Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vrečar, Zupan, Kodrič

25.03.2024

Monika Vrečar: Telo in sin, Uroš Zupan: Strašen Kitajec, Zdenko Kodrič: Ladja Maribor. Recenzije so napisali Matjaž Zorec, Bojan Sedmak in Ana Geršak.


S knjižnega trga

953 epizod


V oddaji S knjižnega trga, eni najstarejših oddaj Radia Slovenija, objavljamo recenzije leposlovnih in delno tudi humanističnih knjižnih novosti, izdanih v slovenščini. Zaposleni v Uredništvu oddaj za kulturo in zunanji sodelavci na leto ocenimo oz. podrobneje predstavimo okoli 200 knjig, kar je sicer majhen del produkcije slovenskih založb, pa vendar izbor najboljšega in najzanimivejšega.

Vrečar, Zupan, Kodrič

25.03.2024

Monika Vrečar: Telo in sin, Uroš Zupan: Strašen Kitajec, Zdenko Kodrič: Ladja Maribor. Recenzije so napisali Matjaž Zorec, Bojan Sedmak in Ana Geršak.


01.07.2024

Rezman, Bevc, Rushdie

Peter Rezman: Stare pesmi pišem, Cvetka Bevc: Sara, ples in roža, Salman Rushdie: Nož. Recenzije so napisali Muanis Sinanović, Tonja Jelen in Simon Popek.


08.07.2024

Kreutz, Gomboc Čeh, Frančič

Samo Kreutz: Nekaj kot strah, Katarina Gomboc Čeh: Nihče nikogar ne spozna, Franjo Frančič: Evtanazija. Recenzije so napisale Tonja Jelen, Jera Krečič in Nada Breznik.


01.07.2024

Jakob, Frelih, Muhovič

Jure Jakob: Drobne opazke, Jasmín B. Frelih: Ledeni možje, Jožef Muhovič: Jaz in moj svet. Recenzije so napisali Peter Semolič, Ana Geršak in Jera Krečič.


24.06.2024

Jelen, Kolar, García Márquez

Tonja Jelen Od točke nič, Kazimir Kolar: Onečejevalec, Gabriel García Márquez: Avgusta se vidiva. Recenzije so napisale Sanja Podržaj, Miša Gams in Tadeja Krečič.


10.06.2024

Jesih in Bratuša, Kuči, Slapšak

Milan Jesih in Mirko Bratuša: Tudi; Adriana Kuči: Noč, ko je preplavala reko; Matic Slapšak: Mračni labirinti Recenzije so napisale Tatjana Pregl Kobe, Katarina Mahnič in Nada Breznik.


03.06.2024

Pograjc, Maležič. Blatnik

Pino Pograjc: Trepete, Jedrt Maležič: Dvoliki, Andrej Blatnik: Knjige na poti. Recenzije so napisali Miša Gams, Bojan Sedmak in Iztok Ilich.


27.05.2024

Deganutti, Kremžar, Strippreobrazbe

Marianna Deganutti: Moj jezik v tvojih besedah, Nina Kremžar: Opazovalnica, več avtorjev: Strip preobrazbe. Recenzije so napisali Ifigenija Simonović, Sanja Podržaj in Žiga Valetič.


20.05.2024

Rode, Buzeti, Ule

Tone Rode Nablus, Laura Buzeti: Posuj se s pepelom vaših očetov, Andrej Ule: O naravi duha. Recenzije so napisali Lev Detela, Miša Gams in Marija Švajncer.


17.06.2024

Komelj, Božak, Pangerc

Miklavž Komelj: Da in ne, Lara Božak: Z luknjami v prepihu, Boris Pangerc: Olje in morje in sol Recenzije so napisali Tonja Jelen, Aljaž Krivec in Iztok Ilich.


13.05.2024

Dovjak, Vuk, Kardoš

Krištof Dovjak: Razstreljeni soneti, Tereza Vuk: Zakaj ima moj hudič krila, Štefan Kardoš: Stric Geza pripoveduje . Recenzije so napisali Peter Semolič, Bojan Sedmak in Andrej Lutman.


06.05.2024

Liponik, Žabot, Ernaux

Vesna Liponik: Jabk, Vlado Žabot: Gral, Annie Ernaux: Dogodek in druga besedila. Recenzije so napisali Matjaž Zorec, Anja Radaljac in Leonora Flis.


29.04.2024

Makarovič, Boh Voštic, Prežih

Svetlana Makarovič: Ognji in sence, Anže Voh Boštic: Vse ali nič, Prežihov Voranc v ogledalu Koroškega fužinarja Recenzije so napisali Miša Gams, Tonja Jelen in Milan Vogel.


22.04.2024

Štucin, Debeljak, Phillips in Kovač

Jože Štucin: Mrak in zarja, Bine Debeljak: Radiografije, Angus Phillips in Miha Kovač: Je to knjiga?. Recenzije so napisali Tonja Jelen, Majda Travnik Vode in Iztok Ilich.


15.04.2024

Škofič, Koželj, Poniž

Denis Škofič: Tuskulum, Alenka Koželj: Solznice, Denis Poniž: Videnja in vedenja. Recenzije so napisali Miša Gams, Jože Štucin in Muanis Sinanović.


08.04.2024

Zorec, Cerar, Štefanec

Matjaž Zorec: Večerna zora, Barbara Cerar: Pretežno jasno, Vladimir P. Štefanec: Naš človek na nebu. Recenzije so napisali Aljaž Krivec, Katarina Mahnič in Nada Breznik.


01.04.2024

Rode, Detela, Kucher

Tone Rode: Akordi v mozgu, Lev Detela: Inštitut za vzporedne vede, Felix Kucher: Kamnik. Recenzije so napisali Ifigenija Simonović, Andrej Lutman in Marica Škorjanec Kosterca.


18.03.2024

Koban, Filipić, Koder

Dejan Koban: Pre_več, Neli Filipić: Srečni konci, Helena Koder: Krošnja z neznanimi sadeži. Recenzije so napisale Silvija Žnidar, Miša Gams in Staša Grahek.


11.03.2024

Dragičević, Mahnič, Ličen

Nina Dragičević: Ampak, kdo?, Mateja Mahnič: Pišem. Življenje rišem., Daša Ličen: Meščanstvo v zalivu Recenzije so napisali Aljaž Krivec, Jera Krečič in Iztok Ilich.


04.03.2024

Milošević Čustić, Virk, Hemon

Maja Milošević Čustić: Vidno polje, Jani Virk: Vrnitev domov, Aleksandar Hemon: Tole ni zate. Recenzije so napisali Miša Gams, Tonja Jelen in Sašo Puljarević.


Stran 1 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov