Že vrsto let ima vidno vlogo med štajerskimi gostinci. Več mandatov je predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri mariborski obrtni zbornici, kjer vodi aktivnosti gostincev, jih povezuje, zastopa njihove interese v regiji, skrbi za njihovo dodatno izobraževanje ter za povezovanje s šolo. Vse to predstavlja velik prispevek k razvoju gostinstva v regiji. Konec lanskega leta je prejel priznanje za življenjsko delo in aktivno povezovanje v gostinstvu, ki ga podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.
Marjan Vidovič je želel postati avtomehanik, a ni našel učnega mesta, zato se je vpisal na Srednjo gostinsko šolo. Izkušnje iz gostinstva je nabiral tudi v tujini, pot ga je zanesla v Črno goro in v Libijo. Kasneje se je zaposlil v znani mariborski restavraciji Hugo. To gostišče je bilo včasih znano daleč naokrog, tam so gostje spoznali, denimo, biftek, ribo v soli in jastoga.
Hrano jemo tam, kjer je ustvarjena
Epidemija koronavirusne bolezni je gostince pahnila v nezavidljiv položaj. Hrano lahko gremo v gostilno iskat ali pa nam jo gostinci dostavijo na dom, a Marjan Vidovič pravi, da gostinstvo ni dostava hrane na dom: »Hrana se ne je iz plastike, iz kartonaste škatle, hrano je treba uživati v ambientu z vonjem lokala in hrane, s postrežbo. To, kar dobiš na dom, je lahko vrhunski izdelek, ampak občutek ni enak. Hrana naj se uživa tam, kjer je ustvarjena.«
Marjan Vidovič je gostinec z dušo; pogovoru z njim lahko prisluhnete na povezavi:
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje