Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Mladi poslušalci na obisku v studiu

15.06.2024

Ob koncu šolskega leta smo v radijski studio povabili naše najmlajše poslušalce, ki so nam zapeli in zaigrali na različne inštrumente. Naši sogovorniki v studiu so bili Tosja, Jaša, David, Lan, Matic, Ožbej in Liza - pogovarjali smo se o tem, po čem si bodo zapomnili letošnje šolsko leto, kateri šolski predmet je postal njihov najljubši, kaj zanimivega so se naučili, katero dobro knjigo so prebrali in pa seveda, kakšni so njihovi načrti za prihajajoče poletje.


Radijski ringaraja

905 epizod

Radijski ringaraja

905 epizod


Ob sobotnih jutrih odpiramo vrata slovenskih vrtcev, poslušamo ringarime in zgodbaraje, iščemo odgovore na Violinčkova vprašanja ter rešujemo zanke in uganke. Kukamo v učilnice prvošolcev in odgovarjamo na tisoč zakajev. Poleg tega pa se na koncu vedno izkaže, da otroci vse povedo brez dlake na jeziku, svet odraslih pa razumejo bolje, kot si mislimo. Velik poudarek je na sproščenem in živem telefonskem pogovoru z najmlajšimi (Tel.št.: 01-475-22-22).

Mladi poslušalci na obisku v studiu

15.06.2024

Ob koncu šolskega leta smo v radijski studio povabili naše najmlajše poslušalce, ki so nam zapeli in zaigrali na različne inštrumente. Naši sogovorniki v studiu so bili Tosja, Jaša, David, Lan, Matic, Ožbej in Liza - pogovarjali smo se o tem, po čem si bodo zapomnili letošnje šolsko leto, kateri šolski predmet je postal njihov najljubši, kaj zanimivega so se naučili, katero dobro knjigo so prebrali in pa seveda, kakšni so njihovi načrti za prihajajoče poletje.


20.07.2024

S počitnikarji v Zavetišču Ljubljana za zapuščene živali

Obiskali smo počitniško varstvo Male ulice in z najmlajšimi počitnikarji v zavetišču za male živali v Ljubljani preverili, kako moramo v teh vročih dneh poskrbeti za svoje domače živali. Povedali so nam, kako se imajo in hladijo sami in kaj so že novega spoznali in izvedeli.


13.07.2024

Igre in igrače

Ena izmed radosti poletnih počitnic je tudi ta, da imate otroci več prostega časa, ki ga lahko namenite igranju s prijatelji, tako na igrišču, morju, v gozdu ali pa v kar v svoji sobi. Tretješolci z OŠ Veliki Gaber so Sari Medved povedali, katere so njihove najljubše igre in igrače, s kom se najraje igrajo, kaj naredijo z igračami, ki jim niso več zanimive ali pa jih prerastejo, in tudi to, katere tabore ali letovanja poleti najraje obiščejo.


06.07.2024

V muzeju in med knjižnimi platnicami

V oddaji Radijski Ringaraja smo spoznali dve počitniški aktivnosti. Najprej smo se odpravili v Mestni muzej Ljubljana, kjer so pripravil Poletne muzejske dogodivščine. In kaj vse so tam počeli otroci, ki so se udeležili počitniško obarvanega muzejskega tedna? Spoznali so ljubljanski mestni muzej, ljubljanske mostove, potovali so v čas drugačnih oblek in v prostor vodnega kroga. Obiskal jih je tudi naš radijski mikrofon in veliko zanimivih stvari so povedali. Tudi to, kako so postali gusarji, ki muzej raziskujejo od kleti do podstrešja. Z muzejskih hodnikov pa smo se sprehodili še med knjižne platnice in spoznali otroke, ki so se udeležili letošnje izvedbe projekta Poletavci, mladi bralci.


06.07.2024

V muzeju in med knjižnimi platnicami

V oddaji Radijski ringaraja bomo spoznali dve počitniški aktivnosti. Najprej se bomo odpravili v Mestni muzej Ljubljana, kjer so pripravil Poletne muzejske dogodivščine. In kaj vse so tam počeli otroci, ki so se udeležili počitniško obarvanega muzejskega tedna? Spoznali so ljubljanski mestni muzej, ljubljanske mostove, potovali so v čas drugačnih oblek in v prostor vodnega kroga. Obiskal jih je tudi naš radijski mikrofon in veliko zanimivih stvari so povedali. Tudi to, kako so postali gusarji, ki muzej raziskujejo od kleti do podstrešja. Z muzejskih hodnikov pa se bomo sprehodili še med knjižne platnice in spoznali otroke, ki so se udeležili letošnje izvedbe projekta Poletavci, mladi bralci.


29.06.2024

Na kmetiji je lepo

Radijski ringaraja bo potekal s terena. Med počitnicami bomo namreč raziskovali počitniško vzdušje in kar takoj se bomo odpravili iz mesta. Šli bomo do kmetije Gračnerjevih na Planini pri Sevnici in tam izvedeli, kako poletje preživljajo najmlajši.


22.06.2024

4. b v tem šolskem letu tudi navija

Sredi junija smo imeli na radiu prav poseben obisk, k nam so prišli četrtošolci z Osnovne šole Prežihovega Voranca v Ljubljani. Z našimi gosti se je po radiu sprehodila Špela Šebenik, zavili so tudi v radijski studio in se tam pogovarjali o tem, po čem si bodo zapomnili to šolsko leto. V tokratni oddaji izveste, kaj je novega v 4. b-razredu, pa tudi, kako navijajo za naše športnike.


08.06.2024

Škratki iz Čenče na obisku

Ta teden smo imeli na radiu prav poseben obisk, k nam so prišli otroci iz skupine Škratki, enota Čenča, iz vrtca Najdihojca. Z našimi gosti smo se sprehodili po radiu, zavili smo tudi v radijski studio, kjer so nam zapeli v mikrofon in povedali, kako raziskujejo Ljubljano. V skupini Škratki so otroci stari pet in šest let, kar pomeni, da so že tako veliki, da bodo jeseni šli v šolo … Kaj vse se lahko zgodi, če vas obiščejo Škratki!


01.06.2024

Na sprehodu z družino

V tem tednu smo se zapeljali na Gorenjsko in tam obiskali Osnovno šolo prof. dr. Josipa Plemlja Bled. S tretješolci in četrtošolci smo se pogovarjali o tem, koliko bratcev in sestric imajo doma, kam se najraje odpravijo v krogu svoje družine in jih vprašali, zakaj radi obiščejo svoje stare starše …


25.05.2024

Zakaj so cvetlice različnih barv?

V maju cvetijo rože in drevesa, nas pa je zanimalo, zakaj so cvetlice različnih barv? V naš studio vstopa vonj po sveže pokošeni travi in glasovi otrok, ki se odpravljajo na travnik. V tem tednu pa na našem Prvem programu vsak večer brenčijo Čebelice in tudi v naši oddaji jih bomo srečali - čebele in Čebelice in pravljice …


18.05.2024

Spoznajmo muzeje in čebele

Na mednarodni dan muzejev bomo preverili, kako dobro otroci poznajo muzeje, njihovo poslanstvo in kdo dela v njih, ker pa se bliža tudi svetovni dan čebel, se bomo z otroki z OŠ Podbočje pogovarjali tudi o čebelah in medu. Poznamo 20 tisoč vrst čebel, v Sloveniji jih živi 550, mi pa se bomo vprašalai, zakaj te živali potrebujejo svoj dan, zakaj so tako pomembne za naš ekosistem in življenje na Zemlji.


11.05.2024

Dnevi brez igrač s Ptički iz Vrtca pod Gradom

Z radijskim mikrofonom bomo obiskali najmlajše iz skupine Ptički iz ljubljanskega Vrtca pod Gradom. Povedali nam bodo, kakšen je njihov dan v vrtcu, katere dejavnosti imajo najraje in kakšno je njihovo najljubše vrtčevsko kosilo. V njihovi skupini so imeli dneve brez igrač, zato bodo povedali, kaj so počeli in kako so se igrali brez punčk, avtov in knjižic. Ugotavljali so tudi, kaj pomeni biti pravi prijatelj: kakšne lastnosti imajo dobri prijatelji, kako se lepo igramo in katere so slabe lastnosti, ki si jih pri prijatelju ne želimo. Na telefonu 01 475 22 22 pa kot vedno čakamo tudi na klice naših najmlajših poslušalcev. Se slišimo!


04.05.2024

Telovadimo, sestavljamo sobotni jedilnik in prespimo pri prijateljih

Današnja oddaja Radijski ringaraja bo zelo razgibana. Alja in Tadeja bosta z drugošolci z Osnovne šole Šentjernej sestavili sobotni jedilnik in pripravili okusne palačinke. Skupaj s tretejšolci z Osnovne šole dr. Vita Kraigherja bomo potelovadili in izvedeli, kateri športi so jim najljubši, otroci iz Osnovne šole Litija pa bodo povedali, kako si po napornem dnevu privoščijo počitek in kako je, ko domačo posteljo za kakšno noč tudi zamenjajo in prespijo pri babicah, dedkih, sestričnah in bratrancih. V Zakajčku se bomo spraševali, kako nastane mavrica - vi otroci pa nam boste tokrat v nagradnem izzivu mavrico lahko tudi narisali in nam svoje risbice poslali na naš radijski naslov. Se slišimo v soboto po 8h!


27.04.2024

V prvomajske počitnice s tretješolci iz Šentjerneja

Prvomajske počitnice so zadnje v letošnjem šolskem letu in so za vse dobrodošel oddih. Šolarji jih preživljate na različne načine, za tretješolce iz Osnovne šole Šentjernej je to tudi čas za druženje s prijatelji, obiske sorodnikov in kakšen izlet. Aleksandra, Timijan, Oskar, Tjaž, Blaž, Lana in Brina pa se odlično znajdejo tudi v muhastem aprilu.


20.04.2024

Skrbimo za okolje in beremo dobre knjige

V aprilu obeležujemo svetovni dan Zemlje in svetovni dan knjige, zato se bomo v tokratni oddaji Radijski ringaraja skupaj z otroki z Osnovne šole Šentjernej spraševali, kako skrbimo za naš planet in kaj vse lahko naredi prav vsak od nas, da bo naša Zemlja lepša in čistejša. Skupaj bomo prelistali tudi različne knjige in ugotavljali, kakšni knjižni junaki so najbolj zanimivi in zakaj nekatere knjige vzamemo v roke lahko tudi večkrat. Za naše najmlajše poslušalce imamo pripravljena tudi lepa knjižna presenečenja, zato se nam le pridružite na 01 475 22 22. Se slišimo!


13.04.2024

Kako otroci skrbijo za vrt?

Narava se je prebudila, zato na vrtu, njivah in kmetijah opravljajo številna dela. Kako na vrtu pomagajo otroci, kako skrbijo za rastline, rože in drevesa? Z učenci osnovne šole Šenčur gremo na vrt!


06.04.2024

Balončki na obisku

Ta teden smo imeli na radiu prav poseben obisk, k nam so prišli otroci iz skupine Balončki iz vrtca Trnovo. Z našimi gosti se je po radiu sprehodila Špela Šebenik, zavili so tudi v radijski studio in tam malo poklepetali … Otroke v vrtcu Trnovo vsako leto obiskuje tudi prav posebna lutka, ki pred njih postavlja zanimive zanke in uganke. Le s kom letos raziskujejo svet okoli sebe? V skupini Balončki so otroci stari pet in šest let, kar pomeni, da so že tako veliki, da bodo jeseni šli v šolo …


30.03.2024

Spoznajmo svet dvoživk

So krastače res tako strupene, da se jih ne smemo dotikati? Katera je slovenska najbolj znana dvoživka? In kako nevaren je močerad? O dvoživkah, med katere sodijo med drugim tudi žabe, krastače in človeška ribica, smo govorili z otroki z OŠ Matije Čopa Kranj in biologinjo Katjo Poboljšaj. Nismo pa pozabili na naše stalne rubrike niti na praznike …


23.03.2024

Pomladno navijanje

Naenkrat pride dan, ko postane jakna opoldne prevroča in zrak drugače diši. V deželo je prišla pomlad. Zagotovo je veliko športov, ki vas te dni zvabijo na prosto: kolesarjenje, igre na igrišču, delo na vrtu … Navijanje za naše športnike in tudi pripovedovanje pravljic …


16.03.2024

Spanje za naše zdravje

Zakaj je spanje pomemben del našega življenja, kaj sanjate in kdaj ne morete zaspati? Ker smo 15. marca obeleževali svetovni dan spanja, smo se o tem pogovarjali z učenci z OŠ Litija in s pediatrinjo dr. Anjo Radšel. Izvedeli bomo, koliko ur moramo spati, ali v spanju otroci res rastejo in kako lažje zaspimo …


Stran 1 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov