Prandi z izjemnim strelom izsilil podaljšek

Makedonska sodnika Gorgi Načevski in Slave Nikolov sta zadetek iz prostega strela Elohima Prandija priznala, a si tudi po posredovanju švedskih igralcev in uradnikov situacije nista podrobneje ogledala v počasnem posnetku in iz različnih kotov.

"Po skrbnem obravnavanju primera je komisija odločila, da se lahko sodniki in delegat po lastni presoji odločijo za ogled posnetka, ki odločilno vpliva na rezultat dvoboja, saj to ni predpisano v pravilih," so zapisali pri EHF-ju.

Ali je Prandi ob izvedbi prostega strela še stal z obema nogama na 9-metrski črti ali ne? Foto: Reuters
Ali je Prandi ob izvedbi prostega strela še stal z obema nogama na 9-metrski črti ali ne? Foto: Reuters

Ker nista uporabila VAR-a, pritožba ni mogoča

"Pomoč videotehnologije je predpisana zgolj v primeru resnih dvomov sodnikov in delegata glede pravilnosti odločitve ali če nista dobro videla situacije," še piše v izjavi za javnost.

Če se sodnika ne odločita za ogled posnetka, je to v skladu s pravili EHF-ja in ne more biti predmet pritožb, je še dodala krovna evropska zveza.

Švedska je po zadetku Prandija za izenačenje na 27:27 nato v desetminutnem podaljšku izgubila s 30:34 in ostala brez možnosti, da ubrani evropsko krono.

V boj za bron in Pariz 2024

Švede v nedeljo ob 15. uri čaka tekma za tretje mesto z Nemčijo, zmagovalec bo ob bronasti medalji nagrajen še z neposredno uvrstitvijo na olimpijske igre v Parizu. V finalu bosta ob 17.45 igrali Francija in Danska. Olimpijski zmagovalci proti svetovnim prvakom. Prenos na TV SLO 2!

Slovenska reprezentanca je v petek izgubila dvoboj za peto mesto proti Madžarski in prvenstvo stare celine končala na šestem mestu.