Zoran Janković je napovedal kandidaturo za ljubljanskega župana, še četrto zapored. Foto: BoBo
Zoran Janković je napovedal kandidaturo za ljubljanskega župana, še četrto zapored. Foto: BoBo

Čim nam bo sodišče izpraznilo Rog, gremo tja z bagri, porušimo stavbe, ki niso predvidene v prenovi, in začnemo obnovo.

Zoran Janković
Zoran Janković
Ljubljanski župan je kandidaturo napovedal pred svojo volilno pisarno v bližini mestne hiše. Foto: BoBo

"Z današnjim dnem objavljam, da bom kandidiral za četrti mandat župana Mestne občine Ljubljana, skupaj ostaja cela dosedanja ekipa, srečanje s kandidati Liste Zorana Jankovića (LZJ) za mestni svet me je navdušilo, saj so se predstavili s pravim bogastvom znanja," je v izjavi za javnost povedal dolgoletni ljubljanski župan Zoran Janković.

Odločitev za nadaljevanje županovanja in novo kandidaturo je bila po njegovih besedah "preprosta", saj je bila od prebivalcev Ljubljane izražena "velika želja" po tem. Na dozdajšnje rezultate dela je izjemno ponosen, saj Ljubljano uvrščajo v svetovni vrh prestolnic, ravno včeraj pa je Ljubljana prejela še eno veliko priznanje, ko je za ljubljansko strokovno pomoč pri kandidaturi za zeleno prestolnico Evrope prosil novi župan Beograda, ki je bil v slovenski prestolnici na obisku.

Načrtujejo gradnjo 1.500 neprofitnih stanovanj
"Servis in skrb za Ljubljančanke in Ljubljančane se bosta v novem mandatu kazala s številnimi projekti, ki bodo češnja na torti, projekti pa bodo predstavljeni v našem glasilu, ki ga bodo v poštne nabiralnike prejeli vsi meščani," je dejal. Na področju infrastrukture se bodo povečale kapacitete čistilnih naprav, izvedla se bo prenova okoli 320 cest, uredile se bodo številne kolesarske steze, je naštel župan.

Načrtujejo tudi gradnjo 1.500 novih neprofitnih stanovanj, kar bo zadovoljilo 60 odstotkov želja. Na področju šolstva je napovedal prenovo treh osnovnih šol in gradnjo novega vrtca v Trnovem.

Prav tako bodo prenavljali ljubljanski zdravstveni dom. Za Bežigradom ta že dobiva prizidek, "naslednja gradnja bo na Metelkovi, nato bomo zrušili in zgradili nov zdravstveni dom na Rudniku".

Nad Rog z bagri
Na področju kulture, ki ji Ljubljana namenja 11 odstotkov poračuna, je poudaril Cukrarno, ki naj bi zaživela v dveh letih, in Rog. "Čim nam bo sodišče izpraznilo Rog, gremo tja z bagri, porušimo stavbe, ki niso predvidene v prenovi, in začnemo obnovo," je dejal.

Na športnem področju pa je dejal, da čakajo na gradbeno dovoljenje za prenovo atletskega stadiona v Šiški. Prav tako so se dogovorili za projektiranje pokritega olimpijskega bazena Ilirija, kupili so tudi bazen Vevče in porušeni teniški center v Tomačevem. Tega nameravajo obnoviti v javno-zasebnem partnerstvu.

Celotno izjavo si lahko ogledate v videu spodaj.

Čim nam bo sodišče izpraznilo Rog, gremo tja z bagri, porušimo stavbe, ki niso predvidene v prenovi, in začnemo obnovo.

Zoran Janković
Janković bo znova kandidiral za župana
Janković bo znova kandidiral za župana