Foto: BoBo
Foto: BoBo

Goloba so do volišča pospremili člani novogoriškega občinskega odbora Gibanja Svoboda in njihov županski kandidat Samo Turel. "Več razlogov je, da sem se odločil za predčasno glasovanje. S tem želim vnaprej izkazati svojo podporo, in to jasno podporo, Samu Turelu za župana. Po drugi strani pa si želim imeti tudi kakšno prosto nedeljo," je pojasnil Golob.

Dodal je, da "smo že vsi utrujeni od vseh teh kampanj in si želimo, da bi jih bilo konec in začnemo čim prej delat". "To velja tako za državni nivo, kjer smo komaj zaključili z referendumi. Verjamem, da je tudi na občinskem nivoju podobno. To pa na noben način ne odvezuje nekoga, ki bo zmagovalec, odgovornosti, da po zmagi začne delati trdo in v korist ljudi," je še dejal.

V prvem krogu volitev v Novi Gorici je največ glasov dobil prav Turel. Podprlo ga je 40,8 odstotka volivcev, aktualnega župana Klemna Miklaviča, s katerim se bosta pomerila v drugem krogu, pa 25,9 odstotka. Miklavič kandidira s podpisi volivcev, v tekmi za županski stolček pa je bilo skupaj pet kandidatov in ena kandidatka.