Ljubljana. Foto: BoBo
Ljubljana. Foto: BoBo

Želijo Ljubljano, kjer bodo kultura, umetnost in šport vedno dobrodošli. Več glasov kot druge liste potrebujejo, "da bomo lahko uveljavili svoj program in hkrati določili tiste prioritete, ki so za občane in občanke Ljubljane pomembne", je Logar povedal na novinarski konferenci.
Kandidati na listi Gibanja Svoboda so ljudje, ki so izkušeni in delujejo strokovno, etično, transparentno in zakonito, jih je predstavil Logar. "S takim načinom želimo delovati tudi v mestnem svetu," je dejal.

Poudaril je, da bodo v Ljubljani izvedli projekt regijske negovalne bolnišnice. Ob tem si želijo Ljubljano, kjer bodo starejši spoštovani in bodo imeli dostojno starost. "Želimo si Ljubljano, ki bo imela veliko zelenih, novih površin, kjer bo urejen mestni potniški promet, želimo prenoviti prometno strategijo v Ljubljani," je napovedal.

Njihova lista bo stremela k dokončanju nedokončanih projektov in začetku projektov t. i. mestno-državnega pomena, kot je potniški terminal v Ljubljani. Veliko pozornost pa bodo namenili tudi postopkom, v katerih bodo pri odločitvah lahko sodelovali občani.

Na listi kandidira tudi predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič, ki je poudarila, da si želijo prijazno, moderno in solidarno mesto. "Želimo si zdravo Ljubljano, v kateri bomo pili vodo iz pipe in v kateri bodo zelena središča čista in zdrava," je povedala. Verjame, da je z njihovo listo svetnic in svetnikov to tudi mogoče.

Na vprašanje, kako veliko dela ji bodo predstavljale vse funkcije, ki jih bo ob morebitni izvolitvi opravljala, je Klakočar Zupančič dejala, da je dober organizator, saj je poleg tega, da vodi državni zbor, tudi mama, prijateljica, sestra, žena. "Vse to mi je za zdaj uspelo usklajevati in prav nič ne dvomim, da mi ne bo tudi v prihodnje," je prepričana.

O povolilnem sodelovanju v mestnem svetu z Listo Zorana Jankovića je Logar dejal, da sporazum ni podpisan, dogovorili pa so se, da počakajo na izid volitev in se nato odločijo. Glede na javnomnenjske raziskave bo za župana tudi tokrat izvoljen Zoran Janković, z njim pa si želijo dobrega sodelovanja, je še dejal Logar.