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg, bo tokratni vrh zgodovinski, ne le zaradi obeleževanja 75-letnice zavezništva, pač pa zaradi odločitev na področju obrambe in odvračanja, podpore Ukrajini in poglobitve partnerstev, predvsem s partnericami v azijsko-tihomorski regiji. V oddaji tudi: - Izraelska vojska več tisoč ljudem odredila umik iz mesta Gaza. - Poslovnemu direktorju ljubljanske kirurgije odpoved zaradi goljufije s potnimi stroški. - Dirka po Franciji: Vingegaard za etapno zmago v ciljnem šprintu prehitel Pogačarja.


09.07.2024

Na vrhu Nata ob 75-letnici v ospredju predvsem Ukrajina

32 članic zveze Nato bo nocoj v Washingtonu zaznamovalo 75-letnico obstoja zavezništva, s čimer se bo začel tudi tridnevni vrh povezave, na katerem bodo od jutri naprej razpravljali predvsem o pomoči Ukrajini. Druge teme: - Strokovnjaki Združenih narodov: Izrael namerno strada palestinske civiliste. - Gospodarstvo opozarja na višje stroške dela zaradi zakona o čezmejnih storitvah. - Del študentov ljubljanske medicinske fakultete se bo izobraževal v Celju


08.07.2024

Ukrajinski predsednik Zelenski po enem izmed najobsežnejših ruskih napadov na Ukrajino v zadnjem letu napovedal povračilne ukrepe

Pred skorajšnjim začetkom vrha Nata v Washingtonu je bila Ukrajina tarča enega najbolj obsežnih ruskih napadov v minulem letu. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v luči več deset novih smrtnih žrtev in obsežni gmotni škodi izrazil upanje po jasnih obljubah članic zavezništva. Izpostavil je pomen krepitve ukrajinske zračne obrambe, civilne infrastrukture, oskrbe z vodo in energetskega omrežja. Drugi poudarki oddaje: - V iskanju lokacije za postavitev gorenjske regijske bolnišnice najbolje kaže Radovljici. - Mariborska livarna Maribor zaradi pomanjkanja naročil na čakanje napotila več 10 delavcev. - Na olimpijskih igrah v Parizu rekordno število slovenskih športnikov.


07.07.2024

Državo zajele močne nevihte, ki se pomikajo proti severovzhodu

Čez državo se pomikajo močne nevihte, ki jih spremljata silovit veter in toča. Preko severozahoda in osrednje Slovenije se pomikajo proti severovzhodu, ponekod pa so že povzročale težave. Poročajo o toči in vetrolomu. V oddaji tudi: - 9 mesecev po začetku vojne v Gazi Izrael zajeli protesti za mir in izpustitev talcev - Na Hrvaškem se pripravljajo na vnovično uvedbo obveznega služenja vojaškega roka - Slovenski kampi so si po lanskoletnih ujmah opomogli in so dobro zasedeni


06.07.2024

Slovenskih košarkarjev ne bo v Parizu

Današnji dan ponuja pestro paleto dogajanja za športne sladokusce. Z novo zmago Eritrejca Biniama Girmayja se je končala osma etapa kolesarske dirke po Franciji, kjer Tadej Pogačar ostaja skupno vodilni. Dobili bomo tudi zadnja polfinalista evropskega nogometnega prvenstva, pred nekaj minutami pa je Slovenija izgubila proti Grčiji na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre. Luka Dončića in druščine tako letos ne bomo videli na parketu v Parizu. Več o tem po drugih poudarkih oddaje: - Vzporedni levi tir na trasi drugega tira bo precej dražji kot načrtovano - Ruske sile še vedno napredujejo na vzhodu Ukrajine - V Gazi se ob novem krvavem dnevu stradanje Palestincev nadaljuje


05.07.2024

Od ponedeljka bo delo na upravnih enotah znova potekalo normalno; a razmere ostajajo enake kot pred stavko.

Po podpisu stavkovnega sporazuma z vlado bodo upravne enote v ponedeljek znova delale normalno, a nakopičeni zaostanki in težave, zaradi katerih so zaposlenih stavkali, ostajajo. V Ljubljani bodo prihodnji teden uvedli naročanje, to še vedno priporočajo tudi drugje povsod, kjer je možno. Ostali poudarki oddaje: - Rusija konec vojne v Ukrajini pogojuje z umikom ukrajinskih sil iz štirih vzhodnih regij. - Novi britanski premier Starmer imenoval prve ministre. - V dopoldanski prometni nesreči na vipavski hitri cesti dve smrtni žrtvi.


Stran 1 od 331
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov