Trenutno se predvaja:
Maribor 9
29. avgust 2018 ob 16:17 Maribor Lokalne volitve

Prva faza rekonstrukcije Ljudskega vrta naj bi se začela konec septembra

Foto: www.alesfevzer.com

Poudarki

  • Sredstva za rekonstrukcijo Ljudskega vrta so zaradi podražitve celotnega projekta zagotovljena le delno, občina ima namreč v proračunu rezerviranih le 5 milijonov in pol evrov, v prihodnjem letu pa jih bo morala zagotoviti še milijon dvesto.

Stadion Ljudski vrt bo, kot kaže le dočakal prenovo. Že konec prihodnjega meseca naj bi začeli z obnovo in ureditvijo prostorov pod južno in severno tribuno, konec leta pa še z rekonstrukcijo stare zahodne tribune. Skupna vrednost projekta je slabih 7 milijonov evrov.

Načrt za rekonstrukcijo Ljudskega vrta je končan in kot pravijo v NK Maribor 100 odstotno v skladu z njihovimi željami in zahtevami UEFA-e. V teku pa je tudi pridobivanje vse potrebne dokumentacije za začetek gradnje zahodne tribune, za katero upajo, da se bo začela konec leta. Sredstva so zaradi podražitve celotnega projekta zagotovljena le delno, občina ima namreč v proračunu rezerviranih le 5 milijonov in pol evrov, v prihodnjem letu pa jih bo morala zagotoviti še milijon dvesto.

Poleg zahodne tribune pa naj bi se že konec septembra začela tudi 2 milijona 400 tisoč evrov vredna ureditvena dela pod severno in južno tribuno, ki bo med drugim služil za vse dejavnosti, ki jih opravlja NK Maribor v času, ko bo v teku nujno potrebna rekonstrukcije stare tribune.

Kmalu se bo začela tudi prenova pomožnega nogometnega igrišča v Ljudskem vrtu ob Strossmayerjevi ulici, kjer bodo odstranili tudi vse topole in dotrajan objekt ob igrišču. Občina je za to naložbo zagotovila 470 tisoč evrov, razliko do celotne vrednosti investicije, ki je 855 tisočakov, pa bo zagotovil NK Maribor.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh