Direktor Radia Monošter Attila Bartakovič (na sredini) in direktor Radia Slovenija Mirko Štular (desno). Foto: Foto: SOJ RTV SLO/Sonja Eory
Direktor Radia Monošter Attila Bartakovič (na sredini) in direktor Radia Slovenija Mirko Štular (desno). Foto: Foto: SOJ RTV SLO/Sonja Eory

Direktor Radia Slovenija Mirko Štular in direktor Radia Monošter Attila Bartakovič sta v Slovenskem kulturnem in informacijskem centru v Monoštru slovesno podpisala pogodbo o sodelovanju med RTV Slovenija in Radiem Monošter.

Obveščanje in informiranje zamejcev
Gre za le enega izmed načinov, kako javni medijski servis izvaja naloge obveščanja in informiranja Slovencev, ki živijo v sosednjih državah, so sporočili iz Službe za komuniciranje RTV Slovenija.

Na Radiu Monošter bodo za Slovence v Porabju med drugim redno predvajali oddaje Drugi pogled na Slovenijo, Lokalni junak, Globalna vas, Intervju, Možgani na dlani, vse radijske oddaje Sotočja in Slovencem po svetu, vzpostavili pa bodo tudi vir za dostop do sodobne slovenske glasbe.

Prva tako pomembna pogodba za Radio Monošter
Štular je ob podpisu dejal, da se zavedajo pomena informiranja in obveščanja v slovenskem jeziku, namenjenega Slovencem, ki živijo v sosednjih državah.

"Veseli nas, da bo začetek sodelovanja, ki ga predstavlja podpis dogovora, omogočil, da bodo poslušalci Radia Monošter lahko slišali izbrane oddaje, ki jih na Radiu Slovenija pripravljajo naši novinarji in uredniki. Verjamemo, da bodo kakovostne vsebine javnega medijskega servisa, ki bodo od zdaj naprej na voljo za Slovence v Porabju, naletele na pozitiven odziv in jim bodo z veseljem prisluhnili," je še dejal direktor Radia Slovenija.

Bartakovič pa je dodal, da je za Radio Monošter "izredno pomembno, da je prvič v zgodovini delovanja podpisal tako pomembno pogodbo o sodelovanju z nacionalnim javnim medijskim servisom."