Sara Vujačić je nov obraz na pripravah slovenskih košarkaric. Foto: www.alesfevzer.com
Sara Vujačić je nov obraz na pripravah slovenskih košarkaric. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke so do zdaj odigrale že dve pripravljalni tekmi, na obeh pa visoko klonile pred Madžarsko. V torek in sredo jih čakata novi preizkušnji, v Podčetrtku in Mengšu pa se bodo pomerile s Hrvaško. Oba obračuna bosta ob 18.00.

Na petkovem dopoldanskem treningu ekipi priključila Sara Vujačić, ki je bila del reprezentančne zasedbe že v zadnjem februarskem kvalifikacijskem ciklu. Slovenke namreč še vedno ne morejo računati na pomoč četverice košarkaric, saj s polno obremenitvijo ne vadijo Aleksandra Krošelj, Mojca Jelenc, Hana Ivanuša in Tina Cvijanovič.

"Vpoklica v reprezentanco sem zelo vesela in sem komaj čakala, da se pridružim ekipi. Občutki po prvem treningu z dekleti so super. Vsekakor bom dala svoj maksimum in ponujeno priložnost skušala čim bolj izkoristiti," je dejala 27-letna branilka italijanske Vicenze. Sara Vujačić je sicer starejša sestra košarkarja Mornarja in v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo tudi reprezentanta Petra in polsestra dvakratnega prvaka Lige NBA Saše Vujačića.

Po tekmah s Hrvaško varovanke Dzordzisa Dikeulakosa čaka v maju še srečanje s Poljsko, tik pred prvenstvom pa se bodo dvakrat pomerile s Črno goro. Slovenke bodo na domačem evropskem prvenstvu igrale v skupini C skupaj z Nemčijo, Veliko Britanijo in Francijo. Vse tekme skupinskega dela v Stožicah igrale ob 18.00.