Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Glasbeni pozdrav, ansambel Kiper, Meh ekspres

10.03.2024

O čem in kom v Dobri družbi s Kristijanom? O novi narodnozabavni oddaji, ki prihaja na male zaslone v petek. To je oddaja Glasbeni pozdrav, več pa nam je zaupal voditelj Andrej Hofer. Spoznali smo tudi mladi ansambel Kiper, ki je predstavil nekaj novih skladb. O novi skladbi pa tudi z ansamblom Meh ekspres. In kdo se tokrat poteguje za vaše glasove na Lojtrci novih?


V dobri družbi

562 epizod

V dobri družbi

562 epizod


Oddaja, ki želi poslušalcem polepšati nedeljsko dopoldne in jih informirati o novostih na slovenski narodno-zabavni sceni.

Glasbeni pozdrav, ansambel Kiper, Meh ekspres

10.03.2024

O čem in kom v Dobri družbi s Kristijanom? O novi narodnozabavni oddaji, ki prihaja na male zaslone v petek. To je oddaja Glasbeni pozdrav, več pa nam je zaupal voditelj Andrej Hofer. Spoznali smo tudi mladi ansambel Kiper, ki je predstavil nekaj novih skladb. O novi skladbi pa tudi z ansamblom Meh ekspres. In kdo se tokrat poteguje za vaše glasove na Lojtrci novih?


05.07.2024

Primorski fantje, Gadi, Kraški kvintet, Sladki greh, Opev

V dobri družbi s Kristijanom smo se tokrat preselili na Primorsko. Z nami so bili Primorski fantje, ki kljub nenadnemu slovesu Bogdana Gerka, še naprej ustvarjajo in ohranjajo glasbeno izročilo prvotne zasedbe. Čez mejo domuje Kraški kvintet, ki pridno muzicira že, več kot 30 let. Tokrat so nam predstavili zanimivo instrumentalno polko. Gostili smo tudi Gade, ki so našli dober način za preganjanje poletne vročine. V dobri družbi pa sta se nam pridružila še dva mlada ansambla. Ansambel Opev in Sladki greh. Kdo je postal zadnji mesečni zmagovalec na Lojtrci novih? Prisluhnite.


30.06.2024

Ansambel Petra Finka, Aktual, Števerjan 2024, Igor in zlati zvoki

V dobri družbi s Kristijanom smo gostili legendarni Ansambel Petra Finka, pogledali čez mejo, na festival v Števerjanu, in govorili o novih skladbah z ansambloma Aktual in Igor in zlati zvoki.


23.06.2024

Vzrock, Vražji muzikanti, Klateži, Ansambel Gregorja Kobala, Ansambel Kiper

V dobri družbi s Kristijanom so nas s svežimi+ skladbami tokrat razvajali: Vražji muzikanti, Klateži, Vzrock, ansambel Gregorja Kobala in ansambel Kiper, na Lojtrci novih pa smo slišali še zadnji tri junijske predloge. Prihodnji mesec pa bomo soočili vse mesečne zmagovalce in dobili zmagovalca letošnje sezone.


14.06.2024

Modrijani, Svizci, Veseli svatje, Brloga, Ansambel Petan

V dobri družbi s Kristijanom smo tokrat gostili Modrijane, ki so predstavili novo polko, Lagal si bom. Ansambel Brloga nas je v novi skladbi povabil na pivo. Veseli svatje v sveži polki z naslovom Zame si premlad sporočajo, da leta niso ovira. Kakšna je Taboljša tamlada, se v novi viži sprašujejo pri ansamblu Petan. Spoznali pa smo tudi čisto svež ansambel na narodnozabavni sceni – Svizce.


09.06.2024

Poskočni, Polkaholiki, Lojtrca novih

Čas med deseto in dvanajsto je bil znova v znamenju narodnozabavne glasbe. Kristijanu so se pridružili Poskočni in Polkaholiki – trenutno še kako vroči in aktualni skupini na domači sceni. Na Lojtrci novih pa vstopimo v še zadnji mesec te sezone. Le kdo čaka na vaše glasove?


31.05.2024

Ansambel Saša Avsenika, Ansambel Jureta Zajca, Vurberk 2024

V dobri družbi s Kristijanom smo znova pogledali v svet narodnozabavne glasbe. V studiu smo gostili Ansambel Saša Avsenika, ki je razkril, kako bodo zaznamovali 15-letnico delovanja. Predstavili so tudi povsem svežo skladbo s pomenljivim naslovom Žena me tepe. Na žalost letos ne bomo spremljali domače glasbe na Vurberku. Izvedeli ste, kaj je organizatorje pripeljalo do tega, da so morali festival odpovedati. Nekaj svežega je predstavil tudi Ansambel Jureta Zajca, ki v novem valčku prepeva o tem, da življenje ni kot pravljica. Na Lojtrci novih pa smo dobili še zadnjega tedenskega zmagovalca v maju.


24.05.2024

Abuhi, Drzne polke, Lojtrca novih

V dobri družbi s Kristijanom so bile tokrat v ospredju polke, in to ne običajne, ampak drzne. Gre za projekt Mateja Trstenjaka, ki je k sodelovanju povabil deset ansamblov in nekaj drugih avtorjev. Tako je nastal projekt Drzne polke. Svežo polko nam je predstavil ansambel Abuhi, ki je z novima članom in skladbo ponovno dobil tisto pravo energijo. Na Lojtrci novih pa še zadnji trije predlogi tega meseca.


17.05.2024

Fehtarji, Guštni muzikanti, Ansambel Roka Žlindre, Ansambel Dar, Ansambel Opoj

Slovenska narodnozabavna glasba je tudi tokrat odmevala v nedeljskem dopoldnevu. Pogovarjali smo se s Fehtarji, ki so nas povabili na prav poseben dogodek in ob tem predstavili prvo avtorsko skladbo. Prav tako svojo prvo lastno skladbo predstavljajo tudi Guštni muzikanti. Moči so združili tudi fantje ansamblov Opoj in Dar in ustvarili skladbo Udarimo opojno. Ansambel Roka Žlindre pa nam je predstavil skladbo z naslovom Nočem bit ujet. Kaj nam želijo s tem sporočiti? Prisluhnite dobri družbi.


17.05.2024

MITJA KVINTET - Pusti sanjam

Oddaja, ki želi poslušalcem polepšati nedeljsko dopoldne in jih informirati o novostih na slovenski narodno-zabavni sceni.


10.05.2024

Andrej Toplišek, Chicas, Ansambel Andreja Bajuka

Na Lojtrci novih smo razglasili aprilske zmagovalce in predstavili tri sveže predloge v tem tednu. O novih skladbah smo klepetali z Ansamblom Andreja Bajuka in skupino Chicas. Obiskali pa smo tudi Andreja Topliška, ki pripravlja prihodnji teden kar tri koncerte. Ob tem je predstavil še svoj zadnji projekt.


05.05.2024

Ansambel Pogum, Festival Pod Pohorjem - Oplotnica 2024

V dobri družbi s Kristijanom smo se tokrat ozrli na enega naših mlajših festivalov narodnozabavne glasbe – povabili smo vas v Oplotnico, na Festival pod Pohorjem, dolenjski ansambel Pogum nam je predstavil marsikaj novega, na Lojtrci novih pa je čas za izbiro mesečnega zmagovalca.


28.04.2024

Mitja kvintet, tekmovanje za pokal Šaleške doline 2024

V dobri družbi s Kristijanom smo gostili vodjo zasedbe Mitja kvintet, Mitjo Mastnaka, ki je predstavil novi projekt. Nastajal je kar 15 let; kaj je njegova posebnost? Prisluhnite. Povabili smo tudi na tekmovanje harmonikarjev za pokal Šaleške doline 2024. Na Lojtrci novih pa predstavili še zadnje tri predloge v tem mesecu.


12.04.2024

Ansambel Ekart, Vzrock, Lojtrca novih

V tokratna oddaja V dobri družbi s Kristijanom, smo slišali zanimiv pogovor z Barbaro in Damijanom Kolaričem. Beseda je tekla o ansamblu Ekart, ki letos slavi že 50 let delovanja. Kako in kje bodo praznovali? O tem v drugem delu oddaje. V prvem pa smo predstavili novo skladbo skupine Vzrock. Na Lojtrci novih pa slišali nove tri sveže predloge.


07.04.2024

Firbci, Ansambel Boršt, Naj godec Slovenskih goric

V dobri družbi s Kristijanom je spet zvenela dobra domača narodnozabavna glasba. Razglasili smo marčnega zmagovalca Lojtrce novih in predstavili sveže tri predloge. Z nami je bil ansambel Boršt, ki se po kratkem premoru vrača na glasbeno sceno. Obiskala nas je še skupina Firbci in predstavila novo skladbo Polna luna. Povabili pa smo vas tudi na tekmovanje harmonikarjev za nagrado Naj godec Slovenskih goric.


07.04.2024

PETOVIA - Tista bela roža

JEAN FRANKFURTER/VERA ŠOLINC


24.03.2024

Vikend, Aktual, Ansambel Tomaža Rota, Ansambel Petan

Nedeljski dopoldan je na Radiu Maribor posvečen domači narodnozabavni glasbi, in tudi to nedeljo je bilo tako: ansambel Vikend je predstavil novo skladbo Drvar in njeno prav posebno zgodbo, ansambel Aktual nam je povedal več o polki Igra za dva, ansambel Tomaža Rota pa je z Niko Svetlin posnel dobro znano priredbo, ki bo razveselila vse mame. Ansambel Petan je predstavil skladbo, ki opeva našo prekrasno deželo. Na Lojtrci novih pa se merijo tedenski zmagovalci meseca marca.


17.03.2024

Poskočni, Mitja kvintet, Lesarji

V dobri družbi s Kristijanom smo izvedeli, kdo se je poslovil od Poskočnih in kdo pa sta nova člana. Slišali smo nove skladbe Lesarjev in Mitja kvinteta. Na Lojtrci novih pa dobili zmagovalno skladbo drugega tedna marca in predstavili tudi tri nove, sveže predloge.


03.03.2024

Ansambel Braneta Klavžarja, Fantje spod Šilentabra, Lojtrca novih

V dobro družbo s Kristijanom smo tokrat povabili ansambel Braneta Klavžarja. Ta še vedno deluje v malo spremenjeni in predvsem pomlajeni zasedbi. Pogledali smo tudi na drugi konec Slovenije, kjer domuje ansambel Fantje spod Šilentabra. Tudi pri njih je v zadnjem času veliko zanimivega. Ob novi skladbi napovedujejo še koncertno turnejo. Nov mesec pa prinaša tudi nove predloge na Lojtrci novih.


03.03.2024

VIŽARJI - Prešmentana deklina

Oddaja, ki želi poslušalcem polepšati nedeljsko dopoldne in jih informirati o novostih na slovenski narodno-zabavni sceni.


Stran 1 od 29
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov